Sport


WBC raakt aansluiting met top kwijt 

May 28, 2019

 WBC raakt de aansluiting met de top in de SVB/Telesur Eerste Divisie kwijt. De ploeg verloor zondag tegen Botopasi (2-0) voor de tweede keer op rij en heeft nu als nummer 6 na 21 wedstrijden met 34 punten een achterstand van 8 punten op nummer 5 PVV.

Karate Instituut Wilfred Burgos domineert wederom Kata-toernooi 

May 28, 2019

Het Karate Instituut Wilfred Burgos is wederom dominant geweest tijdens een Kata-toernooi.De Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) onder leiding van Kenneth Sijp organiseerde op 25 mei jongstleden namelijk de jaarlijkse Individuele Kata (stijl) kampioenschappen voor junioren en senioren.

Cyarah Kensmil topscorer en MVP 

May 28, 2019

Cyarah Kensmil van Yellow Birds is zondagavond met 303 punten de topscorer geworden van de dames hoofdklassecompetitie. Kensmil leidde haar ploeg met haar bijdrage naar de tweede titel op rij en de vijfde in de afgelopen zeven jaar.

Braziliaan Dos Santos klopt Tsang 

May 27, 2019

e Braziliaan Rodolfo dos Santos heeft zondag tijdens het Nationaal Worstel Gala 2019 in het Sportcomplex Kwatta overtuigend gewonnen van Marciano Tsang van Commewijne.

Yellow Birds pakt vrouwen basketbaltitel 

May 27, 2019

Zaalvoetbalcompetitie van start 

May 27, 2019

De Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) heeft donderdag een aanvang gemaakt met de competitie voor het seizoen 2019. Gisteren werd deze voortgezet met een achttal wedstrijden.

Sportjournalisten sluiten Spelen met negen medailles 

May 25, 2019

FLORIDABLANCA – De Surinaamse sportjournalisten verlaten Colombia met negen medailles. De vierde editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor sportjournalisten werd vrijdag afgesloten. De acht Surinamers vliegen vanavond van Bucaramanga naar Bogota en vervolgens naar Aruba.

Uitslagen jeugdcompetitie SVB 

May 25, 2019

U-9: TAS-Blue Oase 2-2 (1-1). TAS: Yoshiro Atkinson (2x). Blue Oase: Gabriel Starke en Miglicio Williams. Puwa Nani-Oase 3-1 (2-0). Puwa Nai: Kenyi Achong, Shanika Keroidjojo en Illaino Kompai

Bintang Lair klopt Happy Boys 

May 24, 2019

 Bintang Lair heeft de ploeg van Happy Boys gisteren diens tweede nederlaag bezorgd in de SVB Tweede Divisie. De koploper die eerder alleen van Junior verloor, moest met 2-3 zijn meerdere erkennen in Bintang Lair.

Goud en brons voor sportjournalisten 

May 24, 2019

FLORIDABLANCA – De Surinaamse sportjournalisten hebben donderdag de teleurstelling na de zaalvoetbalnederlaag van woensdag weggespoeld met vier medailles op het onderdeel atletiek tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Colombia.

Yellow Birds heeft prolongatie damestitel in vizier 

May 24, 2019

 De dames hoofdklasseploeg van Yellow Birds heeft prolongatie van de basketbaltitel in het vizier. De Gele Vogels wonnen gisteravond ook game 2 van de best-of-five finaleserie tegen De Arend.

Zalman naar volgende ronde pool 

May 22, 2019

FLORIDABLANCA – Marciano Zalman is dinsdagavond op de eerste speeldag van het onderdeel pool tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Floridablanca, Colombia, doorgedrongen tot de volgende ronde.

Journalisten in actie in Colombia 

May 21, 2019

De vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Floridablanca, Santander, Columbia zijn vandaag officieel van start gegaan. Op het schema stonden schaken en biljart/pool. Marciano Zalman en Rasjied Soeltan kwamen uit op het onderdeel pool.

SAB geeft invulling aan anti-dopingbeleid IAAF 

May 21, 2019

In november 2018 is de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) in het kader van haar antidopingbeleid overgegaan tot de oprichting van een Athletics Integrity Unit, die op basis van data de lidbonden heeft ingedeeld in categorie A, B en C.

Dames Yellow Birds nemen overtuigend voorsprong in finale tegen De Arend 

May 20, 2019

De dames hoofdklassse basketbalploeg van Yellow Birds heeft zondag overtuigend een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-five finaleserie tegen De Arend.

Robinhood naar Concacaf League 

May 20, 2019

 Robinhood heeft zich zondag op Jamaica geplaatst voor de Concacaf League. De Surinaamse kampioen won na vrije trappen van de 11m-stip van het Haitiaanse Real Hope.

