Positieve onderzoeksresultaten Suriname-Guyana-bekken

Resultaten van exploratieboringen voor het Suriname-Guyana bekken, ondersteunen de aanwezigheid van uitgestrekte en diepere potentiële putten. Zoveel is duidelijk voor Westmount Energy, een in het VK gevestigde investeringsmaatschappij met posities in verschillende blokken in het bekken. Westmount zei dat men alleen aandacht moet besteden aan de diepere Santonische poelen in Blok 58 in Suriname; de diepere koolwaterstoffen gerapporteerd bij Liza-3, Tripletail-1, Yellowtail-2, Uaru-2, Tarbot-2, Longtail-3, Hassa-1 en Fang-tooth-1 op het Stabroek-blok; samen met de koolwaterstofshows die zijn gemeld bij Sapote-1 op het Canje-blok. Het Britse bedrijf zei ook dat de geregistreerde ontdekkingen in de Santonian-Coniacian-intervallen bij Kawa-1 op het Corantijn-blok suggereren, dat er meer verwacht kan worden.

Westmount zei verder dat er onlangs olieresultaten zijn gemeld uit de Zanderij-1-put in Blok 42 in Surina-me, waar de exploitant, Shell, zich richtte op de Santonische en diepere in-tervallen, met putresultaten die momenteel worden geëvalueerd.

Westmount zei dat er vanaf het vierde kwartaal van 2022, extra diepe boringen met meerdere doelen zijn gepland bij Wei-1 in het Corentyne-blok in Guyana, dat wordt beheerd door het Canadese verkenningsduo Frontera Energy Corporation en CGX, en bij Awari-1 in Blok 58, dat wordt beheerd door TotalEnergies.

Het Stabroek-blok zal ook dieper worden getest bij Fangtooth SE-1, Fish-1 en Lancetfish-1. Tegen deze achtergrond zei Westmount, dat het enthousiast blijft over de toekomst van het Suriname-Guyana-bekken. Westmount heeft momenteel investeringen in vier bedrijven, namelijk Cataleya Energy Corporation, JHI Associates Inc., Eco (Atlantic) Oil and Gas Ltd., Ratio Petroleum Energy Limited, die belangen hebben in drie Guyana-blokken: Canje, Kaieteur en Orinduik, die direct grenzen aan het door ExxonMobil beheerde Stabroek-blok. Deze drie blokken, in combinatie met Blok 47 (via Ratio) voor de kust van Suriname, zouden een substantiële hoeveelheid van onafhankelijke Krijt-perspectieven bevatten.

More
articles