Lokaal


ABPLAZ stelt directie ultimatum 

May 8, 2019

De vakbond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), heeft de directie een ultimatum gesteld tot donderdag 9 mei om aan de betaling van de twk te voldoen.

Toezicht op sociale opvanginstellingen slecht geregeld ondanks wetgeving 

May 8, 2019

Met de kracht van sociale media kan het twee kanten op. Bij het zien van de beelden van de vreselijke doorligwonden die ik in de app zag, kon ik niet opmaken wat het geval was.

Medische stukken Oedit overhandigd 

May 8, 2019

Raadsman Irvin Kanhai heeft gisteren de tijdens de rechtszitting, medische stukken overhandigd in de zaak die loopt tegen zijn cliënt Ramchander Oedit die momenteel in Nederland verblijft. Op de vorige zitting wilde de kantonrechter weten wat de medische toestand van Oedit is. In maart vorig jaar landde een toestel met aan boord 488 kilo drugs op het terrein van Oedit in het district Saramacca.

‘Je kunt het volk niet opofferen’ 

May 8, 2019

“Je kunt het volk niet opofferen”, zei Angelic Alihusain-del Castilho, partijvoorzitter van DA’91 gisteren tegenover De West, toen zij onder andere sprak over zaken waarmee burgers dagelijks geconfronteerd worden.

‘Ambtenaren en sociaal zwakkeren maken geen productie’ 

May 8, 2019

Winston Ramautarsing, ontwikkelingseconoom tevens voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), gaf gisteren tijdens de Kenniskringavond aan, dat de regering moet beseffen, dat niet de ambtenaren productie maken, maar de private sector.

(foto: Louis Alfaisie)

Religieuze boodschap Ramadan ook dit jaar centraal 

May 8, 2019

Voor moslims over de hele wereld is de vastenmaand Ramadan reeds begonnen. De Ramadan is voor de moslims een heilige maand waarin gedurende een hele maand, men zich overdag onthoudt van voedsel en drank.

‘Rekenkamer moet verslag niet met media bespreken’ 

May 8, 2019

André Misiekaba (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs, zei gisteren tijdens de behandeling van de Wet Rekenkamer Suriname 2018, dat de verslagen van de Rekenkamer niet met de media besproken moeten worden.

‘Druk op USD gaat komende maanden toenemen’ 

May 8, 2019

De druk op de nu reeds schaarse US-dollar zal volgens Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), in de komende drie maanden nog groter worden, omdat in de maanden juni, juli en augustus veel mensen vakantiegeld zullen ontvangen en dan ook inkopen zullen doen voor het nieuwe schooljaar.

ONDERZOEK NAAR VERMEENDE MALVERSATIES? 

May 7, 2019

Het wemelt de afgelopen dagen van de geruchten dat op de Surinaamse Post Spaar Bank, SPSB, zich op grote schaal malversaties zouden hebben voorgedaan en dat daarbij enorme bedragen aan staatsgelden zouden zijn opgenomen door personen die niet over voldoende of ontbrekende dekking beschikken en daarenboven het zogenaamd geleende geld, niet volgens afspraak met de bank terugbetalen.

China bezig met moderne slavernij 

May 7, 2019

China is in rap tempo zijn invloed in de wereld aan het vergroten. Op 14 maart heeft de nieuwssite Green World Warriors, er gewag van gemaakt dat China aan de regering van Zambia het voorstel heeft gedaan om de Kenneth Kaunda International Airport af te staan, als het land niet in staat zijn gigantische schuldenlast te betalen.

Mutatie leerkrachten wordt teruggedraaid 

May 7, 2019

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), zegt tegenover de krant, dat er tijdens het vervolggesprek op 3 mei met onderdirecteur Ashok Rambali, hoofd afdeling Beroepsgericht Onderwijs, is toegezegd dat de mutatie van leerkrachten naar het binnenland wordt teruggedraaid.

Suriname, een gezegend land? 

May 6, 2019

Dat wij Surinamers in moeilijk vaarwater zijn beland, is een voldongen feit. Het is de hoogste tijd, dat het tij wordt gekeerd. De huidige social-economische situatie is haast voor elke Surinamer duidelijk tast- en vooral voelbaar.

VERBAASD? NEE TOCH!! 

May 6, 2019

Op de zondagavond nog wel de zoveelste liquidaties in en rond het Rietbergplein, dat deel uitmaakt van het belangrijkste uitgaanscentrum in onze hoofdstad. Verbaasd dat er weer eens mensen door vuurwapengeweld om het leven zijn gebracht bij een zogeheten ‘drive by shooting’

Biharie gaat betaalde RvB terughalen 

May 6, 2019

De Stichting Centre for Public Affairs Suriname (CPAS) doet er alles aan om de Rij- en Voertuigenbelasting (RvB), die burgers reeds hebben betaald, terug te halen.

Bureau Dak- en Thuislozen Wicherstraat gesloten 

May 6, 2019

Al geruime tijd worden dak- en thuislozen niet meer opgevangen aan het Bureau voor Dak- en Thuislozen aan de Wicherstraat. Een medewerker (naam bekend bij red.) geeft aan dat dit bureau gesloten is. De sluiting zou volgens hem te maken hebben met gewijzigde beleidsinzichten.

