VERGEEFSE MOEITE 

May 28, 2020

De algemene, vrije geheime verkiezingen in ons land zijn voorbij en de voorlopige uitslag heeft reeds aangetoond, dat de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP,  als  overwinnar uit de bus is geraakt. De partij die onder leiding staat van Chandrikapersad Santokhi, heeft zeker 20 parlementszetels gehaald en kan zich momenteel

NDP oefent druk uit op Ebu Jones om Hanisha Djairam binnen te halen 

May 28, 2020

 NDP-parlementariër Rashied Doekhie zei gisteren in een interview, dat de partij bezig is te sjoemelen om DNA-kandidaat Hanisha Djairam van de NDP binnen te halen. De partij oefent druk uit op DNA-kandidaat Ebu Jones. Volgens de informele uitslag heeft de VHP 4 zetels in het kiesdistrict Nickerie en de NDP 1. DNA-

NPS-voorzitter: ‘Dit is het begin van onze gloriedagen’ 

May 28, 2020

De Nationale Partij Suriname (NPS), hield gisteren een vergadering in het partijcentrum Grun Dyari. ‘’Deze verkiezing is het begin van de gloriedagen van de partij’’, zei NPS-voorzitter Gregory Rusland, tegen de partijleden. Hij bracht tevens zijn dank uit aan de leden voor de bijdrage die zij geleverd hebben in de aanloop naar de verkiezingen toe en het resultaat

‘VHP heeft goed leiderschap bewezen’ 

May 28, 2020

De officieuze uitslagen van de verkiezingen zijn nog niet bekend, maar volgens de voorlopige uitslag heeft de VHP de meeste DNA-zetels, namelijk landelijk 20. VHP-kandidaat Cedric van Samson om een reactie gevraagd, zegt dat de partij blij is met de overwinning en de voorlopige uitslagen, maar meer had verwacht.

Biervliet tevreden over keuze van het volk 

May 27, 2020

De verwerking van de stembusuitslagen werd gisteren gestaakt. Aan de media en de partijloyalisten werd meegedeeld, dat de telling vandaag om 10.00 uur zou worden voortgezet. Tot op dit moment heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) de informatie van 524 van de 649 stembureaus verwerkt.

BiZa maakt officieuze verkiezingsuitslagen niet gelijk bekend 

May 27, 2020

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos, heeft vanmorgen bevestigd, dat alle stemmen in het hele land reeds zijn geteld. Volgens de voorzitter wordt er niks meer geteld. In het Nationaal Indoor Stadion (NIS) waar het hoofdstembureau is ondergebracht, zouden vanmorgen de processen-verbaal gecontroleerd worden.


CUBANEN KRIJGEN HUISARTSENPRAKTIJK VAN ELIAS 

May 16, 2020

Cuba staat al jaren bekend om zijn duizenden artsen die werken in de gezondheidszorg over de gehele wereld. Deze artsen verdienen vele honderden miljoenen dollars in contanten ten bate van hun geboorteland. Suriname heeft vorig jaar juli 50 Cubaanse artsen hierheen gehaald. Voor de komst van deze Cubaanse artsen werd er met de Surinaamse regering afgesproken,

PREY GUDUPA NANGA TRA SMA MONI 

May 16, 2020

De gehele wereld zit midden in de Covid-19 pandemie en dagelijks worden er internationaal duizenden mensen positief op het coronavirus getest en zijn er bij elkaar over de verschillende continenten verdeeld al vele tienduizenden aan deze virusaandoening overleden. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat internationaal de luchtvaart vrijwel helemaal stil is komen te liggen.

FRAUDE EN ANGST 

May 16, 2020

De opmerkingen van Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk over Haïtianen te Moengotapoe (Marowijne) is niet in goede aarde gevallen bij velen. Brunswijk zou hebben gezegd, dat als Haïtianen naar Moengotapoe komen om te stemmen, ze met stokken zullen worden geslagen. Brunswijk vermoedt dat de regering vreemdelingen (Haïtianen) wil inzetten

ROEKELOZE GELDSCHEPPING EN INFLATIE 

May 16, 2020

Dat de valutawet van Amzaadje uit Wanica die op 21 maart jl in de vroege ochtend in DNA werd doorgedrukt niet zou werken, werd reeds een week na afkondiging door de president al duidelijk. De door de valutawet gedicteerde wisselkoers van SRd 7.52,- voor de dollar, was zo onrealistisch dat niemand die geld wilde wisselen of kopen,

KROMOSOETO IN ERE HERSTELD, WAT EEN MISSTAP! 

May 16, 2020

 Afgelopen maandag heeft de raad van toezicht van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), wederom de leiding overgedragen aan Ginmardo Kromosoeto. De raad van toezicht heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de uitslag van de onderzoeksrapporten van de accountants.

HANDEN VOL VREEMDE VALUTA 

May 16, 2020

De afgelopen week werd er door de Vereniging van Medici in Suriname, VMS gemeld dat minister Elias van Volksgezondheid buiten alle nog steeds geldende procedurele regels een vergunning heeft verleend aan een pas afgestudeerde Cubaanse arts, om in onze hoofdstad een polikliniek te vestigen.


Troefcallcompetitie naar climax met nog 3 wedstrijden te gaan 

February 19, 2020

Met nog 3 speelrondes te gaan gaat de troefcall competitie naar een climax. Sudhar verloor verrassend van SMC met 66 - 80. SMC  was heer en meester tijdens deze wedstrijd, maar toch kon Sudhar de wedstrijd in de allerlaatste ronde winnen.

