RGD-personeel weer in beraad, looncorrectie blijft uit

Foto: Ivan Summerville

Het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), is vandaag wederom in actie gegaan, omdat de looncorrectie die eind november uitbetaald zou worden, tot op heden is uitgebleven. De actie van de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) en het personeel was tot en met 28 november opgeschort. De acties werden volgens de VRA-voorzitter Rayendra Ramautar, uit ‘’goodwill‘’ opgeschort. Aan de directie van de RGD was er tot en met 28 november de tijd gegeven de eis van een salarisverhoging van 50 procent, in te willigen. Indien de RGD-directie de eis niet had ingewilligd, zouden er door de VRA vervolgstappen worden genomen.

De Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD) stelt in een schrijven aan de RGD-directie, dat vanwege het uitblijven van de uitbetaling van 8 procent looncorrectie met terugwerkende kracht, de bond wederom genoodzaakt is maatregelen te treffen.

Volgens Suriname Herald, was eerder in een schrijven aan BPRGD-voorzitter Robby Naarendorp meegedeeld, dat het personeel eind november uitbetaald zou worden en wel met terugwerkende kracht vanaf augustus 2020. Echter, de uitbetaling is niet geschied. De leden van de bond zullen derhalve met ingang van 1 december, zich tot nader order niet op de werkplek aanmelden.

More
articles