Keerpunt


DEKKENDE BAZO? 

June 30, 2019

Hoe dekkend is de zogeheten basiszorgregeling (BaZo) die je via het Staatsziekenfonds, SZF, kunt bemachtigen als minderdraagkrachtige Surinamer? Een vraag die veel landgenoten bezighoudt, gezien de vele berichten die men ter ore krijgt over patiënten die absoluut niet op een goed en totaal dekkende zorg hebben kunnen terugvallen.

NATIONAL RISK ASSESSMENT HAALBAAR? 

June 30, 2019

Onder druk van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, werd het totale team verantwoordelijk voor het National Risk Assessment, NRA, onder leiding van ex-governor Glenn Gersie en Angela Limon-Sof, hoofd van de Juridische afdeling van de Centrale Bank, opgeheven.

CBvS GEFAALD ALS TOEZICHTHOUDER SPSB 

June 30, 2019

Zoals bekend, hebben werknemers van de Surinaamse Postspaarbank, SPSB, informatie naar buiten gebracht met betrekking tot het verstrekken van leningen door de bank aan personen en bedrijven die deze leningen op ongebruikelijke wijze niet of niet geheel, hoefden terug te betalen.

STILTE ROND SPSB MALVERSATIES 

June 30, 2019

Het is erg geworden stil rond de grootschalige vermeende malversaties, die zich zouden hebben voorgedaan bij de Surinaamse Postspaarbank, SPSB. De documenten van de SPSB, die met veel fanfare naar buiten kwamen, hebben veel stof doen opwaaien.

WAT ZOEKT WAIDOE? 

June 23, 2019

Ik zal nooit een partij ondersteunen om dit land verder te vernietigen. Dit was een uitspraak van ex-PL’er William Waidoe in een interview, waarbij hij duidelijk maakte dat hij nooit de NDP zal ondersteunen.

WAAR STAAN WIJ MET LGBT? 

June 23, 2019

Begin van deze maand is de samenleving opgeschrikt door de zelfmoord van de 17-jarige Tjesron Jhakry. Hij zou niet geaccepteerd worden wegens zijn seksuele geaardheid, ook zou hij gepest worden op school en in zijn omgeving.

VAN KULDIPSINGH NAAR DALIAN NAAR… 

June 23, 2019

We worden er allemaal draaierig van. Al die beloftes die steeds niet uitkomen. De president heeft tijdens zijn bezoek aan Nickerie wederom beloofd dat de Openbare Markt Nickerie vernieuwd zal worden.

STANK VOORLOPIG ONVERANDERD 

June 23, 2019

De mensen die in de naaste omgeving van de vuilstortplaats Ornamibo wonen en ook op grotere afstand in de windrichting van de vuilnisbelt verblijven, zullen voorlopig geen verlichting vinden in hun situatie, laat staan dat er binnenkort alleen maar frisse en onschadelijke lucht in te ademen zal zijn.

MEDICIJNSCHAARSTE 

June 23, 2019

Al geruime tijd maken patiënten kenbaar dat verschillende apotheken niet voorzien zijn van een aantal medicijnen. Van een simpele paracoff tot amoxil antibiotica en clindamycine oogdruppels, de cliënt krijgt te horen dat hij met een vervolgrecept naar een andere apotheek moet gaan.

GEPLEKT BIJ DE OVERHEID 

June 23, 2019

Op sociale media hebben prominente jongeren van de NDP, kritiek moeten incasseren op de manier waarop zij voorgetrokken worden binnen de overheid en binnen een mum van tijd de top bereiken.

CUBAANSE ARTSEN MODERNE SLAVERNIJ 

June 23, 2019

Cuba staat al jaren bekend om zijn duizenden artsen die internationaal zijn ingezet om hulp te verlenen. Deze artsen verzamelen miljarden dollars in chartaal geld voor hun geboorteland.

BESTRIJDING NU OF NOOIT 

June 23, 2019

Al jaren wordt in dit land geëmerd over een betere drugsbestrijding en doen nog steeds bepaalde autoriteiten alsof ze daadwerkelijk belangrijke stappen in die richting wensen te nemen. We doen mee aan conferenties en vertellen dat we meer zouden willen doen en dat zaken in een breder kader moeten worden geplaatst om succesvoller te kunnen zijn.

SCHAAMTELOOS 

June 23, 2019

De vicepresident van ons land, Ashwin Adhin, moet zich diep schamen om André Telting, governor van de Centrale Bank van Suriname, CBvS, negatief te bespreken op een massameeting van de NDP in Nickerie.

WAAR BLIJFT HET CV? 

June 23, 2019

Transparantie is de nieuwe hype. Governor van de Centrale Bank, Robert Van Trikt, zei toen hij in maart aantrad, dat transparantie en dialoog voor hem van belang zijn, Sergio Akiemboto, in mei benoemd als minister van Natuurlijke Hulpbronnen, zei dat eerlijkheid en transparantie belangrijk zijn, wil je als leider iets bereiken.

‘SHOW’ WANICA ZIEKENHUIS GAAT DOOR 

June 23, 2019

De Vereniging van Medici in Suriname, VMS, is door de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, gevraagd om deel uit wil maken van het bestuur van de Stichting Regionaal Ziekenhuis Wanica.

