Haiti klopt Ttridad en wint play-offs Caribbean Cup

 

Een Trinidadiaanse speler probeert de Haïtiaanse doelman met een kopbal te verschalken. Haïti versloeg het gastland met 4-3 en plaatste zich voor de volgende play-offs ronde op weg naar de Concacaf Golf Cup.

 

Haïti heeft gisteren de play-offs van de Caribbean Cup gewonnen. Op de laatste speeldag van deze play-offs waaraan Haïti samen met Trinidad & Tobago en Suriname deelnam, werd het gastland Trinidad met 4-3 verslagen. Haïti is hiermee een stap dichterbij plaatsing voor de Concacaf Gold Cup, het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. De eerstvolgende ronde voor Haïti is de CFU–UNCAF play-off, het land het tegen de nummer 5 van de Copa Centroamericana zal moeten opnemen.

De winnaar van deze play-offs plaatst zich dan voor de Concacaf Gold Cup. De winnaar van de Copa Centroamericana is er nog niet, dit toernooi begint pas op 17 januari en duurt tot 22 januari.
Haïti won gisteren na verlenging van Trinidad. De eindstand na de reglementaire speeltijd was 2-2, er moest echter verlengd worden om de winnaar te bepalen. Zowel Trinidad als Suriname is uitgeschakeld. Op de eerste speeldag verloor het gastland met 1-2 van Suriname, terwijl Haïti daarna met 4-2 van Suriname won.
Trinidad moest met twee doelpuntenverschil van Haïti winnen om zich voor de volgende play-offs te plaatsen. Het gastland startte sterk en zag Shahdon Winchester al in de eerste minuut scoren. Echter Derrick Etienne trok later in de eerste helft de score gelijk: 1-1. Winchester liet voor de rust zijn tweede doelpunt voor Trinidad optekenen, voordat Kerven Belfort er 2-2 van maakte. In blessuretijd kopte Belfort succesvol in uit een corner, waarmee hij Haïti op 3-2 zette. Trinidad gaf echter niet op. Radanfah Abu Bakr bediende Winchester die de score wederom gelijk trok: 3-3.
Het was uiteindelijk Andrew Jean-Baptiste die het laatste woord had en Haïti een 4-3 zege bezorgde.
Haïti sluit de play-offs af als nummer 1 met 8 doelpunten voor en vijf tegen. Suriname is tweede met vier doelpunten voor en vijf tegen, terwijl Trinidad hekkensluiter is met vier voor en zes tegen.
De landen die reeds geplaatst zijn voor de Concacaf Gold Cup zijn: de Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada die zich automatisch hebben geplaatst. Jamaica, Frans-Guyana, Curaçao en Martinique hebben zich via de voorrondes van de Caribbean Cup geplaatst. Voor Frans-Guyana en Curaçao wordt het hun eerste deelname aan het eindtoernooi. Verder plaatsen ook de vier poule-winnaars van de Copa Centroamericana 2017 zich voor de Concacaf Gold Cup. Het toernooi wordt gehouden in de VS. De titelverdediger is Mexico, dat twee jaar eerder Jamaica in de finale versloeg met 3–1. Dit toernooi begint op 7 juli en de finale wordt gespeeld op 26 juli 2017. De winnaar van dit toernooi speelt tegen de winnaar van de Gold Cup in 2019 om de Concacaf Cup 2019. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich dan voor de FIFA Confederations Cup 2021 in Qatar.