December 7, 2015


Coach Letnom bedankt bij Transvaal


December 7, 2015

Jimmy Letnom heeft bedankt als coach bij het hoofdklasseteam van Transvaal. Hij gaf vrijdag er de brui aan na het duel tegen tegen Nishan’ 42 in het André Kamperveen Stadion. Bij een tussenstand van 3-0 voor Nishan’42 achtte Transvaal-voorzitter Ranjan Ramdin het nodig zich vanuit de tribunes naar de reservebank van zijn team te begeven en uitspraken te doen aan het adres van Letnom en zijn spelers. Dit zette kwaad bloed bij Letnom, die na deze handeling en uitspraken per direct als de hoofdcoach van de groenwitte-formatie bedankte.
Letnom wilde niet veel kwijt om bepaalde dingen te voorkomen, maar voor hem staat in elk geval vast dat het voor hem is afgelopen met de huidige voorzitter. “Het is voor mij officieel dat ik niet meer als hoofdcoach van Transvaal fungeer zolang Ramdin de voorzitter van de club team is”, aldus Letnom, die vorig jaar Wensley Bundel opvolgde als oefenmeester. Letnom: “Ik ben in hart en nieren Transvaaler, dat weet een ieder. Ik vond het helemaal niet nodig dat hij tegen mij en de spelers te keer ging.” Volgens de oefenmeester zijn er tegenslagen in de voetbalsport.
“Maar zo’n tegenslag valt als echte sportman en echte Transvaaler niet te accepteren”, benadrukt hij.
Letnom, vanaf het vorig seizoen de hoofdcoach van “Transie”, was voornemens om van Transvaal een beter team te maken, de club kent immers de nodige ups-and-downs. “Als je met deze instelling te werk gaat zodat de jongens in de top eindigen, valt het helemaal niet te accepteren dat iemand de spelers en de coach komt beledigen. En dit niet bij de evaluatie of na de wedstrijd maar terwijl de wedstrijd gaande is.”

door Ivan Summerville