Nieuwbouw Kirpalani voldoet aan internationale normen

Hoewel het gebouw nog niet helemaal af is, is het voor menig bezoeker en voorbijganger zichtbaar dat er wordt gewerkt aan een Superstore, die aan de internationale normen voldoet. Directeur Shyam Kirpalani is er dan ook duidelijk over: “Het is indrukwekkend, maar niet eenvoudig.” Hij ontkomt er niet aan om aan te geven dat het geen kloek ‘Chinees’ betonnen pand is zoals die in vele straten van Paramaribo te zien zijn. “Het is professioneel uitgedacht en voldoet aan heleboel normen die gelden in de wereld van vandaag”, aldus Kirpalani, die zaken opsomt als: clean air, environmental  protection en security.

Kirpalani bevestigt dat de bouwwerkzaamheden vanwege de regen ietwat achterlopen. Het lag in de bedoeling de eerste fase rond eind juni begin juli af te hebben, echter is dit verschoven naar de periode juli/augustus. Het gaat dan om het gedeelte aan de Johan Adolf Pengelstraat.

Volgens Kirpalani wordt het een soft opening aangezien het gebouw niet helemaal af is en de ingang nog niet compleet. Klanten hebben wel de gelegenheid om, zoals dat nu gebeurt, te parkeren op het terrein van Arya Dewaker. Echter ligt het in de bedoeling dat zij die voor engros Kirpalani bezoeken, onder het gebouw parkeren en inladen, een mogelijkheid die er nu zal zijn wanneer de Superstore af is. Verder zal er ook een doorloop zijn van de Johan Adolf Pengelstraat naar de Koningstraat. Dit idee is volgens Kirpalani bedacht, niet alleen naar model van de Zweedse IKEA-winkelketen, maar ook vanwege de veiligheid. Bij het nieuwe pand zijn dan ook alle bedenkbare veiligheidsaspecten ingebouwd.

De eerste steenlegging voor de Superstore vond plaats op vrijdag 16 oktober 2015. Kirpalani sprak daarbij van: “een bewijs van vertrouwen in de toekomst van dit land”.

-door Roy Bruce-

 

More
articles