‘Gebrek vaccins gevolg slechte planning’

Onlangs is gebleken dat er wederom een tekort is aan vaccins die nodig zijn voor de uitvoering van het nationaal immunisatieprogramma. Bepaalde vaccins zijn opgeraakt en er zijn nog geen nieuwe binnengekomen. Djoties Jaggernath, lid van de commissie Volksgezondheid, zegt dat het tekort aan vaccins komt door slechte planning op het desbetreffende ministerie. Hij is van mening dat de regering haar mond vol heeft van goede primaire gezondheidszorg, desondanks blijkt volgens hem dat er geen vaccinaties in huis zijn om ziektes te voorkomen.

Volgens de VHP-parlementariër weet de regering geen goed beleid uit te stippelen.

“De regering doet op het gebied van gezondheidszorg een slechte job, laat staan op de andere sectoren”, benadrukt Jaggernath. Hij is van mening dat het beleid van de volksgezondheidszorg geen goed voorbeeld is voor andere sectoren. Verder haalt hij aan dat er ook op andere gebieden van de gezondheidszorg problemen zijn, zo is er een tekort aan bepaalde medicijnen en worden ziekenhuizen niet op tijd bevoorraad. “De regering zegt de gezondheidszorg op de eerste plaats te zetten, maar daar schiet zijzelf in tekort. Zo kunnen we geen gezond volk hebben”, aldus Jaggernath.

Jaggernath wijst erop dat Suriname vaccins van buurlanden heeft geleend en dat de nieuwe bestelling van de regering pas over twee manden aankomt, echter is er volgens hem geen zekerheid dat deze bezending genoeg zal zijn.

Zoals de zaken nu verlopen op dit ministerie, gelooft de parlementariër er niet in dat het immunisatieprogramma van de regering goed uitgevoerd kan worden. “De basisbenodigdheden om een goede gezondheidszorg te garanderen, ontbreken bij deze regering”, aldus Jaggernath.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles