Sport


Toppers , BSamboys ,Ekta en Palmboys winnen ook in troefcall bekertoernooi 

November 29, 2019

Ook Toppers, Palmboys, BSamboys en Ekta, starten met winst in hun eerste wedstrijd in het bekertoernooi.

Bondscoach Dean Gorré benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster 

November 28, 2019

Op 22 november 2019 heeft Dean Gorré een prestigieuze onderscheiding ontvangen: de bondscoach van het Surinaamse nationale voetbalteam, werd benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster. De president speldde de onderscheiding op bij Gorré. De aanwezigen gaven de bondscoach een staande ovatie en joelden van trots en blijdschap. Uit de reacties van […]

Sudhar , SMC, Openbaar Groen en Shaktie starten sterk bij start Bekertoernooi 

November 28, 2019

De ploegen van Sudhar, SMC, Openbaar Groen en Shaktie zijn sterk gestart aan het bekertoernooi van de Surinaamse Troefcall Bond

Special Olympians Samora Ligeon en Lansky Kuijper doen mee aan sportdag 

November 27, 2019

Special Olympians Samora Ligeon en Lansky Kuijper doen mee aan sportdag voor kinderen met een beperking op vrijdag 29 november. De Ilonka Elmont Foundation organiseert deze sportdag. Het is de laatste sportdag voor dit jaar voor kinderen met een beperking die de foundation organiseert. In samenwerking met het Fonds Kind en Handicap (voorheen Stinafo) en […]

Surinaamse jiu jitsu delegatie dwingt respect af in Brazilië 

November 19, 2019

De Surinaamse jiu jitsu delegatie onder leiding van Ginny Roos, heeft het afgelopen weekend geweldige prestaties geleverd tijdens een toernooi in Brazilië.

Regering introduceert nationaal sportpaspoort 

November 19, 2019

Geruime tijd bestaat reeds de behoefte professionele voetballers met een andere nationaliteit, doch van  Surinaamse origine, bij internationale wedstrijden uit te laten komen voor ons Surinaams Nationaal Voetbal Elftal.

Nieuw UFC contract voor Bigi Boi 

November 9, 2019

De Surinaamse MMA-vechter Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, maakt een bliksemcarrière door bij de American mixed martial arts promotion company, Ultimate Fighting Championship (UFC), en deze organisatie laat hem voorlopig niet gaan.

Bodybuilder Setropawiro participeert vanaf 2020 onder andere nationaliteit 

November 5, 2019

De pro bodybuilder Wendel ‘Lé Monstro’ Setropawiro, zal vanaf 2020 onder een andere nationaliteit deelnemen aan de International Federation of Bodybuilding & Fitness (IFBB) kampioenschappen.

Isuzu Savanne Rally vrijdagavond van start te Meerzorg 

November 4, 2019

Precies om 21:01 vrijdagavond is de vierdaagse Savanna Rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) te Meerzorg, Commewijne, van start gegaan.

KNOCK-OUT: Rozenstruik sloopt Arlovski in seconden 

November 4, 2019

De Surinaamse sloopmachine Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik versloeg za-terdagnacht Andrei Ar-lovski in seconden.

Manager wilde rechtszaak tegen UFC vechter Rozenstruik 

November 2, 2019

Als wij het management van de Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozen-struik mogen geloven gaan de twee zakelijk uit elkaar.

‘Natio’ verloor en leerde in de CONCACAF Nations League 

November 1, 2019

De laatste wedstrijd tegen St. Vincent de Grenadines verloor het nationale voetbalelftal van Suriname voor de eerste keer in de CONCACAF Nations League.

CuraSur Basketbal : Favery Boys wint van Guyana 

November 1, 2019

Tijdens het 12e CuraSur Master basketbaltoernooi, dat gehouden wordt in de Ismay van Wilgen Sporthal, heeft Favery Boys met 79-40 gewonnen van het Guyanese team.

3 Surinaamse bodybuilders klaar voor IFBB wereldkampioenschappen in Spanje 

October 31, 2019

Surinaamse Pro bodybuilders Wendel ‘Lé Monstro’ Setropawiro, Eddy Wilson en Soepe Koese, zullen dit weekend deelnemen aan de IFBB wereldkampioenschappen in Barcelona, Spanje, welke gehouden worden van 1 t/m 3 november.

Sudhar en Kampoe terug van achterstand om toch de wedstrijd te winnen 

October 31, 2019

Alle vier teams die aan het begin van de 1e ronde voorstonden, hebben verloren. Olaria stond 19 pnt voor tegen Sudhar. Victorie stond 25 pnt tegen BSamboys. Openbaar Groen stond 15 pnt voor tegen Kampoe en SMC stond 5 pnt voor tegen Pintoboys.

