Ook personeel SVZ dreigt met acties

Nadat afgelopen week het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) het werk had neergelegd, dreigt nu ook het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) tot werkneerlegging over te gaan. Dit omdat ook bij hem de beloofde 8 procent loonsverhoging niet is betaald. De op handen zijnde acties werden ook door de bondsvoorzitter, Robby Naarendorp, bevestigd tegenover een lokaal nieuwsmedium. Volgens hem zullen de acties aanstaande maandag starten. “De directie heeft nog het weekend zaken op orde te brengen voor het uitbetalen van de loonsverhoging. De mensen zijn de beloften meer dan zat”, aldus Naarendorp.

Volgens Naarendorp, moest het personeel sedert augustus 2022 de 8 procent loonsverhoging ontvangen, maar wordt het steeds aan het lijntje gehouden. Naarendorp zegt dat de ambtenaren dit wel hebben ontvangen en dat dit frustraties veroorzaakt bij de groep die het momenteel behoorlijk zwaar heeft. “De prijzen gaan omhoog, koers gaat omhoog en nu ook de aanpassing van de brandstofprijzen. De mensen komen echt niet meer uit”, stelt de voorzitter. Hij zegt verder dat de mensen niet hopen op een twk, omdat de praktijk uitwijst dat de belasting er met bijna alles vandoor gaat.

Ook het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst Suriname (RGD), waar Naarendorp ook bondsvoorzitter is, heeft het werk donderdag volledig neergelegd. Ook de RGD-verpleegkundigen hebben de 8 procent  loonsverhoging niet ontvangen. Ook de volledige swab-gelden zijn niet uitbetaald. “Er was beloofd, dat de mensen eind november de verhoging zouden ontvangen, maar dat is weer niet gebeurd.” De directie heeft de bond weer een brief gestuurd, waarin wordt vermeld dat de verhoging eind december in zal gaan. “We vertrouwen niemand meer en willen het geld nu zien”, aldus Naarendorp.

More
articles