Politie constateert zelfmoord geval Kwikstraat

Moord en zelfmoord aan Poseidonstraat

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van beroving aan de Kwikstraat waarbij de 18-jarige Sherlana Chatta dood werd aangetroffen. Inspecteur Robert Prade van de afdeling Kapitale Delicten,  zei vanmorgen op een persconferentie dat uit onderzoek is gebleken dat Chatta zelfmoord heeft gepleegd. Al bij het binnen stappen in het huis bestond bij de politie  het vermoeden dat er geen sprake was van beroving. Hiermee werd ook antwoord gegeven op de vraag of er geldbedragen in SRD en valuta zijn meegenomen. De harde schijf van de camerabox, die zou zijn meegenomen, werd door de politie teruggevonden in een vuilniston. Uit de beelden blijkt dat het meisje de harde schijf zelf heeft verwijderd en in een vuilniszak heeft gedaan.

Ook is uit camerabeelden van de omgeving gebleken dat op het tijdstip van het incident niemand bij de woning is geweest. De tiener werd maandag dood aangetroffen in haar woning. Al gauw bestond het vermoeden dat er sprake was van een beroving, aangezien er ook 120.000 US-dollars en 80.000 SRD zou zijn meegenomen. Het huis en erf waren goed beveiligd, maar de camerabox zou door de rovers zijn meegenomen. In het huis werd wel een jachtgeweer aangetroffen, waarmee Chatta zou zijn doodgeschoten. Volgens inspecteur tweede klasse, Carl Cederboom van de afdeling Forensisch Onderzoek, zijn er vingerafdrukken van het meisje op het jachtgeweer aangetroffen. Er zijn echter tot nu toe geen sporen aangetroffen dat er sprake kan zijn geweest van een beroving.

De politiefunctionarissen gaven tijdens de ontmoeting met de pers, vanmorgen in de conferentiezaal van het KPS aan de Duisburglaan, ook de voorlopige onderzoeksresultaten van het incident aan de Poseidonstraat vrij, waar op 24 mei de 59-jarige Marcel Fong Tin Joen met een schotwond en de 62-jarige Ivy Hira Sing levensloos in een voertuig werden aangetroffen. Fong Tin Joen, beveiligingsman van minister Jerry Miranda, overleed een dag later in het ziekenhuis.

Over dit geval zegt Prade dat er tot nog toe uit onderzoek is gebleken dat er niet gehandeld is binnen de relationele sfeer.

Vooralsnog is het motief niet bekend. Over de berichten die op sociale media verspreid worden, zegt hij dat deze niet hard gemaakt kunnen worden. Ook blijkt het pand waar het geval zich heeft voorgedaan niet over camerabeveiliging te beschikken.

Hetzelfde geldt voor andere woningen in de omgeving. In het voertuig werden ook patroonhulzen aangetroffen.

Volgens Cederboom heeft Fong Tin Joen zichzelf door de rechterkant van zijn hoofd geschoten, waarna de kogel door de linkerruit van het voertuig sloeg.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles