‘Coronie na twee dagen weer droog’

Waarnemend districtscommissaris (dc) van Coronie, Remy Pollack, zegt dat het de goede kant opgaat voor wat betreft de watersnood in Coronie. Het gebied van kilometer 96 tot en met 126 in sinds de afgelopen week onder water gelopen na zware regenbuien. Door de zware regenbuien zijn behalve percelen en landbouwgronden, ook de Oost-Westverbinding onder water gelopen. De dc zegt dat bewoners van de ondergelopen gebieden, nu te kampen hebben met elektronische apparaten die kapot zijn gegaan door het water, sommigen hadden zelfs last van gevaarlijke slangen. Pollack zegt dat er gistermiddag met escavators drie loodskanalen open zijn gegooid.

Hierdoor trekt volgens Pollack het water langzaam terug. De waarnemend dc zegt aan de hand van de ontwikkelingen, dat de gebieden in Coronie die onder water zijn gelopen,  over twee dagen weer droog zullen zijn.

Pollack is van mening dat de overstroming het gevolg is van het slechte onderhoud van de trenzen. Om dergelijke gevallen te voorkomen, wordt er volgens hem reeds gewerkt aan een plan. De dc zegt dat er voornamelijk in de droge tijd trenzen opgehaald zullen worden, zodat zulke situaties zich niet meer voordoen. Toch heeft men volgens hem de situatie niet altijd in de hand. “Deze keer heeft het extreem geregend, waardoor het water over de dijk is gegaan en tal van trenzen blijken verstopt te zijn”, benadrukt de dc.

-door Richelle Mac-Nack-