EBS sluit klanten versneld aan

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is met een project begonnen om klanten versneld aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het streven van de EBS-directie is om 100 aansluitingen per dag te realiseren. Volgens het bedrijf zijn alle relevante afdelingen paraat om dit doel te kunnen realiseren.

Na de start van dit project op 19 januari jongstleden, zijn er tot en met 31 januari, 1213 huishoudens/bedrijven aangesloten. De huidige achterstand per 3 februari is 1960 huishoudens/bedrijven.  De EBS heeft alle zeilen bijgezet om dit streven te halen. Het bedrijf opereert normaliter met 5 aansluitploegen die dagelijks maximaal 35 huishoudens kunnen aansluiten.

Er is om de 100 aansluitingen te halen, een beroep gedaan op andere technische afdelingen, waardoor er uiteindelijk 13 aansluitploegen ontstonden.

Ondanks deze interne veranderingen, verlopen niet alle geplande werkzaamheden zoals gewild. In enkele gevallen zijn de klanten niet thuis en komt het EBS-personeel voor een gesloten poort te staan. In sommige gevallen staat een boom van de klant of een buur in de weg.  De EBS moet dan terugkeren zonder het werk te hebben uitgevoerd.

Verder zijn door het formeren van de ploegen, de andere technische afdelingen enigszins verzwakt. Hierdoor zijn de werkzaamheden van die divisies op een laag pitje gezet. Het streven is echter om voor het eind van maart 2017, de huidige achterstand in aansluitingen volledig te hebben ingelopen.

De EBS zal de opdrachten waarbij er geen netvoorzieningen nodig zijn, zo snel mogelijk uitvoeren. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de cases waarbij er voorzieningen moeten worden getroffen, zoals een hulp -of tussenmast. Zodra deze zaken zijn opgelost, wordt de klant terstond aangesloten.

More
articles