Lokaal


‘Regering is gerecycled en niet gereshuffled’ 

May 13, 2019

De regering Bouterse/Adhin is volgens Xaviera Jessurun, leider van The Next Generation Movement (NGM) gerecycled en niet gereshuffled.

KPS niet bekend met jeugdbende binnenstad 

May 13, 2019

Op sociale media circuleerde enkele dagen terug een bericht over een groep tieners die zich ophoudt voor de fastfoodzaken aan de Keizerstraat.

Waidoe stapt over naar NDP 

May 13, 2019

William Waidoe, parlementariër van de Pertjajah Luhur (PL), heeft vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) formeel meegedeeld dat hij overstapt naar de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij heeft aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons het verzoek gedaan om een andere plek toegewezen te krijgen in het parlement.

Protestactie tegen beëdiging kandidaat-ministers 

May 13, 2019

Activist Radjoe Bhikharie houdt samen met andere activisten aanstaande donderdag om 10:00 uur, een protestactie op het oude vlaggenplein aan de Waterkant tegen de beëdiging van de kandidaat-ministers, Sergio Akiemboto, Vijay Chotkhan, Rabin Parmessar en André Misiekaba. Bhikharie zegt tegenover de krant, dat president Desiré Bouterse zich niet heeft gehouden aan zijn woord tijdens de laatste reshufflling vorig jaar in april, toen hij vijf nieuwe ministers installeerde.

Drie ministers weg, vier aangesteld 

May 11, 2019

De ministers Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Christien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), zijn weg uit het kabinet Bouterse/Adhin.

Pengel weerspreekt lening bij SPSB 

May 11, 2019

De voormalige minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, heeft tijdens een live telefoongesprek met ATV, weersproken schuldige te zijn in de vermoedelijke corruptiezaak bij de Surinaamse Post-spaarbank (SPSB).

Braziliaanse piloot uitgebrande Cessna toch omgekomen 

May 11, 2019

Het lijk dat nabij de uitgebrande Cessna in het district Brokopondo nabij mast 35 langs de Afobakaweg door de politie op dinsdag 30 april j.l. werd aangetroffen, is van de 47-jarige Fernandes Freitas de Carvalho, Braziliaan van geboorte.

‘President zet poes bij RGB om naar melk te kijken’ 

May 11, 2019

“De president heeft een poes gezet bij RGB om naar melk te kijken”, zegt PL-parlementariër William Waidoe naar aanleiding van de benoeming van Rabin Parmessar als minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

Babysterfte kan verminderd worden 

May 11, 2019

Jaarlijks worden er 10.000 baby’s geboren in Suriname, waarvan 90 procent in Paramaribo. Ongeveer 4 procent van de baby’s wordt doodgeboren of sterft in de eerste levensmaanden, terwijl 19,5% een of meer ongunstige geboorte-uitkomsten heeft zoals vroeggeboorte, laag geboortegewicht of ernstige aangeboren afwijkingen.

‘Het land is een okrobrafu geworden’ 

May 11, 2019

De kwestie rond de vermeende malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) is nog niet opgelost of president Desiré Bouterse kondigt de benoeming van vier nieuwe ministers aan.

Politiebond begrijpt kritiek samenleving 

May 10, 2019

De eis van de Surinaamse Politie Bond (SPB) om drie leden van het Regio Bijstands Team die in verzekering zijn gesteld binnen 24 uur in vrijheid te stellen, heeft niet veel bijval vanuit de samenleving gekregen, zo blijkt uit berichten op sociale media. Bondswoordvoerder Revelino Eyck, verklaart tegenover De West, dat de kritiek vanuit de samenleving op de acties van de bond, begrijpelijk is.

Verkoop aandelen Iamgold gaat niet door 

May 10, 2019

De verkoop van de 30 procent aandelen van de staat in de Saramacca-concessie voor US-dollar 75 miljoen aan Rosebel Gold Mines, gaat niet door. De regering heeft de wijziging van de Delfstoffenwet ingetrokken.

Klinkende namen bij vermeende malversaties SPSB 

May 10, 2019

In de vermoedelijke corruptiezaak bij de Surinaamse Post-spaarbank (SPSB), zijn er klinkende namen boven water ge-komen. Dit blijkt uit documenten waarop De West de hand heeft weten te leggen.

Dodson dient ontslag in 

May 10, 2019

Regillio Dodson, minister van Natuur-lijke Hulpbronnen (NH), heeft vandaag zijn ontslagbrief ingediend bij president Desiré Bouterse.

SCHOEKMAKER EN ZIJN LEEST 

May 9, 2019

Drie leden van het Regio Bijstands Team, RBT, van het Korps Politie Suriname, KPS, zijn over de schreef gegaan en na een ingesteld onderzoek van de afdeling Onderzoek Politiezaken, OPZ, in verzekering gesteld.

Marlon Oosterling bekostigt crematie 3-jarige Harkhoe 

May 9, 2019

Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), bekostigt op eigen titel de crematie van de 3-jarige Jashwier Harkhoe, die 7 mei bij een brand om het leven is gekomen. Ook heeft Oosterling de familie een toezegging gedaan voor een perceel.