Bazooka delft het onderspit tegen Livo 

February 15, 2020

Gisteravond  won Livo van Bazooka in de heren hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Volleybal Bond (SuVoBo) met 3-1 (27-25, 25-13. 25-15, 25-20).

Overige tien finalisten van de SKD bekenend 

February 13, 2020

Het afgelopen dinsdag is het deelnemersveld van het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD), de tien dammers die samen met de titelverdediger en Johannes Alfaisie en Semi-kampioen Guno Burleson samen zullen strijden om de landstitel,  bekend gemaakt.

The Lions, Parkeer Boys en ALL-Stars SZVB kampioenen 

February 12, 2020

Het afgelopen weekend en gisteren hebben de afrondingen van Telesur zaalvoetbal play-off plaats gevonden in het Anthony Nestey Sporthal.

Negenvoudig kampioen Yelyco verrast door nieuwkomer Lyzecks 

February 10, 2020

Lyzecks, de Surinaamse Volleybal Bond (SuVoBo) kampioen van de heren eerste klasse van het vorig seizoen, die promoveerde naar de heren hoofdklasse, zette zaterdagavond zgn. underdog positie

Angelica Vaseur valt in de prijzen op Guatemala 

February 10, 2020

Op maandag 3 februari is een team van paarden springruiters van Suriname richting Guatemala afgereisd.


Bommelding tijdens stemmentelling Guyana 

March 6, 2020

Tijdens het tellen van stemmen gisteren in ons westelijk gelegen buurland Guyana werd door de politie melding gemaakt van een bommelding in het gebouw. Op dat moment bevonden zich leden van de oppositionele partij PPP/C, waar Irfaan Ali de presidentskandidaat voor is in het gebouw.

Vijf coronagevallen in Saint Laurent 

March 4, 2020

Ons buurland Frans-guyana heeft vandaag vijf gevallen van besmettingen met het coronavirus (COVID-19) gemeld. Dit werd onlangs in een persbericht bekend gemaakt. Alle vijf gevallen zijn momenteel in Saint Laurent du Maroni, in quarantaine geplaatst vlakbij de grens met Suriname.

18 personen in Guyana gecontroleerd op Coronavirus 

March 4, 2020

Het ministerie van Volksgezondheid in Guyana heeft vandaag verklaard dat 18 personen momenteel worden gecontroleerd op tekenen die wijzen op het dodelijke coronavirus, dat door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is uitgeroepen tot een wereldwijde bedreiging van de volksgezondheid.

Verkiezingen Guyana niet vlekkeloos Zittende regering beschuldigd van ID-kaart fraude 

March 3, 2020

In Guyana werden gisteren de algemene verkiezingen gehouden die hoofdzakelijk gingen tussen de zittende regering APNU+AFC, onder leiding van president David Granger en de oppositionele partij PPP/C, waar Irfaan Ali de skepter zwaait.

‘Backtrack’ tussen Guyana en Suriname een week gesloten 

March 3, 2020

‘Backtrack’ reizen tussen Suriname en Guyana is voor een week stopgezet. Dit besluit werd afgelopen zaterdag 29 februari doorgevoerd en heeft een aantal Guyanese burgers in het buurland doen stranden. De maatregel wordt gecontroleerd door de politie, na een verzoek om een zevendaagse sluiting vanwege het ministerie van Volksgezondheid, dat vreesde dat het reizen via deze routes zou kunnen toenemen.

18 personen in Guyana gecontroleerd op Coronavirus 

March 3, 2020

Het ministerie van Volksgezondheid in Guyana heeft vandaag verklaard dat 18 personen momenteel worden gecontroleerd op tekenen die wijzen op het dodelijke coronavirus, dat door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is uitgeroepen tot een wereldwijde bedreiging van de volksgezondheid.


Jo-Ann is op een missie 

July 6, 2019

Jo-Ann, bekend van het Reggae en dancehallduo Jo-Ann & Philla, die momenteel in België woont, is op een missie in het buitenland. "Mijn kids een betere toekomst bieden als ieder mens.

Talentenshow Youth Voice is terug 

June 29, 2019

De talentenshow van de nationale zender STVS wordt dit jaar, na een onderbreking van vijf jaar, weer gehouden. De audities worden op 12,13 en 14 juli in de grote studio van

Zangeres Evita Tjon vereerd met titel Miss Top of the World Plussize Suriname 

June 22, 2019

De Surinaams Nederlandse zangeres en kunstenares Evita Tjon is Miss Top of the World Plussize Suriname 2019. Ze gaat Suriname in november vertegenwoordigen op de Miss and Mrs Top of the World verkiezing in de hoofdstad en grootste stad van Oekraïne. “Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben, ook al is het onverwachts. Ik […]

Pinas Emanuel bezingt nieuwe ‘heilige’ liefde 

June 22, 2019

“Deze liefde is anders, zo puur dat het bijna heilig lijkt”, een letterlijk vertaalde zin uit de allernieuwste single van Pinas Emanuel, ‘A lobi Ya Kengi Te’.

Behoefte aan meer meetings muziekindustrie 

June 15, 2019

Er is een grote behoefte aan bijeenkomsten van de belanghebbenden in de lokale muziekindustrie. Dit kwam naar voren bij het 'Ask Me Anything'-event van de Nederlandse muziekentrepreneur van Surinaamse afkomst, Olga Heijns.

Showbizz Tori leuk om te weten!! 

May 18, 2019

Badderman en Young Money gaan King Koyeba in België joinen. Vanavond wordt er een uitzwaai party tevens bbBash Badder georganiseerd in Intercity Pont.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249