Sport


Halvefinalisten troefcall warming-up bekend 

July 11, 2019

De halvefinalisten in het warming-up toernooi van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB) zijn bekend. Het gaat om Toppers, Palmboys, Formula en BSamboys. Vanavond nemen Formula en BSamboys en Toppers-Palmboys het tegen elkaar op.

Jeugdcompetitie SVB in volle vaart 

July 10, 2019

Het einde van verschillende competities van de SVB nadert, zo ook die in de jeugdklassen. De competitie bij de jeugd worden dan ook in volle vaart voortgezet. De uitslagen van het afgelopen weekend zijn als volgt:

Jeugdcompetitie SVB in volle vaart 

July 9, 2019

Het einde van verschillende competities van de SVB nadert, zo ook die in de jeugdklassen. De competitie bij de jeugd worden dan ook in volle vaart voortgezet.

Top 3 Eerste Divisie wint 

July 6, 2019

De top 3 van de SVB/Teleur Eerste Divisie heeft in het weekend geen steken laten vallen. Nadat Robinhood vrijdag het inhaalduel tegen SNL met 2-2 punten had verspeeld, wonnen de roodgroenen woensdag de klassieker tegen Transvaal met 3-2.

Powdar en Moeslan winnen zwemmarathon 

July 2, 2019

Neptunus-zwemmer Hendrik Powdar en Caithlin Moeslan van de VOS hebben maandag 1 juli de 44ste editie van de traditionele 18km zwemmarathon van de Surinaamse Zwembond (SZB) op hun naam geschreven.

SNL kent goede generale voor duel met Robinhood 

July 2, 2019

 SNL heeft zondag een goede generale gekend voor het duel tegen SVB/Telesur eerstedivisiekoploper Robinhood. De twee ploegen staan aanstaande woensdag in een inhaalduel voor Robinhood

44ste editie zwemmarathon voor de deur 

June 29, 2019

De 44ste editie van de traditionele 1 juli 18K zwemmarathon is voor de deur en de zwemmers zijn in de startblokken.

BSamboys wint verrassend van Kampoe 

June 29, 2019

BSamboys won donderdag vrij verrassend  van landskampioen Kampoe in het warming-up toernooi van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB).

Bigi Boi zal talenten blijven aanmoedigen 

June 29, 2019

Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik gaat ondanks zijn successen niet in eigen wereld leven. De Surinaamse MMA-vechter blijft lokale talenten aanmoedigen om niet bij de pakken neer te zitten.

Slee Jr, Deva Boys en Jong Aurora vechten tegen degradatie 

June 27, 2019

Slee Jr, Deva Boys en Jong Aurora vechten tegen degradatie uit de Tweede Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Bigi Boi: “Ik leef mijn droom en geniet ervan” 

June 27, 2019

“Ik leef in een droom en geniet ervan”. Jairzinhno “Bigi Boi” Rozenstruik is duidelijk over zijn progressie in de MMA-sport. Het is een droom die hij aan het verwezenlijken is en met zijn tweede overwinning in de Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft hij een stap verder gezet in die droom

Robinhood geeft concurrentie geen hoop 

June 25, 2019

Robinhood lijkt de naaste achtervolgers in de SVB/Telesur Eerste Divisie vooralsnog geen hoop te geven in de titelstrijd. De roodgroende formatie nam afgelopen vrijdag na enkele weken wederom de koppositie over van Inter Moengo Tapoe.

CLD basketbalkampioen recreatieklasse 

June 25, 2019

 CLD is zondag kampioen geworden in de heren recreatieklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). De Schakel werd ook in game 2 van de best-of-three finaleserie verslagen.

Bigi Boi velt opponent binnen 9 seconden 

June 24, 2019

Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik had zaterdag slechts negen seconden nodig om zijn tegenstander Allen Crowder tegen het canvas te werken.

Santos en West United naar kwartfinale beker 

June 21, 2019

 Santos en West United hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de SVB-bekercompetitie. Afgelopen zaterdag wonnen deze ploegen in inhaalduels van respectievelijk Voorwaarts en SNL.

Uitslagen SVB jeugdcompetitie 

June 21, 2019

U-9: Puwa Nani-ABSO 4-1 (3-1). Puwa Nani: Kenyi Achong (2x), Albry Adelaar en Shanika Kertoidjojo. ABSO: Anduelo Letterboom. TAS-Voorwaarts 3-3 (2-1). TAS: Yoshiro Atkinson, Giorgio Javinde en Aryanto Padma. Voorwaarts: Mexx Kertodimedjo (2x) en Djavier Liesdek.