Vernieuwing ID-kaarten onbetrouwbaar 

May 9, 2019

ABOP-parlementariër Edward Belfort, vertrouwt de regering niet met de aanname van de nieuwe ID-kaartenwet waarbij nu reeds gewerkt wordt aan het inruilen van de oude ID-kaarten voor de nieuwe e-ID. Belfort meent genoeg reden hiervoor te hebben.

C-47 eist onafhankelijk onderzoek bij SPSB 

May 9, 2019

Tijdens een persconferentie die gisteren is gehouden in het bondsgebouw van C-47, zei de voorzitter van C-47, Robby Berenstein, dat hij een onafhankelijk onderzoek eist van de procureur-generaal Roy Badjnath Panday, in de kwestie rondom de malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

SCHORREMORRIE EN EVENTUELE NAIVITEIT 

May 8, 2019

Afgelopen zondagavond werden twee jonge mensen op meedogenloze wijze op het Rietbergplein dat deel uitmaakt van ons voornaamste uitgaanscentrum, doodgeschoten.

ABPLAZ stelt directie ultimatum 

May 8, 2019

De vakbond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), heeft de directie een ultimatum gesteld tot donderdag 9 mei om aan de betaling van de twk te voldoen.

Toezicht op sociale opvanginstellingen slecht geregeld ondanks wetgeving 

May 8, 2019

Met de kracht van sociale media kan het twee kanten op. Bij het zien van de beelden van de vreselijke doorligwonden die ik in de app zag, kon ik niet opmaken wat het geval was.

Medische stukken Oedit overhandigd 

May 8, 2019

Raadsman Irvin Kanhai heeft gisteren de tijdens de rechtszitting, medische stukken overhandigd in de zaak die loopt tegen zijn cliënt Ramchander Oedit die momenteel in Nederland verblijft. Op de vorige zitting wilde de kantonrechter weten wat de medische toestand van Oedit is. In maart vorig jaar landde een toestel met aan boord 488 kilo drugs op het terrein van Oedit in het district Saramacca.

‘Je kunt het volk niet opofferen’ 

May 8, 2019

“Je kunt het volk niet opofferen”, zei Angelic Alihusain-del Castilho, partijvoorzitter van DA’91 gisteren tegenover De West, toen zij onder andere sprak over zaken waarmee burgers dagelijks geconfronteerd worden.

‘Ambtenaren en sociaal zwakkeren maken geen productie’ 

May 8, 2019

Winston Ramautarsing, ontwikkelingseconoom tevens voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), gaf gisteren tijdens de Kenniskringavond aan, dat de regering moet beseffen, dat niet de ambtenaren productie maken, maar de private sector.

(foto: Louis Alfaisie)

Religieuze boodschap Ramadan ook dit jaar centraal 

May 8, 2019

Voor moslims over de hele wereld is de vastenmaand Ramadan reeds begonnen. De Ramadan is voor de moslims een heilige maand waarin gedurende een hele maand, men zich overdag onthoudt van voedsel en drank.

‘Rekenkamer moet verslag niet met media bespreken’ 

May 8, 2019

André Misiekaba (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs, zei gisteren tijdens de behandeling van de Wet Rekenkamer Suriname 2018, dat de verslagen van de Rekenkamer niet met de media besproken moeten worden.

‘Druk op USD gaat komende maanden toenemen’ 

May 8, 2019

De druk op de nu reeds schaarse US-dollar zal volgens Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), in de komende drie maanden nog groter worden, omdat in de maanden juni, juli en augustus veel mensen vakantiegeld zullen ontvangen en dan ook inkopen zullen doen voor het nieuwe schooljaar.

ONDERZOEK NAAR VERMEENDE MALVERSATIES? 

May 7, 2019

Het wemelt de afgelopen dagen van de geruchten dat op de Surinaamse Post Spaar Bank, SPSB, zich op grote schaal malversaties zouden hebben voorgedaan en dat daarbij enorme bedragen aan staatsgelden zouden zijn opgenomen door personen die niet over voldoende of ontbrekende dekking beschikken en daarenboven het zogenaamd geleende geld, niet volgens afspraak met de bank terugbetalen.

China bezig met moderne slavernij 

May 7, 2019

China is in rap tempo zijn invloed in de wereld aan het vergroten. Op 14 maart heeft de nieuwssite Green World Warriors, er gewag van gemaakt dat China aan de regering van Zambia het voorstel heeft gedaan om de Kenneth Kaunda International Airport af te staan, als het land niet in staat zijn gigantische schuldenlast te betalen.

Mutatie leerkrachten wordt teruggedraaid 

May 7, 2019

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), zegt tegenover de krant, dat er tijdens het vervolggesprek op 3 mei met onderdirecteur Ashok Rambali, hoofd afdeling Beroepsgericht Onderwijs, is toegezegd dat de mutatie van leerkrachten naar het binnenland wordt teruggedraaid.