Alleen subsidie over januari voor bushouders overgemaakt

De belofte die de minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport (OWC&T) steeds heeft gedaan aan de bushouders, heeft hij tot nog toe niet waar kunnen maken. Gisteren heeft de voorzitter van de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsing, van de directeur van Transport, Joyce Blokland, mogen vernemen dat de betaling gaande was. Echter stonden de compensatiegelden gisteren niet op de rekening. De PLO-voorzitter zegt vandaag dat de brandstofcompensatiegelden over de maand januari, zijn overgemaakt.

De minister heeft een beroep op de bushoudersorganisatie gedaan om nog even geduld te betrachten inzake de subsidiegelden van februari en maart. Volgens Mahadewsing worden de gelden van deze twee maanden naar alle waarschijnlijkheid morgen gestort. De voorzitter van PLO zegt dat hij nu met toestemming van het ministerie van OWC&T, zal beginnen met de uitbetaling van de brandstofcompensatiegelden aan de bushouders.

Mahadewsing begrijpt dat niet alle bushouders willen blijven wachten op de betaling van de subsidiegelden, maar zegt dat men niks bereikt met de harde hand. De PLO-voorzitter haalt aan dat de bushoudersorganisatie wel druk uitoefent op het ministerie om haast te maken met de uitbetaling van de subsidie, maar uiteindelijk bepaalt het ministerie van Financiën of de brandstofcompensatiegelden wel of niet worden overgemaakt.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles