Bolletjesslikker (18) doet zich voor als tienjarige

Een achttienjarige bolletjesslikker uit Suriname heeft een uitzonderlijke poging ondernomen om de politie in buurland Frans-Guyana om de tuin te leiden. De jongeman liet tijdens een politiecontrole een identiteitskaart van een tienjarige jongen zien. Hij hoopte daarmee dat de politie hem voor onschuldig zou aanzien. Natuurlijk was zijn postuur veel te groot, zijn stem veel te schor en zijn gezicht veel te volwassen om door te gaan voor een jochie van tien. Reden te meer om de controle voort te zetten. Het resultaat: meneer had bolletjes cocaïne in zijn maag en in zijn darmen met een totaalgewicht van 862 gram.

De rechter in de Frans-Guyanese hoofdstad Cayenne dacht dat hij het allemaal had gezien, maar eergisteren kon hij er nog een toevoegen aan zijn port folio van onwerkelijke drugszaken: een jongeman van achttien jaar die zich voordeed als zijnde een jongetje van tien jaar.

De rechter kon de grap niet waarderen. Hij sprak van de ‘idioterie’ van de verdachte. “Of hebben wij te maken met iemand die nergens bang voor is?”, aldus de magistraat voordat hij hem veroordeelde tot een gevangenisstraf van vier jaar en een boete van € 40.000.

More
articles