Lelydorp gastheer slagbal Wanica 

May 18, 2019

De competitie van de Wanica Slagbal Bond (WSB) wordt morgen op Lelydorp voortge-zet. Daar begint de dag met de partij tussen Broki Melanin en Sun Shine om 09:30 uur. Om 10:45 uur kruisen Grankreek en PS Star de degens.

Ruckers ongeslagen in tweede ronde 

May 17, 2019

Ruckers heeft gisteravond de tweede ronde van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie ongeslagen afgesloten. De ploeg wonnen alle zes wedstrijden in deze fase. Gisteren lukte het tegenstander Yellow Birds niet zich te revancheren voor het verlies tegen Ruckers in de eerste ronde.

Halvefinalisten vrouwenbeker bekend 

May 15, 2019

Juniors lijdt cruciale nederlaag tegen laagvlieger 

May 14, 2019

Juniors heeft zaterdag in de SVB Tweede Divisie competitie een cruciale nederlaag geleden, en wel tegen laagvlieger Jong Aurora (nr.9 op de standenlijst). Junior verloor met 1-2 na een ruststand van 1-1 en verzuimde zo de tweede plek in te nemen achter koploper Happy Boys.

SCVU stopt De Schakel 

May 13, 2019

SCVU heeft gisteren de zegereeks van De Schakel in de tweede ronde van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie een halt toegeroepen.De ploeg uit Uitvlugt won voor de tweede keer dit seizoen van de tegenstander uit de Van Idsingastraat.

Leo Victor loopt averij op tegen Notch 

May 13, 2019

Leo Victor lijkt achter te raken in de strijd met Robinhood en Inter Moengo Ta-poe om de titel in de SVB/ Telesur Eerste Divisie. De Leeuwen verloren zondag voor de vierde keer dit seizoen.

Doelgroep Walking Football in Suriname groeit 

May 13, 2019

e doelgroep, namelijk 60+ voetballers voor Walking Football, is flink aan het toenemen in Suriname. Dit stelt Ashok Bainath Sah, samen met Eugéne Resida initiatiefnemer van deze voetbalsoort in ons land. Walking Football werd in december 2018 door middel van twee clinics in Suriname geïntroduceerd.

Ruckers met 104-70 ruim langs Finabank Koi Carper 

May 11, 2019

Ruckers won donderdagavond in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie ruim van Finabank Koi Carper. Het werd 104-70 na een 47-42 ruststand. Bjorn Ewijck leidde Ruckers met 22 punten en Andrew Blijd had 23 punten voor Finabank Koi Carper.

Sentea laat het afweten in slagbalcompetitie Wanica 

May 11, 2019

De ploeg van Sentea neemt niet meer deel aan de competitie van de Wanica Slagbal Bond (WSB). Sentea is de afgelopen twee speeldagen niet komen opdagen tegen respectievelijk Sun Shine Queens (zondag 21 april) en zondag 5 mei tegen Dominators.

Meeste kwartfinalisten bekercompetitie bekend 

May 10, 2019

De meeste kwartfinalisten van de SVB bekercompetitie zijn reeds bekend. Het gaat om Flora, Leo Victor, WBC, Happy Boys, Junior en Inter Moengo Tapoe.

SCVU en Finabank KC nemen voorsprong 

May 10, 2019

SCVU en Finabank Koi Carper hebben dinsdag elk een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-threeserie van de basketbalplayoffs in de heren eerste klasse.

Uitslagen jeugdcompetitie SVB 

May 10, 2019

U-11: Bintang Lair-TAS\19 8-1 (4-0). Bintang Lair: Revuillio Samson (3x), Ilmarchio Bruno (2x), Kaleb Derby (2x) en Rodensio Pinas. TAS’19: Shemar Jacobi. NSA-De Rest 4-0 (2-0). NSA: Meguillio Tjon A Jong (2x), Junaad Madhar en Don Leroy Tirtaredja.

Geen prolongatie bekertitel voor Robinhood 

May 9, 2019

Happy Boys heeft Robinhood woensdag verrassend uit de SVB bekercompetitie gewipt. De koploper uit de Tweede Divisie versloeg de eerste divisiekoploper, regerend landskampioen en Concacaf Caribbean Club Shield-winnaar met 2-1 in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion.

De Arend en Yellow Birds spelen zesde vrouwenfinale 

May 6, 2019

De finale om het basketbalkampioenschap bij de vrouwen gaat dit jaar opnieuw tussen De Arend en Yellow Birds.Het wordt de zesde opeenvolgende finale tussen de Gele Vogels uit Zorg en Hoop en de “Blauwe Arenden” uit Frimangron.