Regering moet prioriteiten stellen, tekort aan vaccins

Parlementariër Mahinder Jogi (VHP) vindt dat er op dit moment een verschrikkelijke situatie in de gezondheidssector heerst. “Deze sector was nooit zo erg geweest”, aldus Jogi over het tekort aan vaccins, dat nu voor de tweede keer speelt. Als gekeken wordt naar bepaalde handelingen van de regering, dan is Jogi van mening dat het stellen van prioriteiten in deze sector, uitblijft. “In plaats van dat de vicepresident maatregelen treft, deelt hij uien en aardappelen uit, terwijl de gezondheidszorg meer aandacht verdient.” Niet alleen huisartsen, maar ook de Ziekenhuisraad en het bestuur, geven aan dat er geen vaccins zijn voor de ziekenhuizen. Hij vraagt zich af of de regering zich wel bekommert om de baby’s die een vaccin moeten krijgen. “Als er al een keer een tekort aan vaccins is geweest, dan zou minister Patrick Pengel van Volksgezondheid er alles aan moeten doen om te voorkomen dat wij wederom in dezelfde situatie terechtkomen en dat de bevoorrading op tijd wordt aangevuld”, zegt Jogi.

Hij kan zich niet voorstellen dat het binnenhalen van de vaccins zo lang duurt. Hij gelooft dat de regering alweer bezig is om via vrienden de bestellingen te plaatsen, terwijl dat gemakkelijker en sneller geschiedt via de Paho.” Hij zegt dat er ook geen garantie is dat de nieuwe bestelling van de vaccins binnen twee maanden aankomt.

Jogi vindt dat de regering de samenleving misleidt door keer op keer met andere informatie te komen. Het feit dat er eenzijdige informatie via het Nationaal Informatie Instituut (NII) naar de samenleving wordt verschaft, zegt volgens hem al genoeg. “Goede gezondheidzorg is nog lang niet gegarandeerd. Het feit dat de president niet hier behandeld is geworden, geeft al aan dat zaken hier niet in place zijn. De president heeft zelf geen vertrouwen in de gezondheidszorg.” Los van de gezondheidszorg, ziet de parlementariër ook nog geen verandering in de veiligheid en het onderwijs.

door Kimberley Fräser

 

More
articles