Nieuwe verkiezingen met etnisch karakter

Straatacties van weinig nut

Errol Snijders, voorzitter van het AVVS de Moederbond, heeft in het radioprogramma ABC Aktueel aangehaald wat het nut van het houden van straatacties is, en welke gevolgen die teweeg zullen brengen voor Suriname.

“Uit een democratisch denken, ga je er vanuit, dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, stel dat de regering naar huis wordt gestuurd. Het organiseren van nieuwe verkiezingen, zal de staat weer zoveel geld kosten, en kunnen wij dat wel betalen?” , vraagt Snijders zich af.

Snijders benadrukte, dat ofschoon er gevraagd wordt naar nieuwe verkiezingen, die een etnisch karakter zullen hebben, en vermoedelijk hetzelfde resultaat zullen opleveren. Snijders verklaarde eraan te twijfelen dat de Nationale Democratische  Partij (NDP) bij vervroegde verkiezingen, die ultieme meerderheid zal kunnen vergaren.

De Centrale Landsdienaren Organisaties (CLO) van Ronald Hooghart en de politieke partij NDP, krijgen van het AVVS de Moederbond, geen steun. Bij de afgelopen verkiezingen is namelijk gebleken, dat door afbrokkeling in de politiek, door het ontstaan van nieuwe politieke partijen, andere partijen  verlies hebben geleden.

“Er zijn twee partijen die een verkiezing kunnen winnen, de  ABOP en de VHP, omdat zij etnische campagnes kunnen voeren, en dat is niet goed voor ons land. Of de Nationale Partij Suriname (NPS) het alternatief is voor ons land, zal  nog niet op worden ingegaan”, aldus Snijders.

More
articles