Randjiet Boys huldigt dammers

Dammers van de damvereniging Randjiet Boys. De club huldigde donderdag tijdens haar clubavond haar drie spelers die goede prestaties hebben geleverd tijdens het SDK 2017. (Foto: Randjiet Boys)

Damvereniging Randjiet Boys heeft afgelopen donderdag tijdens haar clubavond, de drie finalisten van haar vereniging in het onlangs afgesloten Surinaams Damkampioenschap (SDK 2017) gehuldigd voor hun prestaties.
Montazali Nazir werd de nieuwe semi-kampioen van Suriname, terwijl Niaaz Salarbaks op de vierde plaats eindigde en Glenn Dumfries werd twaalfde. De clubgenoten waren lovend over de prestaties van hun collega dammers. Vooral Nazir heeft zich in de kijkers gespeeld door ongeslagen en op sublieme wijze het semi-kampioenschap op te eisen. Alle drie dammers hebben een trofee ontvangen, gesponsord door clubvoorzitter Dewsaran Sital.
Ter gelegenheid van de huldiging werd er ook een Sneldam-toernooi afgedraaid. William Orie werd kampioen, gevolgd door Arief Salarbaks (semi-kampioen) en MontazaliNazir (derde). Dit Sneldamtoernooi werd vernoemd naar clubgenoot Waldi Anches. Randjiet Boys vernoemd thans elk toernooi naar een van haar clubgenoten als eerbetoon voor hun bijdrage aan de damvereniging.
Randjiet Boys is ook goed op schema met haar intern kampioenschap waaraan 22 dammers elkaar in een tweerondensysteem zullen bekampen.
De tussentijdse top-5 is als volgt:
1.Schmeltz     15 pnt uit 8
2.Fleur      12 pnt uit 8
3.A.Salarbaks     11 pnt uit 6
4.N.Salarbaks     11 pnt uit 8
5.Lachman     9 pnt uit 8
Het interntoernooi is bijzonder spannend daar verschillende dammers kans maken op het kampioenschap. Het tweerondensysteem biedt ook aan dammers die thans niet veel punten hebben vergaard, de mogelijkheid om een inhaalslag te plegen.
Randjiet Boys spreekt de hoop uit in de komende periode haar positie in en haar bijdrage aan de Surinaamse dammerijte vergroten.