Buitenland


Passagiersbruggen Guyanese luchthaven tijdelijk gesloten 

September 12, 2019

De Cheddi Jagan International Airport (CJIA) heeft het gebruik van vier passagiersbruggen opgeschort, dit  in verband met het uitvoeren van werkzaamheden. De bruggen waren belangrijk om het comfortniveau te verhogen voor passagiers die aankomen en vertrekken. Voorheen waren passagiers gedwongen om weer of geen weer, een lange afstand af te leggen naar de vliegtuigen en naar de luchthaventerminal.

Zuid-Amerikaanse landen hopen vrijdag pact te sluiten over Amazonegebied 

September 6, 2019

Regeringsleiders uit Colombia, Peru, Ecuador en Bolivia, komen vrijdag in Colombia bijeen om een oplossing te vinden voor de branden in het Amazoneregenwoud. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zal naar verwachting deelnemen via een videoverbinding, omdat hij een operatie moet ondergaan in zijn thuisland.

Ex-president Zimbabwe Robert Mugabe overleden 

September 6, 2019

Robert Mugabe, de ex-president van Zimbabwe, is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in Singapore aan de gevolgen van kanker. De huidige Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa, deelde het nieuws vanaochtend met de wereld.

Brazilië trekt 220 miljoen euro uit voor bescherming Amazonegebied 

September 5, 2019

Brazilië trekt omgerekend ruim 220 miljoen euro uit voor maatregelen tegen de branden in het Amazonegebied. Het geld kwam boven water in een onderzoek naar corruptie, de zogenoemde 'operatie Car Wash', en wordt nu voor de aanpak van de branden benut.

Maduro beschuldigt Colombia van complot 

September 5, 2019

De Venezolaanse president Nicolás Maduro, heeft het leger op alert gezet. Hij beschuldigt Columbia van het plannen van een aanval, terwijl de spanningen tussen de twee Zuid-Ameri-kaanse landen oplopen. “De Colom-biaanse regering wil geen vrede”, stelde Maduro dinsdag aan officieren tijdens een militair uitgezonden nationale ceremonie.

PAHO biedt Bahama’s hulp na Dorian 

September 4, 2019

Een team van de Pan American Health Organi-zation (PAHO), helpt de gezondheidsautoriteiten in de Bahama's na de ravage van de orkaan Dorian, die grote schade heeft veroorzaakt aan de gezondheidsfaciliteiten en ziekenhuizen op de Abaco-eilanden en het Grand Bahama-eiland.

HIV-crisis Venezuela steekt grens over 

September 3, 2019

Naar schatting steken er ongeveer 30.000 mensen per dag vanuit Venezuela over de Simón Bolívar International Bridge om zo Colombia binnen te komen. De economische en politieke crisis in Venezuela wordt met de dag erger en deze brug is een van de belangrijkste manieren om toegang te krijgen tot betaalbaar voedsel en goederen voor duizenden Venezolanen. Velen met chronische ziektes, hebben geen keus, want hun gezondheid hangt af van het bereiken van Colombia.

‘Elke 3 seconden ontwikkelt iemand dementie’ 

September 2, 2019

Alzheimer's Disease International (ADI) lanceerde samen met de Pan American Health Organization (PAHO), op zondag 1 september de campagne: Let’s talk about dementia in Amerika, om het taboe op deze ziekte aan te pakken en om gesprekken over dementie aan te moedigen.

Rookoverlast bemoeilijkt ademen Braziliaanse kinderen 

August 29, 2019

Braziliaanse kinderen hebben moeite met ademhalen als gevolg van de rook van de Amazone-branden. Volgens Associated Press is het aantal mensen dat gezondheidsproblemen meldt als gevolg van de rookoverlast, sterk toegenomen in het kinderziekenhuis Cosme e Damia in Porto Velho, aan de rand van de Amazone.

Rusland en Suriname stellen militaire samenwerkingsovereenkomsten op 

August 26, 2019

‘’Rusland en Suriname maken overeenkomsten over militair-technische samenwerking en versterken het wettelijk kader van bilaterale betrekkingen’’, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, zaterdag na gesprekken met de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Yldiz Pollack-Beighle.

