Lokaal


Opmeten perceel leidt tot geschil tussen familie en landmeter 

April 24, 2019

Op sociale media circuleert een bericht waarin staat dat landmeter Dinesh Kalpoe zich afgelopen donderdag schuldig zou hebben gemaakt aan mogelijke huisvredebreuk te La Recontre.

Zware regenbuien niet ongewoon 

April 24, 2019

De afgelopen dagen is erin veel gebieden sprake van zware regenbuien die gepaard gaan met harde rukwinden. Veel gebieden zijn blank komen te staan. Volgens Sukarni Sallons-Mitro, hoofd van de Meteorologische Dienst, zijn in deze tijd van het jaar, zware regenbuien niet ongewoon.

Chinese trawlers onder aandacht van Bouterse 

April 24, 2019

President Desiré Bouterse heeft tijdens een bijeenkomst die hij met de visserijsector hield in het weekend, aandacht besteed aan de zes hektrawlers die vorig jaar uit China kwamen.

Nederland alert voor geldsmokkelaars 

April 24, 2019

Nederland houdt nauwlettend in de gaten als personen geld willen smokkelen. Dit verneemt de krant uit goede bronnen. M.M. is op 12 april op de internationale luchthaven Reina Beatrix van Aruba aangehouden met euro 827.000.

‘Praktijken ministers ongepast’ 

April 24, 2019

De afgelopen weken zijn er in de media diverse negatieve berichten verschenen over verschillende ministers. De minister van Regionale ontwikkeling, Grond- en Bosbe-heer, Roline Samsoedien, bood haar portefeuille aan na-dat zij in opspraak was gekomen vanwege het oneigenlijk toekennen van grond aan zichzelf en derden.

UITVERKOOP 

April 23, 2019

Zijn we doelbewust en door de nood gedwongen, thans dit land in de uitverkoop aan het plaatsen? Die indruk bestaat allicht als we alleen maar kijken naar het tempo waarop er in het achterland onze bomen op grote schaal worden omgekapt en het rondhout in ijltempo richting China wordt verscheept.

‘Ondanks S&P rating geen vooruitgang’ 

April 23, 2019

“Er is geen vooruitgang in onze economie, ondanks de inkomsten van de staat meer zijn geworden”, zegt VHP- parlementariër en lid van de vaste commissie van het ministerie van Financiën in het parlement, Asiskumar Gajadien, naar aanleiding van het rapport Global Rating van Standard & Poor’s (S&P) dat afgelopen donderdag werd vrijgegeven.

Gronduitgifte door RGB geschiedt onrechtmatig 

April 23, 2019

De Rekenkamer heeft naar aanleiding van het rechtsongelijkheidsgevoel van burgers en onduidelijkheid over het proces van gronduitgifte in Suriname, een onderzoek ge-daan bij het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

‘Minister Dodson en Pengel handelen in strijd met grondwet’ 

April 20, 2019

VHP-parlementariër Mahinder Jogi meent bewijzen te hebben dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulp-bronnen en minister Patrick Pengel van Openbare Wer-ken, Transport en Communicatie, in strijd handelen met de grondwet.

Dollarisatie geen optie ‘Volk moet juiste leiders kiezen’ 

April 20, 2019

Momenteel is er een discussie gaande in ons land over wel of geen dollarisatie van de economie, dit naar aanleiding van de slechte financieel-economische situatie. Econoom Stanley Raghoebarsing zegt desgevraagd, geen voorstander te zijn van dollarisatie.

‘Ze heeft nooit antwoord op mijn vragen kunnen geven’ 

April 18, 2019

“Ze heeft nooit antwoord op mijn vragen kunnen geven”, zegt Abop-parlementariër Edward Belfort naar aanleiding van het ontslag van minister Roline Samsoedien van Regionale ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer (RGB).

‘Hoofddoel niet bereikt met Cubaanse artsen’ 

April 18, 2019

Volgens Djoties Jaggernath, VHP-parlementariër en arts, zal het ministerie van Volksgezondheid zijn hoofddoel, namelijk preventie, niet bereiken met het inwerken van Cubaanse artsen.

