Sport


Grootmeester Burleson verliest wederom 

October 2, 2019

Het leek even goed te gaan met de 51-jarige Surinaamse internationaal grootmeester Guno Burleson, toen hij afgelopen maandag zijn eerste damwedstrijd won tijdens het Wereldkampioenschap (WK) dammen in Ivoorkust, dat wordt gespeeld van 14 september t/m 3 oktober. Het WK wordt over 19 ronden gespeeld. Er doen 20 dammers mee aan het toernooi. Echter liep […]

Vlijter nog niet terug bij Telstar na stellingname Surinaamse bond 

September 27, 2019

De soap rond Roscello Vlijter heeft een nieuwe wending gekregen. De negentienjarige aanvaller raakte tijdens de interlandperiode zijn paspoort kwijt en kon daarom Suriname niet verlaten. Vlijter kreeg eerder deze week toestemming om te vertrekken en werd woensdag terug verwacht, maar is nog altijd in Suriname. De Surinaamse bond wil namelijk Vlijters vliegticket naar Nederland […]

Surinamese judoka’s naar ‘World Judo Championships Cadets’ 

September 21, 2019

Een delegatie bestaande uit twee Surinaamse judoka’s, een coach en delegatieleider, reizen op 21 september af naar Almaty, Kazakhstan, om deel te nemen aan de World Championships Cadets 2019.

Natio stijgt 9 plaatsen op FIFA-ranglijst 

September 20, 2019

Suriname is 9 plaatsen gestegen op de ranglijst van Wereldvoetbalbond FIFA. Natio stond op de 153e plek, maar staat nu op 142. Na elke interlandperiode krijgt de ranking van de FIFA een update. Het Surinaams elftal kwam eerder deze maand in actie tegen Dominica en Nicaragua. Beide kwalificatieduels voor de Nations League werden gewonnen door […]

Spanning en sensatie bij afsluiting 8e speelronde troefcalcompetitie 

September 19, 2019

Bij de afsluiting van de 8e speelronde was het bijzonder spannend. Sudhar won in een magnifieke wedstrijd van Palmboys met 77 -55. Sudhar leidde tot de 3e ronde met 16 punten, Palm-boys kwam sterk terug in de 4e ronde, maar kwam 2 punten tekort om alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen.

Grootmeester Burleson verliest WK-dam wedstrijd in Ivoorkust 

September 18, 2019

Internationaal Grootmeester Guno Burleson, heeft gisteren zijn WK-damwedstrijd tegen Ivoorkust verloren. Het mondiaal toernooi duurt van 15 september t/m 3 oktober.

Natio begonnen aan voorbereiding 

September 18, 2019

Natio Suriname is begonnen aan de voorbereiding voor de Nations League wedstrijden tegen St. Vincent Grenadines op 11 en 14 oktober 2019.

Golf Wedstrijd Seizoen van start 

September 14, 2019

Het Golf Wedstrijd Seizoen 2019/2020 is op zaterdag 27 augustus 2019 geopend met het Parbo Bier GolfSeason 2019/2020 Opening Tournament.

Nieuwe strongman ontvangt prijzen 

September 14, 2019

De nieuwe prijsuitreiking van de Strongman competitie 2019, vond gisteren plaats bij The Multi Box

Wie wordt Mr. Suriname 2019? 

September 14, 2019

De Nationale Bodybuilding Kampioenschappen 2019 zijn in aantocht. Zondag 15 september wordt er een nieuwe Mr. Suriname gekozen.

Jair Tjon En Fa pakt zilver op 200 meter sprint 

September 9, 2019

Surinaamse wielrenner Jair Tjon En Fa heeft afgelopen zaterdagavond, zilver gepakt op de flying 200m in Bolivia tijdens de Elite Pan-Amerikaanse Baanwielerkampioenschappen.

Crossfitter Joshua Dendoe Strongman 2019 

September 9, 2019

Crossfitter Joshua Dendoe is de Strongman van 2019. Op nummer twee eindigde Rafael Quartier en Dwight Jubithana was goed voor de derde. De Strongman Competition is dit jaar georganiseerd door Mark-IT N.V. in samenwerking met de Suriname Powerlifting en Strongman Federatie (SPSF)

Suriname wint (6-0) van Nicaragua 

September 9, 2019

Natio Suriname heeft gisteravond in het André Kamperveen Stadion met liefst 6-0 gewonnen van Nicaragua bij de tweede wedstrijd in de Concacaf Nations League.

Jair verbreekt wereldrecord 

September 7, 2019

Surinaamse wielrenner Jair Tjon En Fa, heeft gisteren in Bolivia het Wereldrecord op de 200m Elite Flying Sprint op zijn naam weten te zetten tijdens de Pan-American Track Championships.