VN: meer hulp nodig voor Venezolaanse vluchtelingen 

August 19, 2019

De Verenigde Naties (VN) hebben ervoor gewaarschuwd, dat de vijandigheid jegens Venezolaanse vluchtelingen in buurlanden zal toenemen als de hulp niet wordt verhoogd. Voor humanitaire hulp is US-dollar 770 miljoen nodig, maar de VN en ngo’s hebben minder dan US-dollar 180 miljoen ontvangen.

PAHO: Dengue-alarm in Latijns-Amerika en Caribisch gebied 

August 16, 2019

De regio maakt een nieuwe epidemische cyclus door die vooral kinderen jonger dan 15 jaar treft. De Pan American Health Organization (PAHO) dringt erbij gemeenschappen op aan om de broedplaatsen van de Aedes-muskieten te minimaliseren.

Vliegtuig American Airlines gedwongen terug te keren naar Guyana 

August 13, 2019

De Cheddi Jagan International Airport (CJIA) werd zaterdag overspoeld door zeer boze en gefrustreerde passagiers, allen gedwongen terug te keren naar de luchthaven nadat een Amerikaans vliegtuig (op weg naar Miami) naar verluidt ‘cabinedrukproblemen’ had ontwikkeld.

1500 kilo cocaïne onderschept in container met boomstammen afkomstig uit Suriname 

August 9, 2019

n de haven van Rotterdam is in containers met boomstammen 1500 kilo cocaïne gevonden. De vondst werd al op 16 juli gedaan, maar is in verband met het lopende onderzoek vrijdag pas bekendgemaakt. „Er zijn nog geen verdachten aangehouden”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Surinamer in India aangehouden met cocaïne 

August 5, 2019

Het Narcotics Control Bureau van India, heeft een Surinamer op de internationale luchthaven Chatrapati Shivaji Maharaj gearresteerd, die meer dan 2 kilo cocaïne probeerde te smokkelen. Volgens de Indiase krant MumbaiMirror, is de verdachte de 31-jarige Desmond Edward Prince. Hij zou als wegenaannemer in Suriname werkzaam zijn.

Man duwt moeder en kind voor een trein 

July 29, 2019

Op het Centraal Station in Frankfurt heeft een man een moeder en haar kind voor de trein geduwd. Ze werden voor een binnenrijdende ICE geduwd.

Minder geld voor bestrijden hiv/aids 

July 29, 2019

De wereldwijde strijd tegen aids begint te haperen, waarschuwen de Verenigde Naties. Er is een tekort aan middelen en het aantal nieuwe besmettingen piekt weer bij bepaalde groepen en in ontwikkelingslanden. Gunilla Carlsson, directeur van UNAIDS, wijst erop dat de overwinningen die in de voorbije jaren zijn geboekt, hierdoor bedreigd worden, met name in Oost-Europa, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

‘Volgend jaar al 2,5 miljoen malariagevallen in Venezuela’ 

July 22, 2019

Malaria verspreidt zich zo snel in Venezuela dat er volgend jaar al 2,5 miljoen gevallen zullen zijn, zeggen plaatselijke gezondheidsorganisaties. Dat is meer dan dubbel zoveel als de officiële statistieken aangeven. Overal ter wereld gaat het aantal malariagevallen gestaag achteruit, maar in Venezuela gaat het als gevolg van de aanhoudende politieke en economische crisis, de andere kant op.

Kakkerlakken worden immuun voor insecticiden 

July 18, 2019

Kakkerlakken zijn begonnen met het ontwikkelen van een kruisresistentie tegen krachtige insecticiden. Weten-schappers van Purdue University, stelden Duitse kakkerlakken bloot aan verschillende insecticiden en ontdekten dat de kakkerlakpopulaties niet alleen resistentie ontwikkelden tegen het insecticide waaraan ze werden blootgesteld, maar ook weerstanden tegen andere insecticiden oppikten.

