Vakbond Casas tegen politieke benoeming directie

De bond van werknemers in dienst bij de Civil Aviation Safety Autority Suriname (CASAS) de (BP CASAS) is tegen een mogelijke politieke benoeming van een directeur. De bond had haar leden vandaag opgeroepen voor een spoed algemene ledenvergadering (ALV). ‘In verband met een mogelijke directiewisseling bij deze luchtvaartautoriteit’, schrijft de BP CASAS in een persbericht.

Informatie heeft de bond bereikt dat minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), voornemens is om op de valreep een politieke benoeming door te voeren, waarbij iemand die niet bekend is binnen de structuren van de Casas, en waarvan ook niet bekend is dat hij voldoet aan het profiel van de directeur van zo een belangrijke autoriteit met internationale verantwoordelijkheden, directeur zou moeten worden.

‘Deze maatregel zal ernstige consequenties hebben voor de vliegveiligheid in het algemeen, maar ook voor de continuïteit van de Casas met alle gevolgen voor de bestaande arbeidsplaatsen’, aldus de vakbond.

Het is volgens haar bekend dat de huidige waarnemend directeur momenteel de enige bevoegde inspecteur is die de vluchten op de Mid-Atlantische route kan inspecteren. Met zijn vertrek zouden alle vluchten op deze route in gevaar kunnen komen.

De vakbond zegt reeds geruime tijd het uitgangspunt van transparantie en medezeggenschap te hanteren, en ziet graag dat iemand binnen Casas wordt ingewerkt om deze positie in te vullen of dat iemand met ruime ervaring binnen de luchtvaartsector met deze verantwoordelijkheid wordt belast.

Aan BP CASAS is in eerdere gesprekken met de minister van TCT beloofd, dat de vakbond als belangrijke stakeholder, betrokken zal worden bij ingrijpende veranderingen binnen de luchtvaartautoriteit, waaronder ook de benoeming van een nieuwe directeur. Met de op handen zijnde benoeming voelt de bond zich miskend en besprak in de spoed ALV vandaag de verder te ondernemen stappen met de leden.

More
articles