Schakers gereed voor derde editie Deca Challenge

Schakers in actie. Op zaterdag 21 oktober wordt de derde editie van de Deca Challenge gehouden worden. Hieraan doen 40 schakers mee. (Archieffoto De West)

 

Op zaterdag 21 oktober zal de derde editie van de Deca Challenge gehouden worden. Dit schaaktoernooi zal in het Lallarookh gebouw worden afgewerkt. Veertig schakers afkomstig van vier schaakverenigingen zullen dan de degens kruisen. Aan de derde editie van dit schaaktoernooi doen de schaakverenigingen Rukhmania, Free First Move Chess Club, Chess for Talents en Schaakcombinatie Welgelegen mee. Dit schaaktoernooi is specifiek bedoeld voor beginnende schakers die in twee klassen verdeeld zullen worden.
Volgens Vishay Hardwarsing mogen de deelnemende schaakverenigingen elk tien schakers afvaardigen. Verder zal het toernooi in 2 fasen worden afgewerkt, namelijk de voorrondes en de finale. In de voorronde komen alle schakers in een poule uit en zal het eindresultaat bepalend zijn voor de rangschikking in de finale. Tijdens de finale zullen de schakers aan de hand van hun rangschikking uitkomen in de beginners- en intermediate klasse.
Ratan Kalka, voorzitter van schaakvereniging Rukhmania, die eveneens belast is met de organisatie van het evenement vertelt dat er tijdens deze editie wederom een thema is verbonden. Tijdens deze editie zullen de schakers aan de slag gaan met de Siciliaanse schaakopening. Hierdoor zullen volgens Kalka de pupillen al vroeg in hun ontwikkelingsproces kennis maken met een bekende schaakopening.
Dit toernooi heeft een vriendschappelijk karakter en is tevens de laatste editie voor dit jaar. De start van het toernooi is omstreeks tien uur ‘s morgens en zal rond twee uur ‘s middags worden afgesloten met de prijsuitreiking.

More
articles