Nickerie actie met een week verschoven

De protestmanifestatie die morgen in Nickerie zou worden gehouden, is met een week verschoven. Dit bevestigt vakbondsman Robby Naarendorp naar aanleiding van de vergunning voor de actie die is afgewezen door burgervader Wedperkash Joeloemsing. De burgervader gaf als reden op dat de politie op die dag onderbemand is, omdat de rally van de Surinaamse Auto Rally Klub ook op die dag wordt gehouden.
Morgen, 6 mei, wordt er dus geen actie gevoerd, maar C-47, PWO, BvL/ALS en het Burgercollectief, zullen wel naar Nickerie gaan om de voorbereidingen voor volgende week te treffen met de organisaties die daarmee belast zijn. “We betreuren het feit dat de actie niet doorgaat morgen. Hoewel er een voorgesprek is gevoerd met de korpschef, is de vergunningsaanvraag toch afgewezen. We gaan Nickerie op de been brengen.
Men gaat ons niet ontmoedigen. We putten hieruit meer kracht om door te gaan en het gestelde doel te bereiken. Naarendorp zegt dat de bonden dit bij de volgende actie niet zullen toestaan. Krijgen zij een vergunning of niet, wordt de actie voortgezet. Naaren-dorp zegt desgevraagd dat de activisten door alle blokkades heen zullen gaan. Zij zijn geen voorstanders van chaos, maar niemand moet hen in de weg staan. Of de volgende vergunning wordt afgewezen, daar denkt de vakbondsman niet aan. Naarendorp heeft thans van de korpschef vernomen dat een vergunning zelfs vijf minuten voor de actie aangevraagd kan worden en het verstrekken hiervan geen probleem mag zijn.

door Kimberley Fräser

More
articles