‘Oppositie moet tanden laten zien’

Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), zegt dat de volksprotestmanifestatie die afgelopen zaterdag in Grun Dyari is gehouden door de gezamenlijke oppositiepartijen, teleurstellend was en niet het beoogde doel heeft bereikt. Hij is van mening dat de oppositie de mensen niets nieuws heeft voorgehouden. “De boodschap was zwak”, benadrukt Binda. Hij vindt dat de oppositie harde taal moet praten en concreet moet zijn als zij een doel voor ogen heeft. “Als men actie voert, dan moet men echt actie voeren, daarop wacht de massa. Zo een slap verhaal levert niets op, je moet met duidelijke taal komen”, verklaart de Akmos-voorzitter.

Verder is hij van mening dat de oppositie ook niet weet wat eigenlijk de bedoeling is van het protest: “Eerst zeggen ze dat het beleid omgebogen moet worden en daarna schreeuwen ze: ‘Regering geef het mandaat terug’. Maar de regering luistert niet eens naar het hoogste college van de staat”, haalt de Akmos-voorzitter aan.

Hij is van mening dat alles een rek heeft, maar dit gaat volgens hem te ver. Echter is hij van mening dat de oppositie de durf niet heeft om werkelijk stappen tegen de regering te ondernemen en als dat niet het geval is, dan hebben volgens Binda een verborgen politieke agenda.

Binda haalt aan dat als de opkomst op een andere plek zou zijn, zoals het André Kamperveen Stadion, duidelijk zichtbaar zou zijn hoe weinig mensen er waren voor de volksdemocratie. Binda denkt dat er ook weinig mensen naartoe zijn gegaan, omdat men geen interesse heeft om nu naar speeches te luisteren. Binda is van mening dat als de organisatoren hadden gelopen, dat juist inspirerend zou zijn voor het volk en dat de massa onderweg zou groeien.

Binda meent dat het volk wil weten hoe lang de regering de tijd krijgt om haar beleid om te buigen en welke stappen de oppositie zal ondernemen, mocht dat niet in de gestelde tijd gebeuren. Hij is van mening dat de protestmanifestatie meer de vorm had van een massameeting en dat de massa het verhaal dat reeds bekend is, is voorgehouden. Binda blijft benadrukken dat de oppositie met een duidelijke eis moet komen, willen zij verandering in de huidige situatie zien.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles