Tjon En Fa verslaat wereld semi-kampioen

Wielrenner Jaïr Tjon En Fa heeft het onderdeel Men’s Elite Sprint op de US Sprint Grand Prix, die van 9-10 juni in Trexlertown (Pennsylvania, VS) werd gehouden op zijn naam geschreven. In de finale kwam de Surinaamse wielrenner uit tegen de Nederlander Harrie Lavreysen. De finales bij het onderdeel sprint worden verreden volgens een best-of-three match sprintsysteem. Tjon En Fa won de eerste en de derde rit. Bij de wereldkampioenschappen in die in april dit jaar in Hong Kong werden gehouden was het Lavreysen die onze landgenoot in de achtste finale uitschakelde om vervolgens het semi-wereldkampioenschap te veroveren.
Ook in 2016 ging de zege in de US Sprint Grand Prix naar Suriname, toen Tjon En Fa Shane Perkins uit
Australië in de finale versloeg. Aan het toernooi in Trexlertown deden behalve Suriname en Nederland ook Japan, Nieuw Zeeland, Canada, Australië, Trinidad & Tobago, Mexico en Groot Brittannië mee.
Tjon En Fa en veel van de renners zullen in Trexlertown blijven om mee te doen aan de het UCI Fastest Man on Wheels toernooi dat op 16 juni wordt verreden. In augustus van dit jaar zal Tjon En Fa Suriname vertegenwoordigen op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen op Trinidad & Tobago. Momenteel is Tjon En Fa Pan-Amerikaans semi-kampioen.