12e CuraSur masters basketbaltoernooi 

October 30, 2019

Van 27 oktober tot en met 2 november duurt het 12e CuraSur masters basketbal toernooi, dat gehouden wordt in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Guyanezen winnen 10 km South American Road Classic Race 

October 29, 2019

Met meer dan 100 atleten uit Guyana, Frans-Guyana, Trinidad en Suriname, is de 17e South American Road Classic race onder auspiciën van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) georganiseerd.

Donovan Wisse overtreft Jason Wilnis op weg naar unanieme beslissing 

October 28, 2019

 Het GLORY 70 co-hoofdevenement in Lyon, Frankrijk, sloeg Suriname's Donovan Wisse (14-1, 8 KO's) af tegen voormalig middengewicht kampioen Jason Wilnis (31-11-1, 9 KO's) van Nederland. 

Centrale Bank recordbasketbalkampioen CTSS Plus 

October 26, 2019

Donderdagavond sleepte de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zijn achtste hoofdprijs in de wacht. De Bank is nu het bedrijf met de meeste titels op het onderdeel basketbal van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus).

CTSS Plus voetbalfinaleronde: SZF herovert voetbaltitel 

October 25, 2019

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft zijn CTSS Plus-voetbaltitel terug, nadat het die vorig jaar kwijtraakte aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Onder aanvuring van zijn grote aanhang, veroverde SZF woensdagavond met gemak de hoofdprijs door Staatsolie in het Franklin Essed Stadion met 3-1 opzij te schuiven.

CTSS Plus zaalvoetbal 2e ronde: SWM wipt titelverdediger CBvS eruit 

October 24, 2019

 Er heerste maandagavond een beladen sfeer in de Ismay van Wilgen Sporthal tijdens de voortzetting van CTSS Plus bij het onderdeel zaalvoetbal.

CTSS Plus volleybal finaleronde: SLM completeert three-peat 

October 24, 2019

 De afsluiting van het onderdeel volleybal tijdens het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus), had een spannende ontknoping. In een stampvolle Ismay van Wilgen Sporthal, verwezenlijkte de SLM haar doelstelling door voor het derde opeenvolgende jaar de hoofdprijs binnen te slepen.

Sudhar alleen aan kop na moeizame zege op Openbaar Groen 

October 24, 2019

De ploeg van Sudhar is alleen aan kop in de troefcall competitie. Sudhar heeft een 6 pnt voorsprong op zijn naaste concurrenten Toppers, Kampoe, Palmboys en Formula.

Centrale Bank en Telesur spelen CTSS Plus-basketbalfinale 

October 23, 2019

Conform de verwachtingen, staat de Centrale Bank van Suriname (CBvS), opnieuw in de basketbalfinale van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven.

CTSS Plus Troefcall finaleronde: KPS prolongeert troefcalltitel 

October 23, 2019

Het Korps Politie Suriname (KPS) verdedigde zijn CTSS Plus-troefcalltitel zondagmiddag in het Telesur-opleidingscentrum met succes. De wetsdienaren waren in het slotstuk wederom sterker dan het Staatsziekenfonds (SZF).

15 atleten nemen deel aan Stage of Champions IV in Guyana 

October 19, 2019

De Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB), is gisteren met 15 atleten vetrokken naar ons buurland Guyana. Zij zullen vandaag deelnemen aan de Stage of Champions IV, georganiseerd door de Camille's Academy Stage of Champions IV Fight to the Finish.

Suriname neemt wederom deel aan internationale paardenrace in Hongarije 

October 19, 2019

Op 20 oktober aanstaande neemt Suriname wederom deel aan de internationale paardenrace als onderdeel van de Nationale Gallop in Boedapest, Hongarije

“t Hofje verrast Palmboys en Formula met 1 punt verschil langs Toppers 

October 19, 2019

Het was spanning en sensatie bij voortzetting van de 11e speelronde. ‘t Hofje verraste vriend en vijand door van een achterstand van 7 pnt alsnog te winnen in de allerlaatste ronde van Palmboys met 84 -80. Hoogste score "t Hofje: Sigeurd. Starke - Haroen. Bodha 24 pnt. 

Renzo Tjon A Joe haalt vijfde plek World Cup-finale 

October 14, 2019

De zwemmer Renzo Tjon A Joe is tijdens zijn eerste World Cup finale ooit op de vijfde plek geëindigd met een tijd van 22.35 seconden

Suriname speelt gelijk tegen St. Vincent & the Grenadines 

October 12, 2019

 Het Surinaamse Natio voetbalteam, heeft gisteren gelijk gespeeld tegen St. Vincent & the Grenadines in een Groep D-wedstrijd van de Concacaf Nations League (CNL) in het Arnos Vale Stadium in Kingstown van het gastland.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249