Sport


Dames Yellow Birds nemen overtuigend voorsprong in finale tegen De Arend 

May 20, 2019

De dames hoofdklassse basketbalploeg van Yellow Birds heeft zondag overtuigend een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-five finaleserie tegen De Arend.

Robinhood naar Concacaf League 

May 20, 2019

 Robinhood heeft zich zondag op Jamaica geplaatst voor de Concacaf League. De Surinaamse kampioen won na vrije trappen van de 11m-stip van het Haitiaanse Real Hope.

Lelydorp gastheer slagbal Wanica 

May 18, 2019

De competitie van de Wanica Slagbal Bond (WSB) wordt morgen op Lelydorp voortge-zet. Daar begint de dag met de partij tussen Broki Melanin en Sun Shine om 09:30 uur. Om 10:45 uur kruisen Grankreek en PS Star de degens.

Ruckers ongeslagen in tweede ronde 

May 17, 2019

Ruckers heeft gisteravond de tweede ronde van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie ongeslagen afgesloten. De ploeg wonnen alle zes wedstrijden in deze fase. Gisteren lukte het tegenstander Yellow Birds niet zich te revancheren voor het verlies tegen Ruckers in de eerste ronde.

Halvefinalisten vrouwenbeker bekend 

May 15, 2019

Juniors lijdt cruciale nederlaag tegen laagvlieger 

May 14, 2019

Juniors heeft zaterdag in de SVB Tweede Divisie competitie een cruciale nederlaag geleden, en wel tegen laagvlieger Jong Aurora (nr.9 op de standenlijst). Junior verloor met 1-2 na een ruststand van 1-1 en verzuimde zo de tweede plek in te nemen achter koploper Happy Boys.

SCVU stopt De Schakel 

May 13, 2019

SCVU heeft gisteren de zegereeks van De Schakel in de tweede ronde van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie een halt toegeroepen.De ploeg uit Uitvlugt won voor de tweede keer dit seizoen van de tegenstander uit de Van Idsingastraat.

Leo Victor loopt averij op tegen Notch 

May 13, 2019

Leo Victor lijkt achter te raken in de strijd met Robinhood en Inter Moengo Ta-poe om de titel in de SVB/ Telesur Eerste Divisie. De Leeuwen verloren zondag voor de vierde keer dit seizoen.

Doelgroep Walking Football in Suriname groeit 

May 13, 2019

e doelgroep, namelijk 60+ voetballers voor Walking Football, is flink aan het toenemen in Suriname. Dit stelt Ashok Bainath Sah, samen met Eugéne Resida initiatiefnemer van deze voetbalsoort in ons land. Walking Football werd in december 2018 door middel van twee clinics in Suriname geïntroduceerd.

Ruckers met 104-70 ruim langs Finabank Koi Carper 

May 11, 2019

Ruckers won donderdagavond in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie ruim van Finabank Koi Carper. Het werd 104-70 na een 47-42 ruststand. Bjorn Ewijck leidde Ruckers met 22 punten en Andrew Blijd had 23 punten voor Finabank Koi Carper.

Sentea laat het afweten in slagbalcompetitie Wanica 

May 11, 2019

De ploeg van Sentea neemt niet meer deel aan de competitie van de Wanica Slagbal Bond (WSB). Sentea is de afgelopen twee speeldagen niet komen opdagen tegen respectievelijk Sun Shine Queens (zondag 21 april) en zondag 5 mei tegen Dominators.

Meeste kwartfinalisten bekercompetitie bekend 

May 10, 2019

De meeste kwartfinalisten van de SVB bekercompetitie zijn reeds bekend. Het gaat om Flora, Leo Victor, WBC, Happy Boys, Junior en Inter Moengo Tapoe.

SCVU en Finabank KC nemen voorsprong 

May 10, 2019

SCVU en Finabank Koi Carper hebben dinsdag elk een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-threeserie van de basketbalplayoffs in de heren eerste klasse.

Uitslagen jeugdcompetitie SVB 

May 10, 2019

U-11: Bintang Lair-TAS\19 8-1 (4-0). Bintang Lair: Revuillio Samson (3x), Ilmarchio Bruno (2x), Kaleb Derby (2x) en Rodensio Pinas. TAS’19: Shemar Jacobi. NSA-De Rest 4-0 (2-0). NSA: Meguillio Tjon A Jong (2x), Junaad Madhar en Don Leroy Tirtaredja.

Geen prolongatie bekertitel voor Robinhood 

May 9, 2019

Happy Boys heeft Robinhood woensdag verrassend uit de SVB bekercompetitie gewipt. De koploper uit de Tweede Divisie versloeg de eerste divisiekoploper, regerend landskampioen en Concacaf Caribbean Club Shield-winnaar met 2-1 in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion.

De Arend en Yellow Birds spelen zesde vrouwenfinale 

May 6, 2019

De finale om het basketbalkampioenschap bij de vrouwen gaat dit jaar opnieuw tussen De Arend en Yellow Birds.Het wordt de zesde opeenvolgende finale tussen de Gele Vogels uit Zorg en Hoop en de “Blauwe Arenden” uit Frimangron.

