Bouw- en Woonbeurs met minder deelnemers

De zevende editie van de Bouw- en Woonbeurs, die gisteren is geopend in het Flamboyant Park door Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, heeft in vergelijking met de voorgaande jaren minder ondernemingen die hun producten en diensten aan de man willen brengen. De voorzitter van de Stichting Welzorg, Wierash Gangaram Panday, zei dat er wat twijfel bestond over de voortgang van de beurs dit jaar. Hij benadrukte dat veel bedrijven die eerder hebben meegedaan, dit jaar hebben afgehaakt, echter hebben zich ook nieuwe bedrijven dit jaar aangemeld. Ondanks dat er minder deelnemers zijn, hebben zowel Gangaram Panday als Bouva het vertrouwen dat de beurs nog lang zal blijven bestaan. De voorzitter van Stichting Welzorg haalde aan dat zij door zullen gaan zolang er behoefte is aan de beurs. Gangaram Panday verwacht veel bezoekers, de behoefte is er. Volgens hem zal de situatie in het land de mensen niet tegenhouden. Dit jaar zijn er geen exposanten op het terrein, in de hal zijn er ruim 70 stands.
Bouva benadrukte in zijn openingsspeech dat hij er alles aan zal doen om de wetten, inzake het woningbouwfonds, wooncoöperaties en appartementsrecht, binnen afzienbare tijd behandeld te krijgen. Hij is van mening dat deze wetten een degelijke bijdrage zullen leveren aan de woningnood. Hij benadrukt zich ervan bewust te zijn hoe belangrijk het is om een eigen huis te hebben. De parlementariër zegt dat huisvesting een stabiele basis vormt voor persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Verder haalde hij aan dat een samenwerking tussen de particuliere sector en de overheid, de woningnood in Suriname kan verhelpen. Om dit proces te versnellen, zijn de bovengenoemde wetten nodig volgens hem, daarom zal Bouva gebruik maken van zijn functie om de behandeling van de grond te krijgen in het parlement.
De Bouw- en Woonbeurs van dit jaar biedt alles over wonen, bouwen, kopen van percelen of huizen, onderhoud, het verzekeren van bezittingen en het inrichten van diverse woonruimtes. Daarnaast kunnen de bezoekers ook een Shiatsu massage laten uitvoeren door leden van Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS). De opbrengsten zullen gebruik worden voor de renovatie van het gebouw van NSBS. Bouva doneerde een stenen blok en twee enveloppen met inhoud aan de stichting bij de opening van de beurs.

-door Richelle Mac-Nack-