Surinaamse atletiekselectie warm onthaald

De Surinaams atletiekselectie is afgelopen woensdag warm onthaald door minister Joan Dogojo (m) van Sport- en Jeugd-zaken. Dogojo sprak haar waardering uit voor de Surinaamse sporters. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)

 

De Surinaams atletiekselectie is afgelopen woensdag warm onthaald door minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. De bewindsvrouw heeft samen met een delegatie de selectie met onder meer Zuid-Amerikaans kampioen hinkstapspringen Miguel van Assen op het ministerie ontvangen, nadat de atleten waren teruggekeerd uit Paraguay waar zij hadden meegedaan aan de Zuid-Amerikaanse Atletiekkampioenschappen. Onder begeleiding van een brassband toonde een grote groep toeschouwers interesse door de atleten feestelijk te verwelkomen. De kinderen van de St. Clemens Kids Choir hebben speciaal voor Van Assen een lied bedacht. “Mijn hart is blij, Miguel van Assen is onze kampioen, onze Surinaamse kampioen,” werd er uit volle borst gezongen. Van Assen liet in Paraguay een sprong van 16.94 meter noteren waarmee hij beslag legde op het Zuid-Amerikaans kampioenschap op het onderdeel hinkstapsprong.
Hiermee is hij ook geplaatst voor de Wereldkampioenschappen later dit jaar in London. Coach Raymond Gilson toonde zich eveneens trots op de prestaties van de atleten  Ifrish Alberg, Jeffery Vanan, Dornell Alanterie en Sunayna Wahi. De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki, ziet in Van Assen een voorbeeld voor de Surinaamse jeugd. Minister Dogojo sprak haar waardering uit aan de Surinaamse sporters. Volgens de minister is geen enkele droom te groot. Zij bemoedigde de sporters om te durven dromen en deze waar te maken. Van Assen zegt dat de jeugd zich met positieve zaken moet bezig houden door te blijven studeren en respect te tonen aan ouderen. Hij zal zich blijven inzetten voor Suriname en gaat nu voor de wereldkampioenschapstitel.