PLO biedt nieuwe minister ruimte voor oriëntatie

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) biedt de nieuwe minister van Openbare Werken (OW), Jerry Miranda, de ruimte om zich te oriënteren over de stand van zaken binnen het ministerie. De onderhandelingen van de bushoudersorganisatie en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in verband met de tariefsverhoging die de particuliere bushouders dienen te krijgen, konden geen voortgang vinden vanwege het besluit van de president om een deel van zijn kabinet te reshuffelen. De tariefsaanpassing van 20 procent die vorig jaar aan de particuliere bushouders werd toegekend, was geldig tot 31 december 2016. Bij de reshuffeling is ook het ministerie van TCT opgedeeld als directoraten bij andere ministeries. Transport is daardoor komen te vallen onder het ministerie van OW. Gezien de reshuffeling al plaats heeft gevonden, verwachtte de PLO dat de onderhandelingen voortgezet zouden worden.

De voorzitter van PLO, John Mahadewsingh, zegt dat de tweede bijeenkomst gepland was voor gisteren. Maar gezien de minister pas zijn nieuwe plek heeft ingenomen, is er afgesproken deze uit te stellen tot aanstaande vrijdag.

De eerste onderhandeling van PLO en TCT vond op 9 januari plaats. Daarbij zijn er twee voorstellen gedaan door de bushouders. Zij hebben aan de toenmalige minister het voorstel gedaan om de subsidie af te schaffen en te werken aan een volledige tariefsaanpassing, een ander voorstel was om de subsidiegelden ongemoeid te laten en een kleine tariefsverhoging aan de particuliere bushouders toe te kennen. Mahadewsing wijst erop dat de tweede onderhandeling met dezelfde voorstellen zal worden voortgezet.

Verder geeft hij aan dat de betalingen van de subsidiegelden van het derde kwartaal 2016 vorige week zijn afgerond. Hij gelooft dat de documenten voor het laatste kwartaal vandaag ingediend worden, zodat de bushouders ook voorzien kunnen worden van de subsidiegelden over de afgelopen maanden.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles