Geslaagden krijgen na drie maanden rijbewijs

De afdeling Rijbewijzen van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft alle kandidaten die in de maand juni 2016 zijn geslaagd of zij die een duplicaat rijbewijs en/of verlenging hebben aangevraagd, opgeroepen voor de verdere afhandeling van hun rijbewijs. De geslaagden kregen een strookje waarna zij op de wachtlijst kwamen te staan en mochten nog niet deelnemen aan het verkeer.

Personen die een verlopen rijbewijs moesten verlengen, kregen een strookje dat zes maanden geldig is, zij mochten wel deelnemen aan het verkeer. KPS beschikte niet over materiaal om nieuwe rijbewijzen te maken. Uit betrouwbare bronnen verneemt De West dat KPS ook bezig is met de rijbewijzen van de kandidaten die in de maand juli zijn geslaagd. De personen die na juli zijn geslaagd, zullen nog even moeten wachten. Echter beschikt De West niet over de exacte cijfers, maar verneemt dat het om duizenden rijbewijzen gaat.
Het is bekend dat alleen personen die een pasfoto en zegel hebben ingeleverd, voorzien kunnen worden van een rijbewijs. De personen zullen niet het nieuwe model rijbewijs krijgen, maar het oude model, welke verstrekt werd in de vorm van een plastic identificatiekaart. Dit rijbewijs heeft als nadeel dat er een langere wachttijd op staat van een maand. Vanwege een tekort aan financiële middelen kan het KPS zich de nieuwe vorm, het pinpas-model niet meer permitteren.

-door Kimberley Fräser-

More
articles