October 3, 2014


Kaká in ere hersteld bij Seleçao


October 3, 2014

Kaká is na een absentie van ruim anderhalf jaar terug bij de Braziliaanse selectie. Bondscoach Dunga maakte vandaag bekend dat de 32-jarige spelmaker, tegenwoordig weer in eigen land in dienst van Sao Paulo, is opgeroepen voor de oefenduels met Argentinië en Japan. Het laatste optreden van de voormalig beste speler ter wereld in het shirt van de Selecao dateert van 25 maart 2013. Toen was Rusland de opponent. Daarna verdween de 87-voudig international uit beeld bij toenmalig bondscoach Luiz Felipe Scolari, die langzaam maar zeker toewerkte naar het WK in eigen land en de routinier daarbij niet kon gebruiken. In dienst van Sao Paulo bewijst middenvelder echter dat hij zijn oude kunstjes nog niet verleerd is, hetgeen Dunga heeft doen besluiten om de speler een nieuwe kans te gunnen. De duels met de grote rivaal en de Aziatische grootmacht vinden op 11 en 14 oktober plaats in Singapore en Beijing. Kaká speelt nog tot het eind van dit kalenderjaar voor Sao Paulo en zal daarna de overstap maken naar de Verenigde Staten. De ex-speler van AC Milan en Real Madrid tekende onlangs een lucratief contract bij Orlando City, dat echter pas begin 2015 van start gaat in de Amerikaanse Major League Soccer. Tot die tijd verdedigt hij de kleuren van de club São Paulo waaraan hij is uitgeleend en waar hij begin jaren nul zijn eerste schreden zette in het profvoetbal. De Braziliaan, in 2007 uitgeroepen tot beste speler ter wereld, werd gepasseerd voor de Confederations Cup en het WK in eigen land