Leo Victor en Inter MT verrassend onderuit 

May 6, 2019

Leo Victor en Inter Moengo Tapoe hebben in het weekeinde verzuimd de koppositie in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie wederom over te nemen van Robinhood. Beide ploegen gingen verrassend onderuit tegen respectievelijk Papatam en Notch.

Lidbondentoernooi van start 

May 4, 2019

In het Fred Derby Sportcentrum van Tourtonne All Stars (TAS) is vanmiddag een aanvang gemaakt met de 14e editie van het SVB Lidbondentoernooi, dit jaar het SVB/Roy Boedhoe’s Enterprise Lidbondentoernooi geheten.

Yellow Birds U-19 forceert beslissingsduel 

May 2, 2019

Het is Yellow Birds dinsdag gelukt een game 3 tevens beslissingsduel te forceren in de strijd om de jongens U-19 basketbaltitel tegen Finabank Koi Carper. De Gele Vogels wonnen na verlenging met 86-81 na een eindscore van 73-73 na de reglementaire speeltijd.

Yellow Birds lijdt tweede verlies op rij 

April 30, 2019

Na op 17 februari in de eerste ronde met 60-83 verloren te hebben tegen Yellow Birds, heeft De Schakel zich afgelopen zondag in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie met 74-57 gerevancheerd tegen De Gele Vogels.

Robinhood dichtbij heroveren koppositie 

April 30, 2019

Regerend landskampioen en kersverse Concacaf Caribbean Club Shieldkampioen Robinhood is in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie een zege verwijderd van het heroveren van de kopposititie. Robinhood had vanwege deelname aan het Concacaf-toernooi twee wedstrijden minder gespeeld en zakte daardoor naar de derde stek op de voorlopige standenlijst.

Suriname start U-17 WK-kwalificatie tegen Curaçao 

April 30, 2019

Suriname start de U-17 WK-kwalificatie tegen Curaçao. Onze U-17 selectie speelt op donderdag 2 mei aanstaande de eerste in een reeks van drie wedstrijden. De selectie is vandaag vertrokken naar Verenigde Staten van Amerika, waar samen met Curaçao, Costa Rica en Panama in een poule gestreden zal worden.

Kampioenen Scholenfutsal bekend 

April 30, 2019

De kampioenen in de Coca Cola Scholencompetitie van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) zijn bekend.Zondag werd de Sint Paschalisschool winnaar in de jongens U-14 klasse door het Arthur Alex Hoogendoorn Atheneum in de finale met 9-1 te verslaan.

Caribische U-16 basketbalstrijd verschoven 

April 27, 2019

De U-16 kampioenschappen van de Caribische Basketbal Federatie (CBC) zijn verschoven naar 2020. Het toernooi was gepland voor de periode juli/augustus aanstaande op Antigua and Barbuda, maar het CBC-bestuur heeft na een vergadering op 14 april jongstleden besloten deze kampioenschappen voor jongens en meisjes, en waaraan ook Suriname zou meedoen, met een jaar uit te stellen.

SV Van Dijk en SV Guanini naar Lidbondentoernooi 

April 24, 2019

SV Van Dijk en SV Guanini zullen het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB) vertegenwoordigen in het Lidbondentoernooi van de SVB. De ploegen zijn respectievelijk kampioen en semi-kampioen geworden bij het SVCB.

Robinhood start inhaalrace na succes in Concacaf 

April 24, 2019

Robinhood start zondag de in-haalrace in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie. De ploeg, die vorige week kampioen werd van de Concacaf Caribbean Club Shield, heeft vanwege deelname aan dit toernooi, twee competitieduels moeten missen en wel tegen Broki en Botopasi.

De Arend neemt revanche op Yellow Birds 

April 23, 2019

Dancell Leter van Yellow Birds heeft een rebound te pakken in de afgelopen donderdag gespeelde partij tegen De Arend in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. De Arend wees de tegenstander uit Zorg en Hoop na een ruststand van 35-27 uiteindelijk na verlenging met 81-75 terug.

Bestuur thaiboksbond stapt op 

April 23, 2019

Het bestuur van de Surinaamse Thaiboks Bond (Suthaibo) heeft zijn functie neergelegd. Aanleiding hiervoor is het besluit van districtscommissaris Mike Nerkust om ingaande 11 april jongstleden geen vergunningen te verlenen voor het houden van thaiboksevenementen.

Grankreek krijgt in eigen huis kans op herstel 

April 20, 2019

Grankreek krijgt morgen in eigen huis kans op herstel in de competitie van de Wanica Slagbal Bond (WSB). De competitie wordt zondag namelijk op Grankreek voortgezet en de thuisploeg moet dan na drie opeenvolgende nederlagen proberen weer eens te winnen.

Topscorers scholenfutsalcompetitie 

April 11, 2019