Personeel AZP zal niet werken zonder uitbetaling loonsverhoging

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft gisteren een spontane actie gevoerd, nadat wederom was gebleken dat de beloofde 8 procent loonsverhoging ook de afgelopen maand niet werd uitbetaald. Verpleegkundigen en het administratief personeel kwamen bijeen en besloten voor de poort te gaan staan, om zo hun misnoegen kenbaar te maken. Volgens hen komen zij totaal niet meer uit men het huidige salaris en worden zij ook nog aan het lijntje gehouden inzake de verhoging. Het personeel van de zorginstelling zegt het niet langer te zullen accepteren, en de werkzaamheden niet te zullen hervatten zolang de gelden niet zijn gestort. De actie werd later op de dag overgenomen door de bond, die zegt de frustraties van de medewerkers te begrijpen.

Volgens bondsvoorzitter Lloyd Pools, is het personeel naar de minister van Volksgezondheid geweest om hem te vragen hoe het zit met de salariscorrectie. Echter werden zij verwezen naar de directie, die vertelde evenveel te weten als het personeel met betrekking tot de 8 procent verhoging. Pools zegt dat  er een gesprek is geweest tussen bond en directie van het AZP. “Er is toen gezegd dat de regering bereid is het geld over te maken en ze zou bezig zijn met overmaken van de gelden.” Desondanks zijn de mensen niet gerust, want zij willen eerst het geld zien.

Volgens Pools is de bond in beraad, en zal het personeel zich dagelijks om 08.00 uur aanmelden, waarna er verdere instructies zullen volgen. De bond heeft momenteel ook een kort geding aangespannen tegen het ministerie betreffende de nieuwe loonreeksen. Volgens Pools zijn zij momenteel in onderhandeling, omdat de rechter dat heeft gevraagd.

More
articles