‘Afschaffen van subjectsubsidie op brandstof, moest allang plaatsvinden’

De brandstofprijzen zijn afgelopen donderdag 1 december, wederom aangepast. Voor een liter ongelode brandstof moet nu SRD 26,76 worden neergeteld. Diesel gaat van SRD 19,87 naar SRD 23,37. Met het wegvallen van de subjectsubsidies komt de regering nog steeds in met SRD 277.000.000 aan subsidie.

President Chandrikapersad Santokhi onthulde onlangs, dat de regering de subsidie van SRD 400 miljoen per maand aan benzine, niet meer kan opbrengen. “Dagelijks krijgen we te maken met een andere koers en we betalen gewoon ervoor.  Oliemaatschappijen hebben een enorme rek en vermoedelijk gaat het goed. Hoe meer men verkoopt, hoe meer subsidie men krijgt. Het afschaffen van de subject subsidie op brandstof, moest allang plaatsvinden”, aldus Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër. Hier is het volgens Gajadien zo, dat de regering de afgelopen periode juist die governmenttake juist heeft weggehaald, alleen om mensen tegemoet te komen. “We hebben een crisissituatie internationaal, maar hoelang hou je het vol?”, vroeg Gajadien zich af.

Volgens Gajadien geeft de staat maandelijks 30 miljoen aan valuta uit en ten opzichte van de inkomsten van de staat, is het volgens hem vooralsnog vrij gering. Gajadien vroeg zich af, of ons inning systeem wel correct is, omdat de meeste inningen die we nu krijgen, gewoon van de directe belastingen komen. Gajadien is echter van mening, dat er daar wel een verbetering moet komen.

“BTW wordt per 1 januari ingevoerd. Ik weet niet hoe de ontwikkelingen zullen lopen, dus daar zullen er ook gesprekken gevoerd moeten worden met de regering, omdat een ieder zich moet registreren. Dus die participatie van de samenleving is in dit geval hard nodig”, aldus Gajadien.

More
articles