Tuchtcollege straft vader en zoon Robinhood

Het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft zich op zaterdag 21 januari uitgesproken tegen twee spelers en teammanager van Robinhood. (Foto: Regillio Derby)

 

Het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft zich op zaterdag 21 januari uitgesproken tegen de spelers Gillaume Strooker en Joycee Marsidin van Robinhood alsook teammanager Bryan Strooker van de roodgroene formatie, tevens vader van de 16-jarige Gillaume. De laatstgenoemde keek op 12 december van het vorig jaar in de U-20 partij tegen SNL in het Emile de la Fuente stadion tegen de rode kaart aan vanwege gevaarlijk spel. Strooker werd roodgekleurd door arbiter F. Leming nadat hij een tegenstander op grove wijze onderuit had gehaald. De 32-jarige Bryan Strooker, ging zich ermee bemoeien door krachttermen tegen de arbiter en diens assistent te bezigen. Hij werd door de arbi-ter gesommeerd zich van de bank te begeven, maar liet niet na de arbitrale leiding te bedreigen.
Zoon Strooker werd door het Tuchtcollege voor drie wedstrijden geschorst, waarvan 1 voorwaardelijk. Hij kreeg daarbij een proef-tijd van een maand.
Vader Strooker werd conform de eis geschorst voor zes maanden onvoorwaar-delijk. Hij gedurende deze periode bij geen enkel team van Robinhood op de bank plaatsnemen.
De 17-jarige jeugdinternational Marsidin werd vanwege gevaarlijk spel in de U-17 partij tegen Leo Victor geschorst voor drie wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk en een proeftijd van 1 maand.

More
articles