Wachten is op DNA voor overname stuwdam 

April 18, 2019

De Afobaka-stuwdam komt volgens planning in december in handen van de staat. Het is niet duidelijk hoever de voorbereidingen zijn voor de overname. Marc Waaldijk, lid van de presidentiële commissie belast met de onderhandelingen met Alcoa en ex-directeur van Staatsolie N.V., zegt tegenover De West, dat de bal momenteel op de helft van De Nationale Assemblee (DNA) ligt.

Politie lanceert nieuwe website 

April 17, 2019

Het Korps Politie Suriname lanceerde vandaag zijn nieuwe website op het politiebureau Geyersvlijt. Deze website komt tot stand in samenwerking met de United Nations Development Program(UNDP).

‘Toewijzing gronden favoriete aangelegenheid’ 

April 17, 2019

Het grondbeleid van Suriname is reeds jaren fraudegevoelig en brengt heel veel problemen met zich mee. De illegale occupatie van gronden is een van de grote problemen die verband houden met het onduidelijk grondbeleid.

‘Alcoa-kwestie yorka soepoe geworden’ 

April 16, 2019

De Nationale Assemblee (DNA) streefde ernaar om in het eerste kwartaal van 2019, de 250 pagina’s tellende overeenkomst tussen Alcoa en de regering te behandelen, maar slaagde daar niet in.

Visserijsector kampt met lage vangsten 

April 16, 2019

De vissers kampen al geruime tijd met lage vangsten. Mark Lall, bestuurslid van het Visserscollectief, zegt aan de krant, dat als gevolg hiervan, de prijzen voor vis voorlopig niet zullen dalen.

Oude kleine partijen scoren minder dan nieuwe 

April 15, 2019

De oude kleine partijen DOE, PL en BEP, zullen bij de komende verkiezingen waarschijnlijk een zetel verliezen. Dat is het resultaat van de recent gehouden opiniepeiling door het NGO Instituut voor Kaderontwikkeling in Suriname (NIKOS).

Bankiersvereniging heeft vertrouwen in Surichange  

April 14, 2019

De Surinaamse Bankiersvereniging heeft in een persbericht aangegeven, dat zij kennis heeft genomen van de tijdelijke non-actief stelling van de directeur van Surichange Bank N.V., de heer Ajay Surjbalisingh en zij betreurt de impasse die is ontstaan tussen de bestuursorganen, die tot deze non-actief stelling heeft geleid. Surichange

BOG EN POLITIE WERKEN 

April 14, 2019

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is de afgelopen weken goed bezig geweest. Velen hebben de foto’s kunnen zien van de smerige keukens en onhygiënische plekken waar voedsel bereid wordt.

WITWASSEN EN TERROSIMEFINANCIERING BESTRIJDEN 

April 13, 2019

Een ieder die zaken doet met het buitenland, kent de strenge procedures die gelden, waarbij men de herkomst van geldbedragen moet aangeven. Deze procedures gelden volgens de wet ook in Suriname, maar wij staan er niet voldoende bij stil en zijn vaak niet eens bekend met de regels …

Burgers in de rij voor E-ID 

April 12, 2019

Tientallen burgers staan dagelijks in de rij op de verschillende locaties van het CBB om een e-ID aan te vragen. De eerste zes maanden zijn er geen kosten aan verbonden.

Lening Saramaccakanaal heeft spoedkarakter 

April 12, 2019

Met de ondertekening van de leenovereenkomst, gesloten tussen Suriname en de Wereldbank door de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, werd gisteren na bijkans dertig jaar weer zaken gedaan met deze bank. De leenovereenkomst bedraagt US-dollar 35 miljoen.

Adhin: ‘Ambtenaren nooit genoemd’ 

April 12, 2019

Vicepresident Ashwin Adhin, is gisteren in het parlement teruggekomen op hetgeen assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft gezegd. Volgens Gajadien heeft de vicepresident in Ocer gesteld, dat er 83.000 ambtenaren zijn.

26% bevolking lijdt aan overgewicht 

April 12, 2019

Eredoctoraat toegekend aan Carlo Jadnanansing 

April 12, 2019

Swami Paramtej: ‘Evolutie doorbreken door meditatie en realisatie dood’ 

April 11, 2019

RESHUFFELING IN DE PIJPLIJN? 

April 11, 2019

Hof wijst nieuwe kandidaat-notarissen op kernwaarden 

April 11, 2019

Eerste steenlegging nieuwbouw GODO 

April 11, 2019