Calvin Tjong Tjin Joe ongeslagen Blitz Schaakkampioen

 

Immanuel Kromosoeto, CM Suradj Hanoeman, FM Calvin Tjong Tjin Joe, FM Viresh Giasi en Shatish Lautan. Tjong Tjin Joe is zondag ongeslagen Blitz schaakkampioen van Suriname geworden. (Foto: Regillio Derby)

 

Calvin Tjong Tjin Joe is zondag ongeslagen Blitz schaakkampioen van Suriname geworden. De Federatiemeester (FM) pakte de titel met een perfecte 100% score van 13 punten uit 13 partijen.

Met het Blitz Tournament, dat traditioneel het laatste toernooi voor het jaar is, heeft de Surinaamse Schaak Bond (SSB), het haast afgelopen jaar afgesloten.

Tjong Tjin Joe deed mee in de topklasse waarin totaal 36 topschakers hebben geparticipeerd. De vijfvoudige jeugdkampioen van Suriname, die in het buitenland studeert, maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens zijn vakantie deel te nemen aan dit toernooi. Tjong Tjin Joe liet zijn oude schaakmakkers merken dat hij nog steeds in vorm is en wist ze een voor een aan zijn zegekar te binden.

Op de tweede en derde plaats eindigden met 9,5 punt CM Suradj Hanoeman en FM Viresh Giasi. Immanuel Kromosoeto werd vierde met 8,5 punt, terwijl Shatish Lautan vijfde werd met 8 punten. Vermeldenswaard is dat de 12 jaar jonge Virgil Kartodikromo, die vorige week Rapid-kampioen 2016 werd, zondag op de achtste plaats eindigide met 8 punten.

WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe, die achter Kartodikromo semi-kampioen werd, eindigde met 7 punten als beste dame.

In de Subtopklasse deden er 38 schakers zonder rating mee. Ook in deze klasse warden er 13 ronden afgedraaid met hetzelfde speeltempo. Anthony Jubithana haalde met 11 punten het kampioenschap. Nummer 2 en 3 hadden beide 10 punten maar na tiebreak werd Alysha Badri semi-kampioen tevens Beste dame. Eden Nazir eindigde als derde. Fardeen Niamat eiste met 9,5 punt de vierde plaats. Rogier Creebsburg werd vijfde met 9 punten. De jonge Zair Amatkarijo, kampioen in de Subtopklasse van het Rapid-toernooi, werd zesde met 8 punten.

More
articles