OKB-voorzitter deelt processen-verbaal Paramaribo met de media 

May 28, 2020

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos, heeft vanmiddag bevestigd, dat er nog 66 processen-verbaal moesten worden geteld. Zodra het grootste deel van de processen-verbaal binnen zouden zijn, had Van Dijk-Silos beloofd die te delen met de verschillende media, waarna die konden overgaan tot publicatie.

Santokhi: ‘Regering, accepteer uw verlies en maak het bekend’ 

May 28, 2020

 Wegens de ontstane situatie met betrekking tot de telling van de stemmen en het verwerken van verkiezingsuitslagen, heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi vandaag een spoedbijeenkomst georganiseerd in het NIS. Gezien er paniek en onrust heerst over de verkiezingsprocedure, hebben de voorzitters van de politieke partijen

Fraude mogelijk vanwege slordigheid bij stembureaus 

May 28, 2020

Het Hoofdstembureau Paramaribo is sinds gisteren begonnen met de screening van de processen-verbaal van de stembureaus. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), worden de processen-verbaal gecontroleerd op juistheid, geldigheid en volledigheid. Ook meldt BiZa op zijn Facebook-pagina, dat van

Gesprekken samenwerking VHP, ABOP en NPS aangevangen 

May 28, 2020

 De voorzitters van de politieke partijen VHP, Abop en de NPS hebben gisteren in het programma Suriname kiest van ABC Televisie aangegeven, dat zij reeds onderling hebben gesproken over een eventuele samenwerking. De VHP die volgens de voorlopige cijfers, de meeste parlementszetels (20 van de 51) heeft gewonnen bij de maandag gehouden verkiezingen,

OKB-voorzitter dreigt verkiezingsuitslag vandaag te publiceren 

May 28, 2020

"Ik heb de uitslag al, omdat op elk stembureau een foto is gemaakt. Het is niet mijn taak om die openbaar te maken, maar doordat dit zo gaat, denk ik dat ik ga publiceren”, zegt de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos, tegen NOS. De OKB-voorzitter heeft met deze uitspraak gedreigd de verkiezingsuitslag

IDOS: Oppositionele partijen beschikken over absolute meerderheid in een eventuele VVV 

May 28, 2020

Het nipt niet hebben van een twee derde meerderheid in het parlement, zou geen reden voor de NDP en de BEP moeten zijn om de president en vicepresident niet in De Nationale Assemblee (DNA) te laten kiezen, aldus het Instituut voor Dienstverlening, Onderzoek en Studiebegeleiding (IDOS) in een persbericht. D


VERLOREN LAND? 

May 23, 2020

Al vanaf het ontstaan van de Nationale ‘Democratische’ Partij heb ik deze bende als een criminele organisatie beschouwd. ‘Ja maar er zijn ook goede mensen in....’ hoor je dan. Allemaal flauwe kul, de leiding van dit dubieuze gezelschap is in handen van moordenaars, verkrachters en grofgraaiers en helaas ook door patronage onder druk gezette lieden die broodvrees hebben.

VOORWAARTS 

May 23, 2020

26 mei de verkiezingen zijn voorbij, paars is hopelijk voorlopig buitenspel ,ja voorlopig ,want bekend is hun smerig spel van omkoperij en chantage. Een advies aan diegenen die een coalitie zullen vormen; ”GA VOOR EEN TECHNOCRATEN KABINET “!!. De puinhopen kunnen alleen worden geruimd met deskundigen die niet per se politiek gebonden hoeven te zijn

WILLEN ZE 15 JAAR IN DE OPPOSITIE ZITTEN? 

May 23, 2020

Lang voor de verkiezingen naderden hebben de oppositionele partijen aangegeven, dat ze niet met de NDP zullen samenwerken. VHP, NPS, ABOP, DOE en PL hebben duidelijk en meerdere malen aangegeven dat ze niet met de NDP zullen samenwerken. De vraag is natuurlijk hoe sterk het volk kan vertrouwen op deze partijen en hun nadrukkelijke stellingen.