Inter Moengo Tapoe aast op dubbel 

August 29, 2019

Inter Moengo Tapoe aast op de dubbel voor dit seizoen. De ploeg, die vorige week reeds beslag legde op het landskampioenschap, kan morgen ook nog bekerkampioen worden.

Natio start Divisie B Nations League tegen Dominica 

August 28, 2019

Suriname start de B Divisie van de Concacaf Nations League met een uitwedstrijd tegen Dominica

Troefcallkoplopers winnen 

August 24, 2019

Formula en Toppers blijven samen met Palmboys en Sudhar na vijf speelrondes aan kop in de troefcallcompetitie. Formula won donderdag vrij makkelijk van Openbaar Groen met 91-49

Vakantieworsteltoernooi Nickerie Ghoerahoe en Dos Santos leveren hoofdpartij 

August 24, 2019

De hoofdwedstrijd in het Vakantietoernooi van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) op zondag 25 augustus in Nickerie gaat tussen de nationaal zwaargewicht-kampioen Fernando Ghoerahoe van WV Meerzorg en Rodolfo dos Santos van SC Tatami. Het NTC Sportcomplex zal op haar grondvesten schudden, wanneer de zeer ervaren Ghoerahoe het zal opnemen tegen de krachtpatser met Braziliaans […]

SVB Eerste Divisie naar climax 

August 19, 2019

De SVB/Telesur Eerste Divisie competitie gaat naar een climax. Koploper Inter Moengo Tapoe en Robinhood zullen in hun laatste duel moeten uitmaken wie zich kampioen voor het seizoen 2018/2019 mag noemen.

Tweede ronde futsal van start 

August 19, 2019

De tweede ronde in de hoofdklasse en eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) is afgelopen donderdag van start gegaan.

Toppers, Formula, Shaktie en Kampoe winnen 

August 17, 2019

Toppers, Formula, Shaktie en Kam-poe hebben donderdag in de vierde speelronde van de troefcallcompetitie geen steken laten vallen. Toppers won met 88-55 van van Ekta.

Inter kan koppositie overnemen 

August 17, 2019

Inter Moengo Tapoe kan vanmiddag de eerste plek in de SVB/Telesur Eerste Divisie overnemen van Robinhood. De ploeg neemt het in een inhaalduel in thuishaven,

Jermaine Karg gaat voor tweede Mr. Suriname-titel 

August 16, 2019

Bodybuilder Jermaine Karg gaat dit jaar voor zijn tweede Mr.Suriname-titel op rij. Op 15 september worden in de Congreshal namelijk de Nationale Kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) gehouden.

Happy Evita Girls ongeslagen koploper 

August 15, 2019

De ploeg van Happy Evita Girls is na drie speelrondes ongeslagen koploper in de SVB vrouwencompetitie. De bekerhouder, die afgelopen zondag niet in actie kwam, leidt met 9 punten. Transvaal volgt met 3 punten uit twee wedstrijden.

Toppers wint troefcall- klassieker tegen Kampoe 

August 8, 2019

 Het sterrenteam  van  Toppers  heeft dinsdag de klassieker van de troefcallcompetitie gewonnen van Kampoe. Het werd in een spannende wedstrijd 76-70.

Happy Evita Girls klopt Merodia ruim 

August 8, 2019

 Happy Evita Girls was zondag met 8-1 te sterk voor Merodia bij de voortzetting van de vrouwen voetbalcompetitie. Happy Evita Girls boekte de klinkende zege na een 4-1 voorsprong bij de rust. De partij tussen Transvaal en Robinhood werd vanwege de regen uitgesteld.

Robinhood verder in Concacaf League 

August 8, 2019

De Surinaamse landskampioen heeft zich woensdag geplaatst voor de volgende ronde van de Concacaf League. Een week na de 0-0 in het André Kamperveen Stadion speelden de roodgroenen op Haïti opnieuw gelijk tegen de Haitiaanse landskampioen AS Capoise.

Gedegradeerd Botopasi laat het afweten 

August 6, 2019

Botopasi heeft het zaterdag laten afweten voor de partij tegen Transvaal in de laatste speelronde van de SVB/Teleur Eerste Divisie.

U-17 Leo Victor en Transvaal onbeslist 

July 27, 2019

 De U-17 spelers van Leo Victor en Transvaal hebben elkaar afgelopen weekeinde in de jeugdcompetitie van de SVB in bedwang gehouden.

Natio vertrekt zondag naar Nederland 

July 27, 2019

De nationale voetbalselectie vertrekt zondag voor een trainingskamp in Nederland. Deze periode duurt van 29 juli tot 9 augustus. Natio zal tijdens dit trainingskamp spelen tegen Almere City (2 augustus),