Sport


SCVU naar basketbalfinale 

July 24, 2019

In navolging van Ruckers heeft SCVU heeft zich gisteravond als tweede finalist geplaatst voor de eindstrijd in de heren hoofdklasse basketbalplay-offs.

Verrassingen bij start troefcallcompetitie 

July 24, 2019

 Bij de start van het troefcallseizoen 2019 zijn er enkele verrassende uitslagen genoteerd. Warming-up kampioen Toppers moest met 68-78 het onderspit delven tegen Pintoboys.

Van Assen sport samen met kinderen met een beperking 

July 24, 2019

Miguel van Assen (foto), Sportman van het Jaar 2018, zal op vrijdag 2 augustus meesporten met kinderen met kinderen met een meervoudige beperking.

Tweede Courtyard Corporate Soccer Cup voor de deur 

July 23, 2019

De tweede editie van de Corporate Soccer Cup van de Courtyard Marriott Paramaribo’s Children’s Foundation (CCFS) staat voor de deur. Dit evenement is voorzien voor zaterdag 24 augustus aanstaande in Owru Cul Sportcentrum.

SCVU en Yellow Birds strijden om finaleplek 

July 23, 2019

SCVU en Yellow Birds strijden vanavond om 20:00 uur in de Anthony Nesty Sporthal om een plek in de finale van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs

Robinhood voelt hete adem Inter 

July 22, 2019

Regerend landskampioen Robinhood voelt de hete adem van naaste concurrent Inter Moengo Tapoe. De twee ploegen staan na de 28ste speelronde afgelopen weekend nu slechts een punt van elkaar verwijderd in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie.

Uitslagen jeugdcompetitie SVB 

July 20, 2019

 U-9: ABSO-Blue Oase 2-2 (0-1). ABSO: Donnegy Sandoli (2x). Oase: Migilcio Williams (2x). Puwa Nani-TAS 6-1 (3-0). Puwa Nani: Kenyi Achong (2x), Shanika Kertoidjojo (2x), Thiago Allas en Ravier Saimoen. Anubus Warriors-Adonai 2-1 (2-1). Anubus Warriors:

Uitstel en wijziging wedstrijden SVB Eerste Divisie 

July 19, 2019

De wedstrijdcommissie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft enkele van de komende duels in de Eerste Divisie gewijzigd c.q. uitgesteld.

Winnend Yellow Birds op koers 

July 19, 2019

Titelverdediger Yellow Birds is op spoor voor plaatsing voor de finale van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs. De ploeg uit Zorg en Hoop nam gisteravond een 2-1 voorsrpong in de best-of-five halvefinaleserie tegen SCVU. Game 3 werd namelijk met 59-56 gewonnen. De Gele Vogels begonnen de play-offs met een 76-77 n

ZV All Stars neemt koppositie over 

July 11, 2019

 ZV All Stars heeft zaterdag de koppositie in de hoofdklasse zaalvoetbalcompetitie overgenomen van StyxKG/MN Car Center. All Stars won met 4-0 van ZV Inter Bom en gaat met 13 punten uit zes wedstrijden aan kop.

Halvefinalisten troefcall warming-up bekend 

July 11, 2019

De halvefinalisten in het warming-up toernooi van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB) zijn bekend. Het gaat om Toppers, Palmboys, Formula en BSamboys. Vanavond nemen Formula en BSamboys en Toppers-Palmboys het tegen elkaar op.

Jeugdcompetitie SVB in volle vaart 

July 10, 2019

Het einde van verschillende competities van de SVB nadert, zo ook die in de jeugdklassen. De competitie bij de jeugd worden dan ook in volle vaart voortgezet. De uitslagen van het afgelopen weekend zijn als volgt:

Jeugdcompetitie SVB in volle vaart 

July 9, 2019

Het einde van verschillende competities van de SVB nadert, zo ook die in de jeugdklassen. De competitie bij de jeugd worden dan ook in volle vaart voortgezet.

Top 3 Eerste Divisie wint 

July 6, 2019

De top 3 van de SVB/Teleur Eerste Divisie heeft in het weekend geen steken laten vallen. Nadat Robinhood vrijdag het inhaalduel tegen SNL met 2-2 punten had verspeeld, wonnen de roodgroenen woensdag de klassieker tegen Transvaal met 3-2.