VERKIEZINGSFRAUDE ZEER WAARSCHIJNLIJK MET RESOLUTIE 

May 23, 2020

“Het is niet goed voor de verkiezingen wanneer er regels worden gemaakt die in strijd zijn met de Kiesregeling”, zegt de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), mr. Jennifer van Dijk-Silos tegenover de media naar aanleiding van de maatregelen die bij resolutie door president Desi Bouterse zijn bekendgemaakt, in verband met de verkiezing

ELIAS SPEELT VUNZIG SPELLETJE MET APOTHEKERS 

May 23, 2020

Het Hoofd van de Medische Dienst van het SZF, Humprey Hasrat werd door de minister van volksgezondheid, Antoine Elias benoemd tot beleidsadviseur bij het inkoopbedrijf (van de overheid) voor medicijnen (BGVS), dit heeft gemaakt, dat de Vereniging van Apothekers in Suriname (de VvA) steeds meer het idee krijgt dat er een vies spelletje wordt gespeeld door deze minister.

EEN AUTO EN HUIS VOORLOPIG NIET HAALBAAR 

May 16, 2020

Voor Surinamers met een modaal inkomen is het kopen van een auto of het bouwen van een huis, niet langer haalbaar. In de afgelopen vijf jaar zijn deze burgers in een positie beland, waarbij door de alsmaar stijgende koers, die het gevolg is van depreciatie van de SRD de grootste oorzaak is.


Inter Moengo Tapoe toont dominantie 

March 3, 2020

Titelverdediger van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), Inter Moengo Tapoe, blijft dominantie tonen in de hoogste competitie.

Burleson incaseerd eerste verlies 

March 2, 2020

Internationaal Grootmeester Guno Burleson dolf afgelopen vrijdagavond het onderspit  in de achste ronde van het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) tegen Derryl Bohr.

Burleson niet te stoppen 

February 28, 2020

Internationaal Grootmeester dammen Guno Burleson is niet te stoppen tijdens het Surinaams Kampioenschap Dammen  (SKD) 2020.

Sport Bond Commewijne wedstrijdsuitslagen 

February 26, 2020

Hierbij de wedstrijdsuitslagen van de Sport Bond Commewijne (SBC) van afgelopen zondag. In de 11e speelronde kwamen SV locomotief en Jong Mariënburg uit tegen elkaar.

Gerson Bendt verslaat titelverdediger Alfaisie tijdens SKD 

February 19, 2020

In de finale ronde van het Surinaams kampioenschap Dammen, versloeg Gerson Bendt de titelverdediger Johannes Alfaisie.

PRINCO NAAR KOPPOSITIE DOOR ZEGE OP REAL AMEK 

February 19, 2020

Op de zesde speeldag van de competitie bij de   Nieuwe Generatie Voetbal Bond “ NGVB ” op het sportcomplex van de Stichting Tourtonne All Stars  (TAS),  heeft de ploeg van Princo de koppositie ingenomen.


Economische crisis leidt tot een shutdown in Suriname 

March 27, 2020

De coronavirus pandemie is maar één factor, in een confrontatie tussen het bedrijfsleven van de Zuid-Amerikaanse natie en zijn autoritaire regering. Suriname kwam woensdag deels tot stilstand toen zijn banken, winkels en fabrieken een confrontatie aangingen met de autoritaire regering over hoe te reageren op een zich verergerende economische crisis.

Amerika looft 15 miljoen uit voor hoofd Maduro 

March 27, 2020

Via het Narcotics Reward Program heeft Amerika vijftien miljoen dollar uitgeloofd voor informatie, die kan leiden tot de arrestatie en voorgeleiding van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Volgens de Amerikaanse justitie zou Maduro samen met hooggeplaatste Venezolaanse autoriteiten, al langer dan twintig jaar, bezig zijn met de export van tonnen cocaïne naar de VS.

