Clifton Braam naar Nederland voor eerste solo show

De bekende stand-up komediant, entertainer en presentator Clifton Braam, is in Nederland voor de opvoeringen van zijn eerste solo show ‘De Eerste Keer’. Hij gaat in totaal elf shows geven. Deze vinden in de periode van 5 tot en met 29 oktober plaats. Braam is er helemaal klaar voor. “Ik ben er helemaal klaar voor en wil liever vandaag dan morgen beginnen”, vertelde hij vrijdag, vlak voor vertrek naar Nederland. Braam zegt bewust te hebben gekozen om in Nederland te beginnen met zijn solovoorstelling. Er is met de ‘Kaseko in Concert’ vorig jaar november waar hij als presentator optrad al een traject hiervoor ingezet. Het was voor hem tevens een kennismaking met de theaters in Nederland.

Clifton Braam is voor-al bekend van zijn samenwerking in het cabarettrio ‘1 + 1 = 3’. Eerst als toneelgroep, maar later met de televisieprogramma’s is hun naam gevestigd. Als radioman, acteur, maker van tv- en radiospotjes en als ceremoniemeester met zijn karakter ‘Mister English’, is hij zeker beroemd. Hij heeft ook meegedaan aan diverse shows met Murth Mossels, Jandino, Big Comedy Jam, Wesje en Roué Verveer. Hij is door anderen, onder wie zijn goede vriend Bryan B, aangemoedigd om solo te gaan. ‘De eerste keer’ is een concept gebaseerd op het feit dat je alles wel de eerste keer gedaan hebt. Je eerste verliefdheid, liefdesverdriet souldans, boosheid, dat levert leuke verhalen op. Het streven is om begin 2017 de show ook in Suriname te spelen.