Acties Universiteitsfederatie opgeheven

De Werknemers Federatie Universiteit (WFU), heeft hedenochtend bij een bijeenkomst bij de poort van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, besloten om haar acties op te heffen. De leden van de bond hebben zich vanmorgen begeven naar de poort van de universiteit om de stand van zaken te evalueren, gisteren zijn de tappers hun bankzaken gaan checken. Bij de bijeenkomst van vanmorgen, is gebleken dat het salaris van de meeste leden gestort is. De overige werknemers kunnen vandaag beschikken over hun salaris naar zeggen van Hugo Blanker, voorzitter van WFU. Blanker haalt aan dat niet alle salarissen direct verwerkt konden worden, gezien niet alle banken even snel kunnen uitbetalen.

De voorzitter van WFU ziet graag dat medewerkers op tijd uitbetaald worden. Op basis van een overeenkomst moeten de overmakingen reeds op de laatste werkdag van de maand om 12:00 uur gedaan worden. Volgens Blanker streeft de federatie naar een nieuwe overeenkomst met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Financiën en het universiteitsbestuur, waarbij de werknemers reeds op de 25e een goed beeld hebben wanneer zij over hun salaris kunnen beschikken.

Nadat onderwijsminister Robert Peneux optrad, zag de WFU ervan af om naar het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) te gaan. De minister nam een bemiddelende rol op zich nadat Blanker hem op de hoogte stelde van intimidatiepogingen door de leiding van het MWI.

door Richelle Mac-Nack