Jubileumconcert 35 jaar Fra Fra Sound

De Surinaams /Nederlandse Afro Carbische Jazzband Fra Fra Sound geeft zijn 35 jaar jubileum concert ook in Suriname. Dit vindt op zondag 30 oktober in de Royal Ballroom van Hotel Torarica plaats. Fra Fra sound is thans ook van de partij tijdens de Suriname Jazz Festival welke gehouden wordt van 27 tot en met 30 oktober. Fra Fra Sound zal het publiek meenemen op een verrassende ontdekkingsreis langs de vele hoogtepunten uit het 35-jarig bestaan van de formatie. Deze musical road trip zal zelfs de grootste fans van Fra Fra Sound verrassen. De Nederlands-Surinaamse jazzformatie was in 2014 voor het laatst hier. Toen verzorgde ze de muziek van de theatervoorstelling Kid Dynamite, over het leven en de muziek van Arthur Parisius, de legendarische tenorsaxofonist die vóór de Tweede Wereldoorlog bekend werd met een virtuoze combinatie van jazz en kaseko. Fra Fra Sound werd begin jaren ’80 in de Amsterdamse Bijlmer opgericht door onder andere Vincent Henar (bassist en muzikaal leider). De formatie speelt energieke Afro-Caribische muziek in de breedste zin van het woord met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse jazz en funk, Surinaamse kaseko, kawina, Winti en Afrikaanse ritmes.Vorig jaar december werd het jubileumconcert in Nederland gehouden met als speciale gast is de Amerikaanse steelpan speler Andy Narell.