Sport


Manager wilde rechtszaak tegen UFC vechter Rozenstruik 

November 2, 2019

Als wij het management van de Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozen-struik mogen geloven gaan de twee zakelijk uit elkaar.

‘Natio’ verloor en leerde in de CONCACAF Nations League 

November 1, 2019

De laatste wedstrijd tegen St. Vincent de Grenadines verloor het nationale voetbalelftal van Suriname voor de eerste keer in de CONCACAF Nations League.

CuraSur Basketbal : Favery Boys wint van Guyana 

November 1, 2019

Tijdens het 12e CuraSur Master basketbaltoernooi, dat gehouden wordt in de Ismay van Wilgen Sporthal, heeft Favery Boys met 79-40 gewonnen van het Guyanese team.

3 Surinaamse bodybuilders klaar voor IFBB wereldkampioenschappen in Spanje 

October 31, 2019

Surinaamse Pro bodybuilders Wendel ‘Lé Monstro’ Setropawiro, Eddy Wilson en Soepe Koese, zullen dit weekend deelnemen aan de IFBB wereldkampioenschappen in Barcelona, Spanje, welke gehouden worden van 1 t/m 3 november.

Sudhar en Kampoe terug van achterstand om toch de wedstrijd te winnen 

October 31, 2019

Alle vier teams die aan het begin van de 1e ronde voorstonden, hebben verloren. Olaria stond 19 pnt voor tegen Sudhar. Victorie stond 25 pnt tegen BSamboys. Openbaar Groen stond 15 pnt voor tegen Kampoe en SMC stond 5 pnt voor tegen Pintoboys.

12e CuraSur masters basketbaltoernooi 

October 30, 2019

Van 27 oktober tot en met 2 november duurt het 12e CuraSur masters basketbal toernooi, dat gehouden wordt in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Guyanezen winnen 10 km South American Road Classic Race 

October 29, 2019

Met meer dan 100 atleten uit Guyana, Frans-Guyana, Trinidad en Suriname, is de 17e South American Road Classic race onder auspiciën van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) georganiseerd.

Donovan Wisse overtreft Jason Wilnis op weg naar unanieme beslissing 

October 28, 2019

 Het GLORY 70 co-hoofdevenement in Lyon, Frankrijk, sloeg Suriname’s Donovan Wisse (14-1, 8 KO’s) af tegen voormalig middengewicht kampioen Jason Wilnis (31-11-1, 9 KO’s) van Nederland. 

Centrale Bank recordbasketbalkampioen CTSS Plus 

October 26, 2019

Donderdagavond sleepte de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zijn achtste hoofdprijs in de wacht. De Bank is nu het bedrijf met de meeste titels op het onderdeel basketbal van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus).

CTSS Plus voetbalfinaleronde: SZF herovert voetbaltitel 

October 25, 2019

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft zijn CTSS Plus-voetbaltitel terug, nadat het die vorig jaar kwijtraakte aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Onder aanvuring van zijn grote aanhang, veroverde SZF woensdagavond met gemak de hoofdprijs door Staatsolie in het Franklin Essed Stadion met 3-1 opzij te schuiven.

CTSS Plus zaalvoetbal 2e ronde: SWM wipt titelverdediger CBvS eruit 

October 24, 2019

 Er heerste maandagavond een beladen sfeer in de Ismay van Wilgen Sporthal tijdens de voortzetting van CTSS Plus bij het onderdeel zaalvoetbal.

CTSS Plus volleybal finaleronde: SLM completeert three-peat 

October 24, 2019

 De afsluiting van het onderdeel volleybal tijdens het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus), had een spannende ontknoping. In een stampvolle Ismay van Wilgen Sporthal, verwezenlijkte de SLM haar doelstelling door voor het derde opeenvolgende jaar de hoofdprijs binnen te slepen.

Sudhar alleen aan kop na moeizame zege op Openbaar Groen 

October 24, 2019

De ploeg van Sudhar is alleen aan kop in de troefcall competitie. Sudhar heeft een 6 pnt voorsprong op zijn naaste concurrenten Toppers, Kampoe, Palmboys en Formula.

Centrale Bank en Telesur spelen CTSS Plus-basketbalfinale 

October 23, 2019

Conform de verwachtingen, staat de Centrale Bank van Suriname (CBvS), opnieuw in de basketbalfinale van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven.

CTSS Plus Troefcall finaleronde: KPS prolongeert troefcalltitel 

October 23, 2019

Het Korps Politie Suriname (KPS) verdedigde zijn CTSS Plus-troefcalltitel zondagmiddag in het Telesur-opleidingscentrum met succes. De wetsdienaren waren in het slotstuk wederom sterker dan het Staatsziekenfonds (SZF).

15 atleten nemen deel aan Stage of Champions IV in Guyana 

October 19, 2019

De Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB), is gisteren met 15 atleten vetrokken naar ons buurland Guyana. Zij zullen vandaag deelnemen aan de Stage of Champions IV, georganiseerd door de Camille’s Academy Stage of Champions IV Fight to the Finish.