Honderden doden per maand in Venezuela door staatsgeweld 

July 8, 2019

Door staatsgeweld vallen in Venezuela honderden doden per maand, gevangenen worden gemarteld en er is wijdverspreide honger. Dat staat in het vernietigende rapport dat de VN-Commissaris voor de Mensenrechten donderdag presenteerde over de toestand in het land. Een speciale elite-eenheid van de politie heeft in de eerste vierenhalve maand van dit jaar, 1.569 burgers gedood. […]

Surinamer aangehouden in Oekraïne voor drugshandel 

July 5, 2019

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, heeft de politie deze week 400 kilo cocaïne onderschept die verstopt was in blikjes vis die opgeslagen waren in een container die ingevoerd was vanuit Ecuador. Negen personen, afkomstig uit Suriname, Nederland, Oekraïne en Groot-Brittannië, zijn aangehouden, waaronder de Surinamer Dino N. Het onderzoek werd uitgevoerd samen met Rusland. Voor dit jaar is er in Oekraïne al 925 kilo heroïne en 675 kilo cocaïne in beslag genomen.

Surinamer aangehouden in Oekraïne voor drugshandel 

July 4, 2019

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, heeft de politie deze week 400 kilo cocaïne onderschept die verstopt was in blikjes vis die opgeslagen waren in een container die ingevoerd was vanuit Ecuador.

Cubaanse artsen overzee is verkapte slavernij 

June 20, 2019

Cuba staat al lang bekend om zijn medische diplomatie - duizenden Cubaanse artsen werken over de hele wereld in de gezondheidszorg en verdienen miljarden dollars in contanten voor hun land.

2.500 kilo cocaïne uit Suriname onderschept 

June 3, 2019

Ten noorden van de archipel van de Azoren, is op 27 mei in het ruim van een schip 2.500 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn afkomstig uit Suriname en de lading was verpakt in 84 balen.

Surinaamse geldberg blijft in Nederland 

May 1, 2019

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland piekert er niet over om de bijna twintig miljoen euro die vorig jaar april op Schiphol in beslag is genomen na een vlucht uit Suriname, terug te geven aan het land. Dat laat het OM aan De Telegraaf weten. Het vermoedt witwassen.

Amerikaanse sancties oefenen druk uit op olie-industrie 

April 30, 2019

Er zijn strengere sancties op Iraanse olie gepland voor mei van dit jaar en die dragen bij aan factoren die de wereldwijde de aanvoer van aardolie beperken.

Onderzoek naar ’spookwoningen’ legt Surinaamse cokestroom bloot 

April 5, 2019

DEN HAAG - Het onderzoek Abeka naar Haagse ’spookwoningen’ of criminele pakhuizen van het hoogste segment van de onderwereld, wordt groter en groter. De recherche houdt er rekening mee dat de aangetroffen ruim 6,5 miljoen euro grotendeels is verdiend met cocaïnesmokkel vanuit Suriname. Een fortuin aan contanten zoals bijna nooit eerder aangetroffen, vuurwapens afkomstig van […]

Twee patiënten mogelijk genezen van hiv 

March 5, 2019

Twee patiënten met hiv zijn mogelijk genezen van het virus dankzij een bijzondere stamceltransplantatie. Het gaat om een Duitse en Britse patiënt. Ze hadden allebei hiv en bloedkanker. Het gaat om een experimentele behandeling door Europese artsen, onder wie arts-viroloog Anne Wensing van het UMC Utrecht. De stamceldonoren die meededen aan de behandeling beschikken over […]

Venezuela haalt 8 ton goud van centrale bank 

March 1, 2019

Zeker 8 ton goud werd vorige week uit de kluizen van de centrale bank in Venezuela gehaald, in een laatste poging van president Nicolás Maduro om harde valuta bijeen te brengen te midden van aanscherping van de sancties. Dit bevestigden een lid van de oppositie en drie bronnen van de overheid tegenover het persagentschap Reuters. […]

Russische Gazprombank bevriest rekeningen oliemaatschappij Venezuela 

February 18, 2019

De Russische Gazprombank heeft de rekeningen van de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA bevroren en transacties met PDVSA stopgezet om het risico te verminderen dat de bank onder Amerikaanse sancties zal vallen. Dit liet een bron bij de Gazprombank zondag aan Reuters weten. Veel buitenlandse bedrijven hebben sinds de sancties werden opgelegd hun banden met de PDVSA […]

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249