Kleine bakkerijen passen wederom prijzen aan

De kleine bakkerijen zijn door de alsmaar stijgende wisselkoersen genoodzaakt hun prijzen aan te passen. Het tekort aan girale US-dollars maakt dat zij genoodzaakt zijn hun grondstoffen tegen een hogere koers te kopen, waardoor zij niet meer uitkomen. De prijzen werden recent al aangepast, maar is de koers kort daarna meteen weer gestegen.

De bakkers vrezen een daling in de verkoop in de derde week van de maand. Volgens hen zal dat komen, omdat de mensen niet in staat zullen zijn duurder brood te kopen. Ze geven aan nu reeds de daling te merken. “De mensen willen, maar het geld is er niet”, aldus een bakker.

De bakkers leveren de broodjes verpakt en onverpakt. “Onverpakt kostte een puntje SRD 3,50 en zal dus nu voor SRD 4 over de toonbank gaan. Voor verpakking wordt apart betaald, vandaar dat de prijs wat varieert”, zegt een bakker. Volgens hem moeten zij ook keihard betalen voor verpakkingsmateriaal. Er wordt ook gekeken naar de prijs van de concurrent. ‘’Wij zullen rekening blijven houden met de consument. Maar de consument ziet de huidige ontwikkeling ook‘’, aldus de bakker.

More
articles