Powdar en Moeslan winnen zwemmarathon 

July 2, 2019

Neptunus-zwemmer Hendrik Powdar en Caithlin Moeslan van de VOS hebben maandag 1 juli de 44ste editie van de traditionele 18km zwemmarathon van de Surinaamse Zwembond (SZB) op hun naam geschreven.

SNL kent goede generale voor duel met Robinhood 

July 2, 2019

 SNL heeft zondag een goede generale gekend voor het duel tegen SVB/Telesur eerstedivisiekoploper Robinhood. De twee ploegen staan aanstaande woensdag in een inhaalduel voor Robinhood

44ste editie zwemmarathon voor de deur 

June 29, 2019

De 44ste editie van de traditionele 1 juli 18K zwemmarathon is voor de deur en de zwemmers zijn in de startblokken.

BSamboys wint verrassend van Kampoe 

June 29, 2019

BSamboys won donderdag vrij verrassend  van landskampioen Kampoe in het warming-up toernooi van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB).

Bigi Boi zal talenten blijven aanmoedigen 

June 29, 2019

Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik gaat ondanks zijn successen niet in eigen wereld leven. De Surinaamse MMA-vechter blijft lokale talenten aanmoedigen om niet bij de pakken neer te zitten.

Slee Jr, Deva Boys en Jong Aurora vechten tegen degradatie 

June 27, 2019

Slee Jr, Deva Boys en Jong Aurora vechten tegen degradatie uit de Tweede Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Bigi Boi: “Ik leef mijn droom en geniet ervan” 

June 27, 2019

“Ik leef in een droom en geniet ervan”. Jairzinhno “Bigi Boi” Rozenstruik is duidelijk over zijn progressie in de MMA-sport. Het is een droom die hij aan het verwezenlijken is en met zijn tweede overwinning in de Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft hij een stap verder gezet in die droom

Robinhood geeft concurrentie geen hoop 

June 25, 2019

Robinhood lijkt de naaste achtervolgers in de SVB/Telesur Eerste Divisie vooralsnog geen hoop te geven in de titelstrijd. De roodgroende formatie nam afgelopen vrijdag na enkele weken wederom de koppositie over van Inter Moengo Tapoe.

CLD basketbalkampioen recreatieklasse 

June 25, 2019

 CLD is zondag kampioen geworden in de heren recreatieklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). De Schakel werd ook in game 2 van de best-of-three finaleserie verslagen.

Bigi Boi velt opponent binnen 9 seconden 

June 24, 2019

Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik had zaterdag slechts negen seconden nodig om zijn tegenstander Allen Crowder tegen het canvas te werken.

Santos en West United naar kwartfinale beker 

June 21, 2019

 Santos en West United hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de SVB-bekercompetitie. Afgelopen zaterdag wonnen deze ploegen in inhaalduels van respectievelijk Voorwaarts en SNL.

Uitslagen SVB jeugdcompetitie 

June 21, 2019

U-9: Puwa Nani-ABSO 4-1 (3-1). Puwa Nani: Kenyi Achong (2x), Albry Adelaar en Shanika Kertoidjojo. ABSO: Anduelo Letterboom. TAS-Voorwaarts 3-3 (2-1). TAS: Yoshiro Atkinson, Giorgio Javinde en Aryanto Padma. Voorwaarts: Mexx Kertodimedjo (2x) en Djavier Liesdek.

SCVU roept zegereeks Ruckers een halt toe 

June 17, 2019

Ruckers heeft meer dan eens bewezen dit seizoen voor niets minder dan het kampioenschap in de heren hoofdklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) te gaan.

S&J biedt jonge topsporters baan 

June 17, 2019

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken biedt jonge sporters een baan aan. Het ministerie focust zich op sportgebied namelijk op de ontwikkeling van top-, jeugd-, school- en de breedtesport (bewegingsrecreatie en recreatiesport). Tegelijkertijd zullen ook onderzoek,

Druk inhaalschema Robinhood 

June 11, 2019

Robinhood heeft vanwege zijn recente Concacaf-verplichtingen een achterstand van drie wedstrijden op huidige koploper In-ter Moengo Tapoe en tevens een achterstand van vier competitiepunten.

Duel gestaakt vanwege wangedrag Real MT 

June 11, 2019

Het duel tussen Real Moengo Tapoe is afgelopen zaterdag gestaakt. “Vanwege wangedrag aan de zijde van Real Moengo Tapoe”, vermeldt SVB competitiemanager Ashok Bainath Sah in zijn verslag van de Tweede Divisie wedstrijden van de afgelopen week.