11 Corona-patiënten in Frans-Guyana 

March 16, 2020

Het aantal Covid-19 patienten is in Frans- Guyana opgelopen naar 11. Deze patienten zijn momenteel in Saint Laurent du Maroni, Kourou en Cayenne in quarantaine gesteld. De Franse autoriteiten in het departement La Guyane houden zich vooralsnog aan dezelfde veiligheidsmaatregelen als in Frankrijk, waarbij de scholen, restaurants, bars, winkels (met uitzondering van supermarkten), enz gesloten zijn.

KLM haalt reizigers terug uit Suriname 

March 16, 2020

SCHIPHOL - KLM stuurt vanaf maandag vliegtuigen naar Suriname en naar de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao om daar gestrande passagiers op te halen, meldt de maatschappij. De Surinaamse regering heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het luchtruim boven Suriname voor een periode 30 dagen gesloten. Het vliegveld van Paramaribo is alleen nog geopend voor urgente en medisch gerelateerde vluchten en voor vrachtvervoer.

Raciale rellen als gevolg van verkiezingsuitslagen Guyana 

March 7, 2020

In ons buurland Guyana is er een 18-jarige betoger doodgeschoten door een lid van de Guyana Police Force. Dit gebeurde nadat er rellen waren ontstaan uit onvrede met de verkiezingsuitslag. Oppositieleiders en internationale waarnemers hebben de re-gering van David Granger beschuldigd van frauderen bij de uitslagen van de presidentsverkiezingen die deze week werden gehouden.

Surinaamse pelgrims in quarantaine 

March 7, 2020

Door de verspreiding wereldwijd van het nieuwe COVID-19-coronavirus heeft Israël haar grenzen voor buitenlanders gesloten. Ofschoon er nog geen besmet geval in Su-riname gerapporteerd is, werd een groep Surinaamse pelgrims, die afgelopen vrijdag op pelgrimstocht naar Bethlehem was, door de Israëlitische autoriteiten in quarantaine geplaatst en ondergebracht in een hotel op de luchthaven. Voorlopig mogen zij het hotel niet verlaten.


Oscar Harris grote verrassing Evergreen Concert 

October 12, 2019

e legendarische zanger Oscar Harris is de grote verrassing van het Evergreen Concert dat door BCM Entertainment op 7 december in de Anthony Nesty Sporthal wordt gehouden. In de jaren zeventig was Oscar Harris vermoedelijk de bekendste Surinaamse artiest in Nederland.

Nisha Madaran weer op Divali viering Nederland 

October 12, 2019

De populaire zangeres Nisha Madaran gaat dit jaar weer optreden tijdens de Divali viering ‘Lights of Divali’ in Den Haag, Nederland. De viering vindt plaats op 19 en 20 oktober.

Showbiz Tori. Leuk om te weten !! 

August 17, 2019

- Dit jaar is het namelijk precies 10 jaar geleden dat Damaru met ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart), de versie die hij samen met de Nederlandse zanger Jan Smit heeft vertolkt, een grote hit in Nederland scoorde

GTS wil naast nieuwe single ook eigen album 

July 7, 2019

Wat gewoon begon als fun, is intussen verder uitgegroeid tot een officiële jongens Rap groep met een groeiende fan base. Hun pakkende teksten en melodieën, zorgen voor een steeds hoger aantal YouTube views.

Jah Hands Baas brengt ode aan moeders 

July 7, 2019

 Na een succesvolle release van Delilah, komt Ostafarga Lynch die gaat onder de artiestennaam Jah Hands Baas, sterk terug met zijn nieuwe song ‘Don’t Cry’.

Showbiz Tori. Leuk om te weten !! 

July 6, 2019

De Surinaams Nederlandse musicalacteur Juneoer Mers meer bekend als Baby, komt later deze maand naar Suriname. Hij gaat samen met de artiesten Zu B, Sagar Malik en de zangeres Jennifer Bhagwandin optredens verzorgen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249