SCVU roept zegereeks Ruckers een halt toe 

June 17, 2019

Ruckers heeft meer dan eens bewezen dit seizoen voor niets minder dan het kampioenschap in de heren hoofdklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) te gaan.

S&J biedt jonge topsporters baan 

June 17, 2019

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken biedt jonge sporters een baan aan. Het ministerie focust zich op sportgebied namelijk op de ontwikkeling van top-, jeugd-, school- en de breedtesport (bewegingsrecreatie en recreatiesport). Tegelijkertijd zullen ook onderzoek,

Druk inhaalschema Robinhood 

June 11, 2019

Robinhood heeft vanwege zijn recente Concacaf-verplichtingen een achterstand van drie wedstrijden op huidige koploper In-ter Moengo Tapoe en tevens een achterstand van vier competitiepunten.

Duel gestaakt vanwege wangedrag Real MT 

June 11, 2019

Het duel tussen Real Moengo Tapoe is afgelopen zaterdag gestaakt. “Vanwege wangedrag aan de zijde van Real Moengo Tapoe”, vermeldt SVB competitiemanager Ashok Bainath Sah in zijn verslag van de Tweede Divisie wedstrijden van de afgelopen week.

Bepat krijgt sterkste tegenstander op Junior Panam Championships 

June 10, 2019

De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat heeft bij zijn debuut op de Junior Panam Championships in Guatemala niet de makkelijkste tegenstander gehad.

Robinhood wil strenge toepassing futsalverbod 

June 8, 2019

Regerend landskampioen SV Robinhood heeft het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) gevraagd het verbod dat spelers die in de competitie van de moederorganisatie uitkomen tegelijkertijd niet mogen zaalvoetballen, streng toe te passen.

Stand en topscorers jeugdcompetitie SVB 

June 8, 2019

1.Anubis Warrior 28 pnt.; 2.Puwa Nani 26 pnt.; 3.Voorwaarts 25 pnt.; 4.Oase 24 pnt.; 5.TAS 11 pnt.; 6.ABSO 8 pnt.; 7.Blue Oase 6 pnt. en 8.AC Adonai 3 pnt. Voorwaarts heeft 3 punten in mindering. Topscorers: Kenneth Saiman (Anubus Warrior) 12 doelpunten.

Real Bergi-Black Tiger wordt opnieuw gespeeld 

June 6, 2019

Het 14e Lidbondentoernooi van de SVB wordt dit weekeinde voortgezet met de returnwedstrijden in de halve finale. In de Regio Oost wordt de wedstrijd van de eerste ronde tussen Real Bergi en Black Tiger opnieuw gespeeld en wel op zaterdag 8 juni om 15:00 uur op Albina. Black Tiger,

Spanning stijgt in Tweede Divisie 

June 4, 2019

Het wordt spannend in de strijd om de titel in de SVB Tweede Divisie. Koploper Bintang Lair leidt met nog twee wedstrijden te spelen met 38 punten uit 18 wedstrijden. Junior volgt met een wedstrijd minder als tweede met 37 punten.

Finabank Koi Carper wint reglementair van Yellow Birds 

June 4, 2019

Finabank Koi Carper heeft zondag bij de voortzetting van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie een reglementaire zege geboekt op Yellow Birds.

Vechtsporters zijn visitekaartje van Suriname 

June 1, 2019

“Surinaamse vechtsporters die meedoen aan evenementen van ONE Championship/GAMMA zijn het visitekaartje voor ons land”. Dit zegt Ilonka Elmont, voorzitter van de Surinaamse Thaibond Bond (Suthaibo) bij terugkeer in Suriname nadat

Eerste winstpartij voor ZV All Stars 

June 1, 2019

ZV All Stars heeft donderdagavond zijn eerste overwinnning laten noteren in het nieuwe hoofdklasse futsalseizoen. De ploeg, die op zondag 26 mei 3-3 speelde tegen Styx KG/MN Car Center, wees FC Fire Fighters met 4-1 terug.

SKA bereidt zich voor op Caribische kampioenschappen 

May 29, 2019

 De Surinaamse Karate-do Associatie (SKA) bereidt zich momenteel voor op de Caribbean Karate Championships (CKF). Deze worden in juli gehouden in de Dominicaanse Republiek.

Junior koploper Tweede Divisie 

May 28, 2019

unior is de nieuwe koploper in de SVB Tweede Divisie. De ploeg profiteert van de nederlaag van voormalige koploper Happy Boys tegen Bintang Lair afgelopen vrijdag door met 3-0 te winnen van Flamingo. De ruststand was 2-0 en de treffers kwamen van Jurgen Entingh, Rowano Johannis en Donovan Loswijk.