President en vicepresident weer op één lijn

President Chandrikapersad Santokhi heeft onlangs een onderhoud gehad met vicepresident Ronnie Brunswijk, naar aanleiding van uitlatingen die door hem  zouden zijn gemaakt en betrekking hebbende op een aantal politieke zaken die thans spelen. Brunswijk verklaarde kort geleden tegenover de pers, dat hij achtervolgd wordt door veiligheidsdiensten van de president. Volgens hem is de opsporing van Joël ‘Bordo’ Martinus, prominent lid van ABOP, een politieke aangelegenheid om  ABOP aan te pakken.

Alven Roosveld, woordvoerder van de president, verklaarde vervolgens tegenover een lokaal medium, dat uit onderhoud tussen beide bewindslieden naar voren is gekomen, dat de vicepresident over informatie beschikt, als zou er een mogelijke dreiging heersen, aangaande de persoon van de vicepresident, als ook dreigingen naar het adres van de president toe, zulks als heel ernstig moet worden beschouwd.

De president benadrukte, het niet te accepteren dat delen van zijn regering bedreigd of geïntimideerd worden. Volgens Roosveld was het gesprek zeer ernstig, maar leverde toch een positief resultaat op

Roosveld zei dat ook andere onderwerpen ter sprake zijn gekomen, Zoals het uitgangspunt van de regering, dat ze zich niet bemoeit met strafzaken die in behandeling zijn. “Vooral vanwege de regering, mag er geen schijn van wantrouwen onderling naar de bevolking overkomen, de plooien tussen beide partijen zijn gladgestreken en zijn nu wederom op één lijn. Elke potentiële dreiging zal moeten worden onderzocht. Vanwege de zijde van de president, zullen er geen acties worden ondernomen richting de VP”, aldus Roosveld.  Volgens Santokhi zal de regering het juiste voorbeeld moeten geven, zodat ook de Surinaamse samenleving in eenheid kan optrekken. De gedachtengang van eenheid in leiderschap, is voor beide partijen essentieel.

More
articles