MEDISCHE COUP GEPLEEGD 

June 23, 2019

Wanneer het ministerie van Volksgezondheid zonder instemming, laat staan overeenstemming met de Vereniging van Medici in Suriname, VMS, 50 volstrekt afwijkend opgeleide Cubaanse gezondheidswerkers invliegt, dan verlies je toch de waardering voor de Surinaamse gezondheidszorg.

NIET VAN GEDIEND 

June 16, 2019

Georginio Wijnaldum, voetballer van wereldniveau en deel van het team van Liverpool dat dit jaar de Champions League won, vertoeft momenteel met de CL-beker in Suriname.

NIEUW EN ZORGWEKKEND FENOMEEN 

June 15, 2019

Het zal niet velen zijn opgevallen dat bij regionale vluchten tussen onze JAP-luchthaven en Cuba vice versa, er de laatste tijd veel  Cubanen in ons land arriveren. Cubanen kunnen vrij gemakkelijk naar Suriname en enkele andere landen in Latijns-Amerika reizen en maken van die gelegenheid gebruik om tijdelijk in deze staten te werken. 

OM DE HETE BRIJ .. 

June 15, 2019

De regering Bouterse loopt maar om de hete brij van de Chinese hektrawlers heen en durft dus nu overduidelijk geen beslissing te nemen. Minister Rabinder Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, zat nauwelijks op zijn zetel aan de Leatitia Vriesdelaan of hij verkondigde, dat er niet om de wet heen gelopen kan worden en daarom de zes Chinese hektrawlers maar moeten vertrekken, omdat ze geen vergunning zullen kunnen krijgen.

STAAT ONS EVENTUEEL OOK TE WACHTEN 

June 15, 2019

Het eiland Sint Maarten, dat uit een Nederlands en Frans deel bestaat, heeft volgens berichten nog maar enkele maanden de tijd om zijn wetgeving rond het witwassen van crimineel geld op orde te brengen.

REINSTE MUGGENZIFTERIJ OVER ZWEMVESTEN 

June 15, 2019

De Verenigde Hervormings Partij, VHP, maakt een enorme groei door en dat tot groot ongenoegen van Bouterse en zijn NDP. Op tal van manieren tracht men de partij  te bekladden, beschuldigen en dan ook vaak nog op ongefundeerde wijze.

LEESHONGER 

June 15, 2019

Over enkele maanden is het weer zover en maken alle glo-leerlingen van de zesde klas, de eindtoets. Al jaren ligt het cijfer voor algemene taalkennis tussen de vijf en de zes.

SRD 150.000 EXTRA VOOR VERHUIZING SOZAVO 

June 15, 2019

André Misiekaba heeft bij zijn aantreden als minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, verklaard, dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo, dit jaar nog zal verhuizen uit het pand aan de Waterkant.

POLITIEKE VERRADERS HEBBEN BOUTERSE GEKOZEN ALS PRESIDENT 

June 15, 2019

De regering Bouterse II heeft nog ongeveer een jaar om aan te zitten. Inmiddels is zij al ruim 9 jaar aan de macht en heeft op veel vlakken grandioos gefaald. Deze stelling wordt bevestigd en benadrukt door een aantal deskundigen.

WE ZIJN NIET VERGETEN 

June 15, 2019

Heel veel mensen staan te springen en te juichen, alleen omdat de regering beloofd heeft de wegen in het Anjoemara-project in Albina en de weg naar Ricanaumofo te asfalteren.

DE STRIJD OM VLAGGEN 

June 15, 2019

Wie zou kunnen denken dat vlaggen van politieke partijen zoveel invloed hebben op de mens. Je kan zelfs worden uitgescholden als een vlag van een politieke partij voor je deur wappert. Hoe mooi zou ons land niet zijn als iedereen zich zo nationalistisch opstelde en uitkwam voor de Surinaamse vlag.

WAT EEN OPLUCHTING?! 

June 15, 2019

Suriname en Togo hebben een visumafschaffingsovereenkomst getekend voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten. Veel Surinamers hebben nauwelijks van dit land gehoord.

DAAD BIJ HET WOORD VOEGEN 

June 8, 2019

De aannemers kijken reikhalzend uit als de minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, de daad bij het woord zal voegen en de regels in de contracten voor projecten zal aanpassen.

FERMERE UITSPRAKEN VERWACHT VAN CARAM 

June 8, 2019

Het is jammer dat professor Anthony Caram, als voornalige opponent van het regime van Bouterse, zich niet wat fermer opstelt in de kwestie van de wijziging van het kasreservebeleid. In zijn analyse ziet hij voor- en nadelen van de nieuwe kasreserveregeling, maar zijn voorgestelde oplossing is halfslachtig

CENTRALE BANK WEKT GEEN VERTROUWEN 

June 8, 2019

Het Surinaamse volk en zijn vertegenwoordiging in De Nationale Assemblee, zouden moeten eisen, dat er spoedig een onafhankelijk en deskundig onderzoek komt naar de cijfers en de financiële positie van de Centrale Bank van Suriname, CBvS.