Noorman krijgt oorkonde ter herinnering oud-strijders

De Federatie van Oud-strijders en Ex-militairen heeft vandaag een oorkonde uitgereikt aan Ernst Noorman, ambassadeur van Nederland in Suriname. De oorkonde is uitgereikt ter herinnering aan de Surinaamse oud-strijders.

De uitreiking vindt plaats in het kader van het verloop van de ambtstermijn van de ambassadeur. Fred van Russel, oud-strijder, zei de jaren met de ambassadeur als prettig te hebben ervaren. Als blijvende erkentelijkheid voor de ondersteuning die Noorman verleend heeft aan de Federatie van Oud-strijders en Ex-militairen bij verschillende gelegenheden en activiteiten in de afgelopen drie jaar werd de oorkonde overhandigd. “Wij hebben niets te klagen, daarom hebben wij gemeend als veteranen een kleine herdenking aan te bieden”, zegt Van Russel. De oud-strijders hebben destijds hun bijdrage geleverde aan de wereldgeschiedenis door hun participatie aan de Tweede Wereldoorlog en Koreaanse oorlog.

De ambassadeur vertrekt na drie jaar in Suriname gediend te hebben, op 20 juli naar Nederland. De oorkonde is vandaag afgegeven, omdat de oud-strijders morgen vertrekken naar Nederland, waar zij op 24 juni als toeschouwers zullen deelnemen aan de grote parade op Veteranendag.

-door Priscilla Kia-