‘Niet uitschrijven spoedvergadering zal onwil van DNA-voorzitter zijn’

Tijdens een gisteren gehouden huishoudelijke vergadering in De Nationale Assemblee (DNA), is gebleken dat DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, de aanvraag van de oppositiepartijen, waarin zij vragen om een spoedvergadering over de situatie in het land, nog niet onder ogen heeft gehad. VHP-volksvertegenwoordiger Assiskumar Gajadien, zegt tegenover De West dat er vervolgens gevraagd is aan de voorzitter om er werk van te maken. Hij voegt eraan toe dat uit de wijze waarop de voorzitter zei dat zij de brief nog niet onder ogen heeft gekregen, valt af te leiden dat ze niet al te verheugd is over de vergadering. Desondanks blijven de oppositiepartijen volgens Gajadien uitkijken naar de vergadering, want conform de regelgeving is het hun recht een dergelijke vergadering aan te vragen.

Gajadien zegt dat de regering bezig is met een dialoogronde over de politieke en maatschappelijke situatie in het land, daarom is hij van mening dat ze ook met dialoog kan starten in DNA. Ook betreurt hij het dat DNA-voorzitter de brief nog niet heeft bekeken. Hij hoopt echter dat zij na gistermiddag de tijd heeft gehad de brief in te kijken en dat het haar vandaag lukt de vergadering uit te schrijven voor begin volgende week. “Als ze het nu niet doet, dan is het onwilligheid van haar”, benadrukt Gajadien.

De VHP-volksvertegenwoordiger zegt dat ook de coalitie moet pleiten voor de vergadering, aangezien ook zij in het belang van de gemeenschap daar zit. Hij zegt dat de coalitie eindelijk verantwoording moet afleggen, want de situatie in het land wordt met de dag slechter. Gajadien haalt aan dat de problemen in de gezondheidssector en in het onderwijs steeds duidelijker worden. Ook de veiligheid gaat volgens hem verder achteruit, dit omdat de criminaliteit steeds ergere vormen aanneemt. Het DNA-lid haalt ook aan dat de prijzen in de winkels constant stijgen, de situatie wordt naar zijn inziens onleefbaar.

“De verhoging van de benzineprijzen draagt bij aan de onleefbare situatie”, zegt Gajadien. Hij vindt het opmerkelijk dat, terwijl internationaal de olieprijs daalt, die in Suriname maar blijft stijgen. Verder stelt de parlementariër dat er vooralsnog geen beeld is over wat de regering wenst te doen. Daarom vindt hij het niet kunnen dat zonder dat er een duidelijk beleid gepresenteerd wordt, er al maar kostenverhogende maatregelen worden doorgevoerd.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles