PRESIDENTIEEL PALEIS MISBRUIKT

Afgelopen zaterdag werd er op het Onafhankelijksheidsplein een groot evenement georganiseerd door de Surinaamse Brouwerij in het kader van de herbruikbare flessen van Heineken bier.

Het plein werd bezocht door duizenden mensen, alles was goed georganiseerd en alle activiteiten zijn op tijd gestart. Het feest eindigde rond 02.00 uur in de ochtend met een groot vuurwerkspektakel. Los van de goede organisatie, alle buitenlandse en lokale artiesten, had het feest van de Surinaamse Brouwerij, ook een groepje mensen aangetrokken dat op het balkon van het Presidentieel Paleis meegenoot van de muziek. Keerpunt heeft vervolgens de verschillende beelden bekeken en het was heel duidelijk, dat het groepje dat zich verzameld had op het balkon van het Presidentieel Paleis, opzettelijk daar was en niet bij toeval, zoals de adviseur van de president, Stanley Dijksteel, verklaarde aan het begin van deze week.

Dijksteel verklaarde, dat enkele personeelsleden die in het paleis vertoefden, hadden gevraagd of zij het festijn vanuit het balkon van het paleis mochten gadeslaan. Dijksteel heeft toen toestemming gegeven, om in alle rust het geheel te mogen aanschouwen.

Volgens hem hebben enkele personeelsleden buiten zijn instructies gehandeld, want er kwamen ook mensen van buiten het Paleis, naar het balkon. Deze kwestie heeft naar onze mening, niets te maken met toeval en een toevallige toestemming. Het leek duidelijk op een onderonsje met tafels, stoelen.

Uit de beelden blijkt ook, dat er behoorlijk wat alcohol vloeide. Dit is gewoon schandalig en on kan. Deze mensen hebben gewoon het Presidentieel Paleis misbruikt voor een ordinair feestje.

Wij noemen het ordinair, omdat het duidelijk te zien was aan de danskunstjes, die naar onze mening alles behalve klasse vertoonden. Dit werd toegestaan, terwijl eenieder die op het Onafhankelijksheidplein was, het tafereel kon aanschouwen en vastleggen.

Voor de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit gedrag op die bewuste avond, hopen wij dat er maatregelen worden getroffen, zodat niemand het meer in zijn hoofd haalt om het Paleis op zo een manier te misbruiken.

More
articles