First Lady met veertig man in Dominicaanse Republiek 

May 6, 2019

st Lady Ingrid Waldring-Bouterse vertoeft met ruim veertig man voor een vakantie in de Dominicaanse Republiek. De informatie is door familieleden bevestigd. Op beelden die De West onder ogen kreeg, is te zien dat een groepje zich op een jacht bevindt.

Euro- en USD-wisselkoers op één niveau 

May 6, 2019

De wisselkoers van de euro en de US-dollar zijn op één niveau. Dit blijkt uit steekproeven die de redactie heeft genomen bij verschillende cambio’s. Aan de buitenzijde van de cambio’s hangen borden met fictieve wisselkoersen, terwijl cliënten bij het loket geconfronteerd worden met veel hogere wisselkoersen.

Liquidatie tweetal heeft mogelijk groter verband 

May 6, 2019

De liquidatie op Dennis Groenfelt in de nacht van zondag op maandag, staat mogelijk in groter verband. De 49-jarige Groenfelt werd bij On The Run samen met de 18-jarige Cadisha Prika door een tot nog toe onbekende persoon van dichtbij doodgeschoten.

‘De keerzijde van de medaille van SPSB bankkasfraude op rekening van seniorenburger’ 

May 4, 2019

De directeur van de Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB) werd tot tweemaal toe ontslagen als minister en is naar het zich laat aanzien, een uitmuntende bankdirecteur geworden.

‘Agro Beurs moet stimulans zijn voor micro-ondernemers’ 

May 4, 2019

De waarnemend directeur van Stich-ting Bufes, Ummaira Epril-Barclay, ziet de Agro Beurs 2019, die van 1 t/m 4 mei werd gehouden, als een stimulans voor micro-ondernemers.

Piloot Cessna vermoedelijk niet omgekomen 

May 4, 2019

De piloot van het Cessna Altamira toestel dat afgelopen dinsdag uitgebrand nabij de racebaan van Motorsur in het district Para werd aangetroffen, heeft het er vermoedelijk levend afgebracht.

Afgeschreven Covab-student klopt aan bij VP 

May 3, 2019

Akash Seebarran, voormalig student van het EFS College Covab, heeft aangeklopt bij vicepresident (VP) Ashwin Adhin, omdat hij afgeschreven is vanwege een tatoeage op zijn linkerarm.

‘s Lands directeur: ‘Geld geen drempel voor toegang zorg’ 

May 3, 2019

In verband met Dag der Verloskundigen, gaf de algemeen directeur van het ’s Lands Hospitaal, Dayansankar Mathoera aan, dat geld geen drempel is om toegang te krijgen tot zorg bij dit hospitaal.

Euro 19,5 miljoen blijft in Nederland 

May 3, 2019

De ongelooflijke hoeveelheid contanten werd door de douane geconfisqueerd op last van het Openbaar Ministerie (OM). Volgens de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gaat het om een reguliere geldzending.

Financiën opent rekeningen bij SPSB 

May 2, 2019

Hoewel de Bankwet van 1958 aangeeft dat de Centrale Bank de kassier is van de staat, heeft het ministerie van Financiën volgens de assembleeleden Carl Breeveld (DOE) en Mahinder Jogi (VHP), rekeningen geopend bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

HARDER OPTREDEN ONVERMIJDELIJK 

May 2, 2019

 Op opdracht van de procureur-generaal is de Kustwacht naar verluidt, ertoe overgegaan een van de Chinese hektrawlers die al maanden voor onze kust voor anker ligt, aan de ketting te leggen en is de kapitein in verzekering gesteld. De procureur-generaal nam deze beslissing nadat duidelijk was geworden dat een van de schepen ertoe was overgegaan op illegale wijze in onze territoriale wateren te vissen.

Seksueel molest nog in taboesfeer 

May 2, 2019

In het Olympic House werd afgelopen dinsdag door de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) en het Suriname Olympic Committee (SOC), een discussieavond georganiseerd, met als thema: Seksueel molest in de sport.

‘Kustwacht heeft te lang gewacht’ 

May 2, 2019

De Kustwacht Suriname heeft woensdagnacht een Chinese fabriekstrawler aan de ketting gelegd. Het betreft een van de zes trawlers die zich sinds november vorig jaar in onze wateren bevindt. William Waidoe, PL-parlementariër tevens lid van de vaste commissie Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), juicht de actie van de Kustwacht toe, maar vraagt zich af waarom de Kustwacht zo lang heeft gewacht.

‘Vliegtuig zoveelste bewijs van onmacht voor aanpak drugsmaffia’ 

May 2, 2019

Het Braziliaanse vliegtuig Cessna dat dinsdagmiddag 30 april is neergestort in Brokopondo, is volgens VHP-parlementariër Krishna Mathoera, lid van de vaste commissie van het ministerie van Justitie en Politie en oud-politiecommissaris, het zoveelste bewijs dat de drugsmaffia vrij spel heeft in ons land.

Oppositie Venezuela kondigt ‘einde machtsgreep Maduro’ aan 

May 1, 2019

Interim-president Juan Guaidó lijkt met steun van militairen begonnen te zijn aan een coup tegen het regime van Nicolás Maduro. In Venezuela heeft de oppositie dinsdag een videoboodschap verspreid waarin de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó vanaf een luchtmachtbasis en omringd door militairen, aankondigt dat ‘’het einde van de machtsgreep is aangebroken”. Dit zou erop kunnen duiden dat een militaire coup tegen het regime van Nicolás Maduro gaande is.