Regering moet nog besluit nemen over verhoging bustarief

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft twee weken geleden onderhandeld met de nieuwe minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport (OWC&T), Jerry Miranda. Ook aan hem zijn de voorstellen van de lijnbushouders gepresenteerd. De voorzitter van PLO, John Mahadewsingh, zegt tegenover De West dat regering nu een besluit moet nemen ten aanzien van de tariefsverhoging waarvoor de organisatie sinds begin dit jaar pleit. Mahadewsingh geeft aan dat de minister hem gisteren tijdens een gesprek heeft voorgehouden dat PLO uiterlijk morgen weer uitgenodigd wordt voor een gesprek, waarin het besluit van de regering besproken zal worden.

De PLO-voorzitter wil echter niet vrij geven met hoeveel procent de tarieven van de particuliere bussen verhoogd zullen worden. Hij is van mening dat hij daarover nog geen uitspraak kan doen, aangezien er nog geen principeakkoord met de regering is bereikt. Vorig jaar kregen de particuliere lijnbushouders een tariefsverhoging van 20 procent toegekend door de regering, deze was geldig tot 31 december 2016.

De bushouders vervoeren dus vanaf het nieuwe jaar nog steeds passagiers voor het oude bustarief. De  PLO heeft aan de regering voorgesteld om de tarieven te verhogen, de subsidie te verhogen of deze geheel af te schaffen en een volledige aanpassing van het tarief toe te kennen aan de particuliere lijnbushouders.

Mahadewsingh wijst erop dat de verhoging van de WAM-premietarieven ook een groot effect op de bushouders zal hebben. In dit kader heeft hij vandaag een gesprek gehad met de directie van Self-Reliance, om na te gaan in hoeverre een tariefsaanpassing nodig is en in hoeverre er een korting aan deze groep kan worden toegekend.

-door Richelle Mac-Nack –

More
articles