Telesur introduceert breedbandplan voor verhoogde capaciteiten

Telesur heeft vandaag de kick off gehad van het Nationaal Breedband Project dat moet zorgen voor een verhoogde capaciteit van data op mobiele en vaste verbindingen. De ontevredenheid onder de Telesur-klanten zal hiermee tot het verleden gaan behoren.

Als er een bedrijf is dat de afgelopen periode veel kritiek vanuit de bevolking heeft moeten aanhoren, dan is dat Telesur. De trage internetverbinding en storingen in vaste en mobiele netwerken, zijn enkele redenen waarom het bedrijf onder vuur werd genomen. Met de uitvoering van dit project zal Suriname verzekerd zijn van stabiele verbindingen.

Het bedrijf zal overstappen van de koperen kabels naar glasvezelinfrastructuur. De koperen kabel was slechts voor spraakdiensten en niet voor dataverbinding, waarmee men ook maximaal tussen de 6 mb-10 mb kon leveren. Met het nieuwe breedbandplan kan men met een minimum van 20 mb een veel snellere internetdienst verlenen.

Er zijn reeds 484 aansluitingen in zes gebieden opgeleverd waar men snelheden van 10 mbps en 20 mbps aan het uittesten is, namelijk: Doekhie project, Exodus project, CLO-project, Hanna’s Lust, Aquarius village en Suri village. Binnenkort zal Telesur zeven centrales met connectie op glasvezel in verschillende gebieden overzetten, waarna er gestart zal worden met testen op hoge bandbreedtes.

Het project is officieel gelaunched met de ranchering, waarbij het netwerk werd gekoppeld aan een aansluiting die een klant kan gebruiken. Daarna werd er een speedtest gedaan door de minister van OWTC, Jerry Miranda, met een download snelheid van 81.42 mbps en een upload snelheid van 48.58 mbps.

Het project moet een duur hebben van 12-18 maanden en zal landelijk uitgevoerd worden, wat zal zorgen voor een gehele ontsluiting van het land.

door Priscilla Kia

 

More
articles