Suriname neemt wederom deel aan internationale paardenrace in Hongarije 

October 19, 2019

Op 20 oktober aanstaande neemt Suriname wederom deel aan de internationale paardenrace als onderdeel van de Nationale Gallop in Boedapest, Hongarije

“t Hofje verrast Palmboys en Formula met 1 punt verschil langs Toppers 

October 19, 2019

Het was spanning en sensatie bij voortzetting van de 11e speelronde. ‘t Hofje verraste vriend en vijand door van een achterstand van 7 pnt alsnog te winnen in de allerlaatste ronde van Palmboys met 84 -80. Hoogste score “t Hofje: Sigeurd. Starke – Haroen. Bodha 24 pnt. 

Renzo Tjon A Joe haalt vijfde plek World Cup-finale 

October 14, 2019

De zwemmer Renzo Tjon A Joe is tijdens zijn eerste World Cup finale ooit op de vijfde plek geëindigd met een tijd van 22.35 seconden

Suriname speelt gelijk tegen St. Vincent & the Grenadines 

October 12, 2019

 Het Surinaamse Natio voetbalteam, heeft gisteren gelijk gespeeld tegen St. Vincent & the Grenadines in een Groep D-wedstrijd van de Concacaf Nations League (CNL) in het Arnos Vale Stadium in Kingstown van het gastland.

Onschuldig: Laat Tyrone Spong ‘alsnog boksen’ tegen Usyk! 

October 12, 2019

Vanochtend bleek dat de laatste dopingtest die door de VADA werd uitgevoerd bewijst, dat Tyrone Spong geen verboden middel heeft gebruikt.

Natio speelt vandaag tegen St. Vincent 

October 11, 2019

Het Surinaamse Nationaal Voetbalteam (Natio) speelt vandaag tegen St. Vincent. In deze wedstrijd kan de ploeg van bondscoach Dean Gorre, in ieder geval geen gebruikmaken van Joshua Elshot.

Team Lockdown wint ‘Master of the Streetz’ basketbaltoernooi 

October 7, 2019

Team Lockdown heeft het 3×3 Master of the Streetz Heerenstraat Edition basketbaltoernooi gewonnen afgelopen zaterdag 5 oktober.

Puerto Rico verslaat Suriname met 6-1 in CONCACAF damesvoetbal 

October 7, 2019

Puerto Rico overweldigde Suriname in zijn eerste weds-trijd van groep C op de Confederatie van Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied (CONCACAF) Olympisch kwalificatiekampioenschap voor dames.

Toppers wint van Sudhar 

October 5, 2019

Toppers wint van Sudhar en neemt koppositie over liefst 6 ‘baunies’ gegeven bij de 9e speelronde.  Het lukte Toppers om ook Sudhar aan hun zegekar te binden met 97 -71. Reeds in de 1e ronde gaf het Toppers koppel; Glenn. Halfhide – John. O Bryan een ‘baunie’ aan het Sudhar Koppel: Dvanand. Sheoratan – Arvind. Jiawan. Hierdoor nam Toppers een 23 pnt voorsprong die later werd vergroot naar 28 pnt.

Surinaamse judoka’s naar Brasilia Grand Slam 

October 3, 2019

Een delegatie bestaande uit twee Surinaamse judoka’s en hun coach, reizen morgen, vrijdag 4 oktober, af naar Brasilia (Brazilië) om deel te nemen aan de Brasilia Grand Slam 2019.

Grootmeester Burleson verliest wederom 

October 2, 2019

Het leek even goed te gaan met de 51-jarige Surinaamse internationaal grootmeester Guno Burleson, toen hij afgelopen maandag zijn eerste damwedstrijd won tijdens het Wereldkampioenschap (WK) dammen in Ivoorkust, dat wordt gespeeld van 14 september t/m 3 oktober. Het WK wordt over 19 ronden gespeeld. Er doen 20 dammers mee aan het toernooi. Echter liep […]

Vlijter nog niet terug bij Telstar na stellingname Surinaamse bond 

September 27, 2019

De soap rond Roscello Vlijter heeft een nieuwe wending gekregen. De negentienjarige aanvaller raakte tijdens de interlandperiode zijn paspoort kwijt en kon daarom Suriname niet verlaten. Vlijter kreeg eerder deze week toestemming om te vertrekken en werd woensdag terug verwacht, maar is nog altijd in Suriname. De Surinaamse bond wil namelijk Vlijters vliegticket naar Nederland […]

Surinamese judoka’s naar ‘World Judo Championships Cadets’ 

September 21, 2019

Een delegatie bestaande uit twee Surinaamse judoka’s, een coach en delegatieleider, reizen op 21 september af naar Almaty, Kazakhstan, om deel te nemen aan de World Championships Cadets 2019.

Natio stijgt 9 plaatsen op FIFA-ranglijst 

September 20, 2019

Suriname is 9 plaatsen gestegen op de ranglijst van Wereldvoetbalbond FIFA. Natio stond op de 153e plek, maar staat nu op 142. Na elke interlandperiode krijgt de ranking van de FIFA een update. Het Surinaams elftal kwam eerder deze maand in actie tegen Dominica en Nicaragua. Beide kwalificatieduels voor de Nations League werden gewonnen door […]